۱۳ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۱۲
کد خبر: 83122350
T T
۰ نفر
ساخت رادار ثانویه پیشرفته به دانشگاه صنعتی اصفهان واگذار شد

اصفهان - ایرنا - دانشگاه صنعتی اصفهان با امضای یك توافق نامه چند جانبه، مجری طراحی و ساخت نخستین سامانه رادار ثانویه پیشرفته (MSSR) كشور شد.

رئیس پژوهشكده فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) دانشگاه صنعتی اصفهان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این توافق نامه با موضوع ' آغاز مرحله نخست بومی سازی زیرساخت های ناوبری هوایی ایران ' با حضور معاون علمی و فناوری رئیس ‌جمهوری، مدیران این دانشگاه، مدیرعامل شركت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و مدیران عامل شركت های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی منعقد شد.
مهدی فدایی افزود: این سامانه در تفكیك و شناسایی هواپیماها از یكدیگر كاربرد دارد و دارای دقت بسیار بالایی در شناسایی هواپیماهای نزدیك به هم و كسب اطلاعات پروازی آنها مانند ارتفاع است.
وی با بیان اینكه این سامانه یك رادار مونو پالس مجهز به آخرین استانداردهای سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ایكائو) است، تصریح كرد: استفاده از این سامانه منجر به كاهش احتمال حوادث ناوبری هوایی می شود.
فدایی با اشاره به اینكه تا كنون این سامانه از خارج كشور خریداری می شد، گفت: با توجه به تحریم های ناعادلانه و ضرورت خودكفایی، طرح بومی سازی رادار ثانویه پیشرفته در كشورمان تعریف شده و در 2 مرحله اجرا می شود.
رئیس پژوهشكده فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار امیدواری كرد كه نمونه نخست این سامانه 18 تا 20 ماه آینده طراحی شود و پس از آن مورد آزمایش قرار گیرد.
به گفته وی در صورت موفقیت آمیز بودن اجرای این طرح، می توان سامانه طراحی شده را تجاری سازی و خدمات و پشتیبانی آن را به كشورهای دیگر صادر كرد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز گفت: این دانشگاه از دیرباز به عنوان قطب رادار ایران شناخته می شود و طرح تحقیق، طراحی، ساخت، تولید، نصب و راه‌اندازی پنج نمونه رادار و انجام آموزش‌های لازم با هدف بومی سازی فناوری سامانه كامل راداری MSSR-S با هدف تكمیل پوشش راه های هوایی و فرودگاه های كشور به دانشگاه واگذار شده است.
سید محمود مدرس هاشمی افزود: تعهد دانشگاه صنعتی اصفهان در اجرای این طرح، تحقیقات و ساخت سامانه یاد شده است.
وی ادامه داد: شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران به عنوان بهره بردار و تأمین كننده منابع مالی و همكار در نصب و راه اندازی و گروه صنایع الكترونیك هوایی و تجهیزات فرودگاهی صا شیراز به عنوان مجموعه دریافت كننده دانش فنی تولید و ایجاد كننده ساختار پشتیبانی و تجاری سازی، در این طرح مشاركت دارند.
این طرح با حمایت و نظارت ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام خواهد شد.
دانشگاه صنعتی اصفهان حدود 10 هزار دانشجو و 500 عضو هیات علمی دارد و به عنوان یكی از دانشگاه های برتر كشور مطرح است.
3011/ 6022
۰ نفر