به گزارش روز جمعه ايرنا به نقل از خبرگزاري 'رويترز'، در اين گزارش كه توسط محققان و موسسه هاي مختلف هندي و بين المللي تهيه شده است، بيش از 51 درصد از افرادي كه به دليل آلودگي هواي هند جان خود را از دست داده اند، افراد زير 70 سال هستند.
از آمار كل مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا در هند، 670 هزار نفر به دليل آلودگي هوا در فضاي خارج و 480 هزار نفر به دليل آلودگي خانگي ناشي از سوخت هاي جامد جان خود را از دست داده اند.
دهلي نو پايتخت هند در سال گذشته داراي بيشترين آلودگي ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون بوده است.
در اين گزارش آمده است كه در صورت وجود آب و هواي سالم، طول عمر افراد در هند مي تواند تا 1.7 سال افزايش يابد.
دانشگاه شيكاگو در گزارش جداگانه خود كه ماه گذشته منتشر شد، اعلام كرده بود كه قرار گرفتن طولاني مدت در يك فضاي آلوده مي تواند طول عمر شهروندان هندي را تا 4 سال كاهش دهد.
كيفيت هواي شهر دهلي نو در روز گذشته در سطح 'بسيار ضعيف' قرار داشت. در دو ماه گذشته سطح آلودگي هواي دهلي نو بين 'شديد' و 'سمي' متغير بوده است.
كارشناسان و تحليل گران معتقدند كه بي توجهي آشكار ساكنين شهر دهلي نو به آلودگي هوا كه ممكن است ناشي از عدم اطلاع كافي، بي تفاوتي و فقر باشد به سياست مداران بهانه خوبي براي توجيح شكست برنامه هاي مقابله با آلودگي در اين شهر مي دهد.
در اوايل سال جاري سازمان بهداشت جهاني در گزارشي اعلام كرد كه 14 شهر بسيار آلوده جهان در هند وجود دارد.
در سال هاي اخير ، آلودگي هواي دهلي نو پايتخت هند بسيار افزايش يافته است كه اين امر نارندرا مودي نخست وزير اين كشور را مجبور كرده تا به صورت مستقيم اقدامات انجام شده براي كاهش آلودگي هوا را نظارت كند.
گازهاي منتشر شده توسط خودرو ها در شهري كه داراي حمل و نقل محدود است، آلودگي ناشي از ساخت و ساز و آلودگي توليد شده در نيروگاه هاي انرژي اطراف شهر دهلي نو از جمله منابع اصلي آلوده كننده در اين شهر هستند. اين آلودگي در فصل زمستان به دليل آتش زدن غير قانوني زمين هاي كشاورزي شديد تر مي شود.
سال گذشته ارويند كجريوال سروزير ايالت دهلي كه متعلق به يك حزب مخالف است، دهلي نو را به يك اتاق گاز تشبيه كرد.
پزشكان مي گويند ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون در هوا از طريق جريان خون وارد قلب مي شود و باعث بروز بيماري هاي قلبي و فشار خون مي شود.
به گفته مقامات بهداشتي هند، آلودگي هوا باعث آسيب دائمي به ريه ها و مرگ 1.3 ميليون نفر در سال در اين كشور مي شود.
هند كشوري است كه به دليل توسعه صنعتي از سوخت هاي ديزلي به مقدار فراوان استفاده مي كند، يكي از راهكارهاي دولت هند براي مبارزه با آلودگي هوا ، استفاده حداقلي از سوخت ديزلي است.
گرد وغبار،ترافيك، دود ناشي از سوخت هاي فسيلي آلاينده و جمعيت زياد، دهلي نو پايتخت هند را در رديف آلوده ترين شهرهاي جهان قرار داده است.
دولت دهلي نو در ماه نوامبر سال گذشته به دليل آلودگي شديد هوا مجبور شد، بيش از 1800 مدرسه را در اين شهر به مدت سه روز تعطيل كند.
شبد**267**9122
در سال 2017 ميلادي؛
آلودگي هوا بيش از يك ميليون هندي را به كام مرگ كشاند
۱۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۴۴
کد خبر:
83125629
دهلي نو-ايرنا- سازمان سلامت 'لانست' اعلام كرد: هواي بسيار آلوده و سمي هند در سال 2017 ميلادي حدود يك ميليون و 240 هزار نفر را در اين كشور به كام مرگ كشاند كه اين مقدار به معني 12.5 درصد از آمار كل مرگ و مير در هند در سال گذشته است.