۱۷ آذر ۱۳۹۷، ۰:۰۰
کد خبر: 83126096
T T
۰ نفر
شهروندي افتخاري شيراز به حسين عليزاده تقديم شد

شيراز- ايرنا- شهردار شيراز عنوان شهروندي افتخاري اين شهر را به حسين عليزاده استاد موسيقي و نوازنده پيشكسوت تار تقديم كرد.

به گزارش ايرنا، حيدر اسكندرپور، شامگاه جمعه در آيين اختتاميه دهمين جشنواره موسيقي فارس، شيراز را شهري خواند كه هم جسمش، نقطه به نقطه و كوچه به كوچه و ساختمان به ساختمان بيانگر هويت ايران است و هم روحش بيانگر روح ايران زمين است.
وي با بيان اينكه همگان در جهان، سعدي و حافظ را باعنوان نمايندگان روح بلند ايراني مي‌شناسند، افزود: از همين رو شيراز بهترين مكان براي برگزاري رويدادهاي فرهنگي و هنري كشور است.
اسكندرپور تاكيد كرد: اين شهر ظرفيت برگزاري رويدادهايي در تراز بين‌المللي را دارد و ثروت مردم شيراز داشته‌هاي فرهنگي آنهاست.
وي با اشاره به اينكه استاد عليزاده از روزهاي دور از كوچه پس كوچه‌هاي شيراز عبور كرد تا موسيقي اين كشور را تعالي بخشد، اظهار داشت: موسيقي ' ني نوا' استاد عليزاده براي ايرانيان كاملا آشناست و با افتخار و به پاس خدمات بسيار موفق اين بزرگ‌مرد به موسيقي ايران افتخار شهروندي شيراز به ايشان تقديم مي‌شود.
شهردار شيراز ادامه داد: استاد عليزاده هنرمندي نوگرا و صاحب تفكر است و بي شك از نام هاي ماندگار موسيقي ايران خواهد بود.
وي با تمجيد از اثر درخشان 'ني نوا' افزود: ني نوا براي ايرانيان ماندگار است، فرقي نمي كند كه اهل موسيقي باشند يا نباشند، ني نوا براي مردم آشنا است، چون با آن زندگي كرده اند.
اسكندرپور گفت: استاد عليزاده همان فردي بود كه مهر و علاقه مردمش را به افتخارات بين المللي ترجيح داد و بزرگترين افتخارش را مهر و دوستي ايرانيان اعلام كرد.

** خوشحالم كه حق به حقدار رسيد
حسين عليزاده استاد موسيقي نيز در اين آيين با بيان اينكه احساس مي‌كنم باري ديگر متولد شده‌ام، گفت: صحبت سر اين است كه چرا من و ياد روزهايي مي افتم كه نشان شواليه را گرفتم و مي‌دانستم كه افتخارات بزرگتري نصيب من خواهد شد.
اين هنرمند عرصه موسيقي اظهار داشت: امروز كه شيرازي شدم بايد بگويم بالاخره حق به حقدار رسيد و اين افتخار نصيب من شد.
عليزاده با يادكرد از آغاز فعاليت‌ هنر موسيقي در شيراز، گفت: امشب دوباره در شهر زيباي شيراز متولد شدم و به اينكه شهروندان شيرازي من را در آغوش خود پذيرفتند، افتخار مي‌كنم.
حسين عليزاده (متولد شهريور ۱۳۳۰ تهران) رديف‌دان، آهنگ‌ساز، پژوهشگر و نوازنده تار و سه‌تار ايراني و نامزد دريافت ۳ جايزه گرمي است.
آثاري چون دلشدگان (۱۳۷۰)، گبه (۱۳۷۴)، زشت و زيبا (۱۳۷۷)، زماني براي مستي اسب‌ها (۱۳۷۸)، لاك‌پشت‌ها هم پرواز مي‌كنند (۱۳۸۶)، آواز گنجشك‌ها (۱۳۸۷) و ملكه (۱۳۹۰) از ساخته‌هاي اوست.
وي با كسب چهار سيمرغ بلورين براي فيلم‌هاي گبه، زشت و زيبا، آواز گنجشك‌ها و ملكه، مشتركاً به همراه مجيد انتظامي و محمدرضا عليقلي برنده بيشترين سيمرغ بلورين در بخش بهترين موسيقي متن از جشنواره فيلم فجر است.
عليزاده پيش از اين از دريافت نشان شواليه كه چندي پيش از سوي دولت فرانسه به وي تعلق گرفت، خودداري كرد.
دهمين جشنواره گروه نوازي استان فارس جمعه 9 آذرماه آغاز شد و شانزدهم آذرماه پايان يافت. در اين جشنواره 49 گروه شركت كردند كه 11 گروه در بخش كودك به صورت غيررقابتي و مابقي در رشته هاي دستگاه هاي ايراني، موسيقي محلي و گروه‌هاي كوبه‌اي به رقابت پرداختند.
7375/ 2027