به گزارش ایرنا، مادران از گِل هایی خلق شده اند كه وقتی گُل می دهند، زمین را گلستان می كنند؛ مادرانی چون آمنه، آسیه، خدیجه، فاطمه زهرا(س)، زینب كبری(س)، مریم (ع) و ام البنین (س) كه دنیا، دنیا بودن خود را مدیون دامان پاك و مقدس آنان است و خالق به خلق آنها می نازد.
كمتر كسی است كه نوای خوش لالایی ها، زمزمه های عاشقانه و دستان نوازش گر مادرش را كه آرام بخش ترین ترانه و حس زندگی است، فراموش كند و دلش به گرمای آغوش مادر تنگ نشود.
مادر واژه ای است سرشار از امید و عشق؛ واژه ای شیرین و مهربان كه از ژرفای جان بر می آید و بر عمق جان می نشیند.
در تعریف عمق فداكاری مادر همین بس كه وقتی نوزاد به دنیا می آید، در حال بیهوشی زیر چشمی از سلامت فرزندش اطمینان حاصل می كند؛ او می خواهد مطمئن شود كه نورچشمی اش سالم و قبراق است و بزرگ می شود؛ وقتی كودكش برای نخستین بارˈماما ، ماماˈ می گوید، خستگی از تن مادر به در می شود؛ او راه می رود و می افتد و مادر سراسیمه خود را می رساند: 'جان مادر طوری شد؟'.
چهار ساله، پنج ساله مربی مهد كودك از شیطنت بچه شكایت می كند، دكتر هم می گوید كه اندازه قدش خوب، اما وزنش كمی پایی است؛ و اینجاست كه مادر به فكر فرو می رود و نگران می شود كه نكند جگرپاره اش مشكلی دارد.
فرزند به هفت سالگی كه می رسد، باز مادر دغدغه جدید می یابد و به فكر می افتد كه مدرسه خوبی برای او پیدا كند كه هم به خانه نزیك باشد و هم معلم های خوب و دلسوزی داشته باشد و ...
دوران بلوغ فرزند كه فرا می رسد، مادر آرام و قرار ندارد و هر دقیقه نگران ناآرامی ها و شیطنت های مخصوص این مقطع سنی است؛ او با تمام وجود مراقب است كه آینده دلبندش به دلیل یك خطای سهوی یا عمدی خراب نشود.
پایان دبیرستان، آغاز آرزوی بزرگ تری برای فرزند توسط مادر است؛ اما می كوشد به هر شكل ممكن فرزندش را برای موفقیت در ورود به دانشگاه در یك رشته خوب ترغیب كند.
حال اگر دانشگاه فرزندش، در شهری دیگر باشد، دلشوره ها و دل نگرانی های مادر رنگ دیگری به خود می گیرد؛ در این موقعیت، تحمل جدایی «كودك 18 ساله» برای مادر بی تاب، حكم ج دایی روح از جسم را دارد؛ او كه این همه سال برای سلامتی و بزرگ كردن جگرگوشه اش، غم ها خورده، شب بیداری ها كشیده و خم به ابرو نیاورده است، اكنون باید از دیدار فرزندش ولو برای ماهی و فصلی محروم شود.
اما دانه های زنجیر نگرانی های مادر برای كودكش پایانی ندارد؛ یافتن شغل مناسب بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی، رفتن به خدمت مقدس سربازی، تشكیل خانواده و شیرینی در آغوش كشیدن نوه ها كه به قولی معروف« فرزند به بادام می ماند و نوه به مغز بادام»
حال تصور كنید اوج فداكاری مادر شهیدی را كه پا روی تمام این آرزوهایش گذاشته و جگر گوشه اش را برای جهاد در راه خدا، راهی مبارزه با دشمنان اسلام و قرآن می كند؛ به واقع هر كلام و جمله ای قاصر از تجلیل از مقام این مادران است.
اما افسوس و صد افسوس كه در دنیای جدید و عصر فناوری، عاطفه ها در خانواده ها روز به روز رنگ می بازد و اژدهای افسون زدگی فناورانه و ماشینی، رویاهای شیرین مادران برای آینده فرزندان را می بلعد ...
در خانه سالمندان از پیرزنی آرزویش سووال می شود و او در حالی كه اشك در چشمانش حلقه می زند، می گوید:'اول سلامتی فرزندم و بعد بغل كردن نوه ام، حداقل ماهی یكبار یادی از من كنند'.
