به گزارش ايرنا از دادگستري كل استان تهران، غلامحسين اسماعيلي روز چهارشنبه در نشست همزمان شوراي قضايي و شوراي اطلاع رساني استان تهران در مجتمع قضايي امام خميني (ره) با اشاره به دستورالعمل اطلاع رساني و ارتباطات رسانه اي قوه قضاييه گفت: اين دستورالعمل با توجه به مفاد و نكات برجسته آن كه پس از كارشناسي لازم به تصويب رسيده و ابلاغ شده است، مي تواند در جهت ساماندهي به وضعيت نامناسب اطلاع رساني فعلي در عرصه هاي مختلف، نقش ارزنده اي ايفا كند.
وي از مديران شوراي قضايي استان تهران خواست در اجراي ماده 19 اين دستورالعمل و طبق سلسله مراتب، ساير مسئولان قضايي در سطح استان را آگاه كنند.
طبق ماده 19 اين دستورالعمل به استثناي مسئولان عالي قضايي، اعلام هرگونه خبر يا هر نوع ارتباط رسانه اي قضات، مديران و كاركنان اين قوه اعـم از مصاحبه، برگزاري نشست خبري و مطبوعاتي، صدور بيانيه با هماهنگي عالي ترين مقام در نهاد مربوطه و اطلاع مركز رسانه صورت مي گيرد و تفصيل اين ماده طبق شيوه نامه اي است كه به تصويب شوراي عالي اطلاع رساني ميرسد.
به گزارش ايرنا آيت الله صادق آملي لاريجاني نهم آبان ماه دستورالعمل اطلاع رساني و ارتباطات رسانه اي قوه قضاييه را به منظور هماهنگي و تمركز در سياست ها، انسجام در برنامه هاي كلان اطلاع رساني اين قوه، ارتقاي فرهنگ حقوقي قضايي و گسترش دسترسي جامعه به عدالت قضايي به نهادهاي مربوطه ابلاغ كرد.
در اين دستورالعمل كه در سه فصل، 22 ماده و 19 تبصره و به امضاي رئيس قوه قضاييه ابلاغ شده، موضوع هاي اطلاع رساني در مواردي همچون سياست ها و برنامه هاي قوه قضاييه، عملكرد اين قوه، اخبار قضايي، پاسخ ها و مواضع رسمي در قبال موضوعات داخلي و بين المللي، اطلاعات پايه، عمومي، حقوقي و قضايي تعيين شده است.
همچنين ارائه و نشر اطلاعات و اخبار پرونده ها يا موضوعات ملي حساس و مهم كه ممكن است بازتاب بين المللي يا انعكاس وسيع داخلي داشته باشد، به عنوان اطلاع رساني ويژه تعريف شده است.
در ماده سوم اين دستورالعمل، اركان نظام اطلاع رساني قوه قضاييه شامل شوراي عالي اطلاع رساني، كميته دائمي شوراي عالي اطلاع رساني، سخنگوي قوه قضاييه، دبيرخانه شوراي عالي اطلاع رساني و مركز رسانه مشخص شده است.
جلسات شوراي عالي اطلاع رساني هر سه ماه يك بار تشكيل شده و در موارد ويژه و ضروري نيز جلسه فوق العاده حسب نظر رئيس قوه قضاييه تشكيل مي شود. دبير اين شورا وظيفه دارد علاوه بر گزارش هاي نوبه اي و ويژه، هر سه ماه يك بار گزارش جامعي از اقدامات دبيرخانه تهيه و به رئيس قوه ارائه كند.
اين شورا موظف است تصويب راهبردها، سياست ها و برنامه هاي كلان حوزه اطلاع رساني و ارتباطات و تعيين شاخص هاي اصلي آن، دريافت گزارش هاي دوره اي دبير و كميته دائمي و نظارت بر حسن اجراي مصوبات شورا و كميته دائمي، تعيين خط مشي و راهبردهاي لازم جهت اتخاذ تدابير لازم در نظام اطلاع رساني از طريق اعمال هماهنگي و همكاري دبيرخانه شوراي امنيت ملي و سازمان صداوسيما و دستگاه هاي كاشف و ضابطان قضايي و جامعه موثر رسانه اي و ساير مراجع را انجام دهد.
در فصل سوم اين دستورالعمل به شرايط اطلاع رساني نيز اشاره شده است كه بر اين اساس، بخش هاي ستادي و اطلاع رساني، تشكيلات قضايي و سازمان هاي تابعه قوه قضاييه موظفند با تاييد رئيس مربوطه، اخبار و اطلاعات قابل انتشار حوزه تحت پوشش خود را در اسرع وقت و به شكل مستمر از طريق شبكه مخابراتي ايمن و حفاظت شده به مركز رسانه قوه قضاييه مخابره كنند. همچنين بايد اطلاعات و اخبار ويژه بدون فوت وقت در تمام اوقات شبانه روز و ايام تعطيل به اين مركز ارسال شود.
انتشار هرگونه خبر، گزارش يا مصاحبه مرتبط با مسائل قوه قضاييه در چهارچوب سياست هايي انجام مي شود كه به تصويب شوراي عالي اطلاع رساني رسيده و توسط دبير اين شورا ابلاغ مي شود. به جز مسئولان عالي قضايي، اعلام هرگونه خبر يا هر نوع ارتباط رسانه اي قضات، مديران و كاركنان اين قوه اعم از مصاحبه، برگزاري نشست خبري و مطبوعاتي، صدور بيانيه با هماهنگي عالي ترين مقام در نهاد مربوطه و اطلاع مركز رسانه انجام مي شود.
اجتمام*1003*1834
رئيس كل دادگستري استان تهران:
اطلاع رساني قوه قضاييه سامان مي يابد
۱۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۱۰
کد خبر:
83123861
تهران- ايرنا- رئيس كل دادگستري استان تهران، اجراي دستورالعمل رئيس قوه قضاييه براي اطلاع رساني و ارتباطات رسانه اي دستگاه قضا را عاملي براي ساماندهي وضعيت اطلاع رساني در قوه قضاييه دانست.