به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، آيتالله محمدعلي تسخيري در هفتمين دور گفتوگوي ديني ايران و كرهجنوبي گفت: ايجاد حالت صلح در شبه كره را به دوستان كرهاي تبريك ميگويم و آرزو ميكنم ثمرات آن صلح، شامل همه مردم كرهجنوبي و كرهشمالي باشد، همچنين تبريك ميگويم به دو گروه؛ گروه كرهاي و ايراني كه توانستند هفتمين دور گفتوگوي بين دو كشور را برگزار كنند و موضوعات زنده مهمي در اين دورهها مطرح كنند و به نتايج مشتركي برسند.
وي افزود: موضوع محيط زيست و نگاه اديان به محيط زيست، از نظر اسلام هم ارزشهاي اسلامي و هم بينشهاي جهاني اسلامي و هم قواعد اصلي اسلام را در مساله محيط زيست درگير ميكند.
آيتالله تسخيري تصريح كرد: در جهانبيني اسلام، مساله خلافت انسان مطرح است، در جاهاي مختلف در قرآن كريم نسبت به اينكه انسان خليفه الله في الارض است و يكي از وظايف اصالي انسان تعمير زمين و تعمير محيط زيست است، تأكيد شده و سعي دارد از اين عنوان نقشي براي طبيعت انسان و تكامل انسان بهره ببرد.
وي همچنين بيان كرد: اسلام يكي از وظايف خليفه الله في الارض را حفاظت از محيط زيست ميداند، يكي از نكات مهم در قرآن مساله تسخير طبيعت براي تكامل انساني است، اين مهم است كه ما خودمان را موظف ميدانيم كه از همه زمينههاي تعمير طبيعت استفاده كنيم و به سير تكامل معنوي خودمان دست يابيم.
آيتالله تسخيري افزود: ارزشهاي اسلامي اين نكته را مورد تفقد قرار ميدهد و هم بينشهاي جهان اسلام اين مساله را مورد تأكيد قرار ميدهد و هم قواعد رفتاري و فقهي اين مساله را تاكيد ميكند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام ادامه داد: انسان و دين انسان، با فطرت انسان هماهنگ است و به طور طبيعي با حركت جهان هماهنگ خواهد بود و از آنجايي كه جهان در تسخير انسان است، بايد به بهترين وجه از آن براي تحقق وظايف انساني بزرگ استفاده كند.
وي در سخنان خود اظهار كرد: در اديان ديگر هم مسأله فطرت و تسخير طبيعت براي انسان مطرح است و يك حالت طبيعي است كه بين انسان عابد و طبيعت به خداوند رسيد.
آيتالله تسخيري سپس با اشاره به آيه شريفه «يُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ» اظهار كرد: همه موجودات مخلوقات خداوند هستند و همه هماهنگ در تسبيح الهي هستند. ما اين تسبيح را شايد نفهميم؛ اما اگر اعتقاد به اين تسبيح مشترك ايمان داشته باشيم، بايد بدانيم كه تسبيح، سجود و خلافت انسان يك حقيقت قرآني است. در روايات به طور كامل از اين هماهنگي به مرحله يك عاطفه خاص بين انسان و طبيعت برقرار ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در روايات از پيامبر اكرم (ص) آمده است كه از كنار كوه احد رد شدند و فرمودند: اين كوه احد، به شكل يك جاندار طبيعي درآمده، هم او ما را دوست دارد و هم ما او را دوست داريم. همچنين در روايات داريم كه حضرت موسي (ع) براي حج به مكه رفتند و وقتي تسبيح لبيك اللهم لبيك را ميگفت، همه كوهها با او اين ذكر را تكرار ميكردند.
به گزارش ايرنا، دور هفتم گفتوگوي ديني مركز گفتوگوي اديان و فرهنگهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با كنفرانس اديان براي صلح كرهجنوبي با عنوان «دين و محيط زيست» در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
فراهنگ**1355**1440
تهران-ايرنا-مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام با بيان اينكه در اديان مختلف مساله فطرت و تسخير طبيعت براي انسان مطرح است، گفت: اگر به تسبيح مشترك بين همه مخلوقات ايمان داشته باشيم، تسبيح، سجود و خلافت انسان، يك حقيقت قرآني است.