سالمند دیگری می گوید: 'عروسم از خانه بیرونم كرده است، اما آرزو دارم زیر پله خانه پسرم زندگی كنم و صبح با صدای پسر و نوه ام از خواب بیدار شوم'.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به اینكه در سیره و فرمایش های پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) بر احترام و تجلیل از مقام مادر تاكید شده است، می گوید: بنا بر تصریح قرآن مجید و تاكید پیامبر اسلام بهشت زیر پای مادران و جای قدم های مادران باغی از باغ های بهشت است.
حجت الاسلام سیدمحمد علی آل هاشم با استناد به حدیثی از امام صادق (ع) اضافه می كند: مردی از پیامبر خدا پرسید به كدام یك از بستگانم نیكی كنم و ایشان فرمودند به مادرت، پرسید بعد از مادرم به چه كسی نیكی كنم، باز فرمودند مادرت، برای مرتبه سوم پرسیدم بعد از مادرم به چه كسی، دوباره تاكید كردند مادرت و در بار چهارم فرمودند به پدرت نیكی كن.
وی حدیث دیگری در بلندی جایگاه مادر نقل می كند: فردی به رسول خدا مراجعه كرد و گفت انسان بسیار گناهكار و معصیت كاری هستم آیا امیدی به بخشش خدا هست؟ فرمودند: آیا پدر و مادرت زنده است، گفت، پدرم زنده است، فرمودند: برو به پدرت نیكی كن و در حالی كه مرد دور میشد، فرمودند ای كاش مادرش زنده بود.
امام جمعه تبریز یادآوری می كند: اگر مادر دعا كند گناه انسان بخشیده می شود، بر این اساس باید هر لحظه عمر مادران را قدر بدانیم و در زمان رسیدن به سن پیری، دست والدین را بگیریم.
حجت الاسلام آل هاشم با بیان اینكه نباید كمترین اهانت به پدر و مادر شود و باید بزرگوارانه با آنها رفتار كنیم، می گوید: كسب رضایت پدر و مادر در هر پست و مقامی لازم و واجب است و سعادت دنیا و آخرت را به دنبال دارد.
استاندار آذربایجان شرقی نیز با بیان اینكه كاهش عاطفه یكی از معضلات مهم جامعه است، گفت: مادر قلب خانواده و كالبد جوامع است كه می تواند پیوند دهنده عواطف باشد.
محمدرضا پورمحمدی اضافه می كند: سعادت بشر در دستان مادران است و مادر می تواند عاطفه ها و پیوندها را در بین افراد جامعه تقویت كند.
وی با اشاره به اینكه جوامع امروزی دچار گسست و جدایی نسلی شده اند، بیان می كند: فاصله جوانان از خانواده ها افزایش یافته و باید برای تقویت نهاد خانواده به منظور كاهش آسیب های اجتماعی تلاش كنیم.
پورمحمدی همچنین با اشاره به شاخص های سواد از دیدگاه یونسكو و تاثیر مادر به عنوان عامل تحرك و سلامت جامعه تشریح می كند: اكنون سواد در واقع توانایی خواندن و نوشتن نیست، بلكه توانایی برقراری رابطه عاطفی، سواد محسوب می شود و این توانایی را مادران به بهترین نحو دارند، به طوری كه می توانند جامعه را سمت و سو داده و ارتباط موثری را با فرزندان برقرار كنند.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه می كند: برقراری ارتباط در دنیای امروز مورد تاكید است و كسانی كه شاخص های یاد شده سواد را داشته باشند به مراتب بالا دست می یابند.
پورمحمدی تاكید می كند: در اسلام الگوهای بسیار مناسبی برای زنان مسلمان وجود دارد كه مهم ترین آن حضرت فاطمه زهرا(س) است كه باید دختران و مادران مسلمان ایشان را الگوی واقعی زندگی خود قرار دهند.
رییس بنیاد فرهنگی بین المللی «مادر» نیز می گوید: اگر علم و دانشگاه پیشقراول توسعه نباشد، شكست خواهیم خورد.
غلامرضا محمدی اضافه می كند: مادران جامعه در توسعه علمی جامعه و پیشرفت فرزندان بسیار دخیل هستند.
وی می گوید: فاصله جوانان با خانواده موجب افزایش آمار طلاق و بزه در جامعه می شود كه البته مادران به عنوان هدایتگران فرزندان قادر به تضمین سلامت جوامع هستند.
گزارش: پیمان پاكزاد
3093/518
تبریز- ایرنا- مادر مصداق بارز ایثار و دریای بیكران عاطفه است كه توصیف آن در كلام نمی گنجد؛ واژه مقدسی كه هیچ فرزندی یارای تجلیل از مقام و منزلت آن را ندارد.