۱۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۰
کد خبر: 83125011
T T
۰ نفر
رئیس اتاق بازرگانی: بخش كشاورزی مظلوم واقع شده است

مشهد- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: بخش كشاورزی در سیاستهای اقتصادی كشور كاملا مظلوم بوده و روند حركت سیاستهای اقتصادی به سوی رشد این نبوده است.

غلامحسین شافعی روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با حضور رئیس و اعضای كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در مشهد افزود: احساس می كنیم اتاق بازرگانی در مورد كشاورزی و آب به فعالیت فوق العاده نیاز دارد و بیش از پیش باید جبران مافات و عقب ماندگیها را بكند.
وی ادامه داد: سال 1385 سهم مانده تسهیلات بانكها و موسسات مالی و اعتباری كه به بخش غیردولتی داده شد 14.8 درصد بود. این میزان سال 1392 به 10.4 درصد و سال 1395 به 8.8 درصد رسیده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: اگر سیاستهای اقتصادی دولت در حمایت از بخش كشاورزی است این آمار نشان از چه دارد؟ این آمار نشان می دهد در تخصیص منابع كشور به بخش كشاورزی مرتب نزول كرده ایم.
وی افزود: همچنین سال 1335 سهم شاغلان 10 ساله و بیش از 10 ساله در بخش كشاورزی 56.3 درصد بود. این رقم در سال 1395 به 18 درصد رسیده است. میزان مهاجرت روستاییان به شهرها و حاشیه كلانشهرها و تاثیر این امر را در اقتصاد روستا نیز با چشم ظاهری می توان دید.
شافعی در ادامه همچنین گفت: در موضوع استفاده بهینه از منابع محدود آب در خراسان رضوی فعالیتهای خوبی انجام شده اما رتبه استان و كشور هنوز رتبه خوبی نیست. سال 1395 مساحت زمینهای تجهیز شده برای زراعت آبی در ایران 9 میلیون و 600 هزار هكتار و میزان صادرات محصولات كشاورزی شش میلیارد و 400 میلیون دلار بود.
وی افزود: این در حالی است كه تركیه با پنج میلیون و 215 هزار هكتار زمینهای تجهیز شده برای زراعت آبی 16.6 میلیارد دلار صادرات محصولات كشاورزی داشته است. كره جنوبی هم با 753 هزار هكتار زمین تجهیز شده برای زراعت آبی 11.2 میلیارد دلار و مالزی با 380 هزار هكتار زمین تجهیز شده برای زراعت آبی 25.5 میلیارد دلار محصولات كشاورزی صادر كرده اند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: با وجود تلاشهای انجام شده و در مورد استفاده از روشهای نوین آبیاری توفیقات بدی نداشته ایم اما در مقایسه با سایر كشورها موقعیت مناسبی نداریم لذا تجهیز بخش كشاورزی به منابع بودجه ای اهمیت دارد.
1922/1858