به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، در آیین تشییع زنده یاد ابوالفضل زرویی نصرآباد كه در حوزه هنری برگزار شد جمعی از اهالی فرهنگ و هنر، رسانه و قلم پس از برگزاری مراسمی همراه با اقامه نماز برپیكر وی، این هنرمند فقید را با تشییع با شكوه به سمت بهشت زهرا (س) جهت خاكسپاری در قطعه هنرمندان بدرقه كردند.
شهرام شكیبا در این مراسم گفت: روزگاری دفتر طنز حوزه هنری یك مدیر و یك كارمند داشت و آن هم ابوالفضل زرویی نصرآباد بود اما بعد شد آنچه نباید میشد! البته منصفانه باید گفت كه زرویی و حوزه هنری همواره به یكدیگر مهر میورزیدند و موسوی گرمارودی به حق درباره او گفت كه « زرویی» عبید زاكانی روزگارما است.
این طنزپرداز در ادامه با اشاره به برخی مذاكرات و رایزنی های انجام گرفته با شهرداری احمد آباد، از پیشنهاد نامگذاری خیابانی درمنطقه احمدآباد مستوفی در محل زندگی مرحوم زرویی خبر داد.
علی موسوی گرمارودی هم در این مراسم، غزلی از نظامی گنجوی كه در مرثیه خاقانی سروده شده بود را در سوگ زرویی خواند و ادامه داد: قصد داشتم از استعداد و دانش او بگویم ولی مجال سخن نیست، تحقیقات او بینظیر بود در حدی كه هیچ یك از آثار معاصر طنز، به تذكره مقامات او هم نمیرسد.
وی در ادامه ، زرویی را برادر خود عنوان كرد كه با رفتنش در داغی بیكران ما را نشاند و سخت است كه این غم جانكاه را با خود در ادامه عمر بكشانم.
موسوی گرمارودی در پایان سخنانش، مرثیهای در اندوه زرویی خواند.
ساعد باقری هم در این مراسم با خواندن شعر و بازگویی خاطرهای از زرویی، گفت: دیروز به سهیل محمودی گفتم ما با داغ قیصر امین پور و سیدحسن حسینی فرو ریختیم اما با داغ ابوالفضل زرویی بار دیگر بارسنگین و داغی بزرگ برما گذاشته شد.
وی افزود: بیان زرویی از شخصیتی میآمد كه اصالت و شرافت انسانی را چون گوهری تابناك در خود داشت، نگاشتههایش مشخص میكند كه قلم او رگ و ریشهای استوار از متون كهن فارسی را به همراه دارد.
به گفته وی زنده یاد زرویی آزاد بود و در حین این آزادی، آزاد زیستن را می توان به عنوان مهمترین ویژگی و شاخصه شخصیتی آن مرحوم نام برد.
این شاعر كشور همچنین با اشاره به عمل قلب زرویی در سالهای قبل، ادامه داد: من هم چون شهرام شكیبا معتقدم، اتفاقی كه برای جسم زرویی افتاد خودخواسته بود و او نمیخواست و نمیتوانست كه برخی مسائل را تحمل كند. او آماده به دیدار پروردگارش رفت.
در ادامه این مراسم نیز رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، گفت: امروز در كنار پیكر مردی ایستادهایم كه كمتر از 50 سال عمر داشت و ما را ترك كرد ولی به جرات میتوانیم بگوییم كه بیش از صدها سال برای ادبیات زحمت كشید.
غلامعلی حدادعادل افزود: زرویی نصرآباد از زمان دانشآموزی شعر طنز میگفت و یك عمر مردم را خنداند.
وی افزود: هر شخصیتی با نگاهی به كارنامه زرویی تصدیق میكند كه او فقط كار ذهنی نمیكرد. مدیریت ادبی و فرهنگی در كنار فعالیتهای اجتماعی، شان او را در ادبیات معاصر بالا برد. اگر كسی با شعر او آشنا باشد قطعا می گوید زرویی علاوه بر تاریخ ادبیات فارسی، به زبان عربی نیز احاطه داشت كه آن را میتوان در تذكره مقامات او به خوبی دید. مشخص است كه طنزپردازی او از سر اجبار نبود بلكه انتخاب بود.
ناصر فیض، شاعر و مجری هم با خواندن شعری در رثای ابوالفضل زرویی و صحبت از اخلاق خاص و خوب او، گفت: زرویی برای جامعه هنر و ادبیات یك الگو بود، ایرانی بادانشی كه هم اصول اخلاق را خوب می دانست و هم با متون ادبیات فارسی و نیز زبان طنز به خوبی آشنا بود یقین دارم جای خالی زرویی به این زودی پر نمیشود.
** ابوالفضل زرویی نصرآباد دریك نگاه
زنده یاد ابوالفضل زرویی نصرآباد كه از نسل طنزنویسان مجله گل آقا بود، عصر روز شنبه هفته جاری به دلیل عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت.
این شاعر حدود 50 ساله كه آثار بسیاری در كارنامه ادبی خود دارد، یكی از تاثیرگذارترین استادان طنزنویسی در ایران محسوب می شود.
زرویی به دلیل عارضه قلبی و برای دور ماندن از شرایط آلودگی تهران، چند سالی در منطقه احمدآباد مستوفی ساكن بود.
نام برخی از آثار این شاعر عبارت است از: مجموعه با معرفتها ، بزن قدش، آش آلو، پیقولاد، تراژدی شاعر و اتوبوس، پاره ترین قسمت دنیا، شباخندگان، شبانه، سر به... سر، راز سر دیوار، سبز نای عاطفه دلخواه، حرف آباد، چیستان، آثار باستانی، ظهر است ساقیا، كار نیكو كردن، از پر كردن است، كبود چشم من، علت العلل، نامههای مرد ذلیل، ما روزهای جمعه تعطیلیم، در بدرقه دوستم قیصر امین پور، چشمان تو، ویرانه های تخت جمشیدند، تقدیم به همه مادران و مادر خودم كه نزد حضرت دوست است، صبحگاه واقعه.
وی خلاقیت خود را با ورود به دنیای طنز نویسی نشان داد و سپس به مجموعه گل آقا پیوست. او را با اسمهای مستعار «ملانصرالدین، چغندر میرزا، ننه قمر، كلثوم ننه، آمیز ممتقی، میرزا یحیی و عبدل» می شناسند كه در نشریاتی مانند گل آقا، همشهری، جام جم، ایرانیان، انتخاب، زن، مهر، كیهان ورزشی، بانو، جستجو، عروس و تماشاگران، طنز نوشته است.
فراهنگ ** م .ز ** 1355 **
تهران - ایرنا - پیكر زنده یاد ابوالفضل زرویی نصرآباد، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ هنر و قلم تشییع و برای خاكسپاری راهی جایگاه ابدی بهشت زهرا(س) شد.