۱۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۹
کد خبر: 83126496
T T
۰ نفر
صعود به جام جهاني بسكتبال و خط بطلان بر اتهام بي‌غيرتي

تهران- ايرنا- درخشش ملي پوشان بسكتبال برابر فيليپين، صعود ايران به جام جهاني را قطعي كرد و نشان داد كه ستاره هاي بسكتبال ايران نه تنها براي پيراهن ملي كم نمي گذارند بلكه بيشتر از حد انتظار هم ظاهر مي شوند و اتهام بي غيرتي به آنان از ذهن افرادي خارج شده كه به منافع ملي توجه ندارند.

به گزارش روز شنبه ايرنا، زماني كه مهران شاهين طبع، سرمربي تيم ملي قبل از سفر به استراليا ملي پوشان بسكتبال را در وسط سالن آزادي جمع كرد، در چشم هاي آنها يك سئوال مي ديد. چطور ارسلان كاظمي حذف شده است؟ بازيكنان باتجربه‌اي مثل محمد جمشيدي و بهنام يخچالي نگران آينده خود بودند و احتمال مي دادند اگر جايگزيني در سطح آنها در تيم ملي بود آنها نيز به سرنوشت كاظمي دچار مي شدند.
شاهين طبع كه در ديدار برابر فيليپين (بدون توجه به اين موضوع كه فيليپين تيم اصلي اش را مثل ايران در اختيار نداشت) خيلي خوب تيمش را مديريت كرد و توانست به بردي مهم دست يابد، در پاسخ به سئوال خبرنگاران هيچ وقت دليل اصلي اين اتفاق را توضيح نداد و با بازيكنان نيز از عوامل مختلف و دستور نهادهاي بالاتر براي اين تصميم صحبت مي كرد.
در همين روزها كه بسكتبال به دور از آرامش بود و براي جهاني شدن به همدلي نياز داشت، برخي پروژه اتهام «بي‌غيرتي» به بازيكنان زده و مبارزه با بازيكن سالاري را نيز كليد زدند. پروژه اي شروع شده بود كه تاكنون در بسكتبال سابقه نداشت چرا كه هميشه ملي پوشان ايران با هر شرايطي براي تيم ملي به ميدان مي رفتند.
برخي، بسكتباليست ها را به بازيكن سالاري متهم كردند و برخي نيز گفتند كه عرق ملي ندارند. با اين حال بازيكنان باز هم ثابت كردند كه اين صحبت ها اتهامي بيش نيست. حامد حدادي كه از اتفاق هاي درون تيم ملي و صحبت هاي سرپرست تيم عليه بازيكنان ناراحت بود اعلام كرد تا زماني كه اين مسائل حل نشود وارد تيم ملي نمي شود تا شان و جايگاه پيراهن ملي حفظ شود. او تنها كسي بود كه از ارسلان كاظمي حمايت كرد و به حذفش از تيم ملي واكنش نشان داد. ديگر ملي پوشان به دليل منافع ملي و شرايط حساس تيم در انتخابي جام جهاني ترجيح دادند صحبتي نكنند. ملي پوشان روي لبه تيغ بودند كه يك طرفش حذف از بسكتبال بود و يك طرفش انگ بي غيرتي و نداشتن عرق ملي و در شرايطي كه مي توانستند حرف بزنند، براي بسكتبال ايران سكوت كردند.
با اين وجود، چنين تلاش هايي براي جايگاه تيم ملي اصلا اهميت نداشت. در اين مدت بارها گفته شده ملي پوشاني كه به مسائل درون تيم اعتراض داشتند تحت فشار قرار گرفتند و صحبت هايي از حذف و محروميت آنها شنيده شد. در شرايطي كه همه به فكر منافع ملي بودند تا تيم ملي در انتخابي جام جهاني بيشتر از اين ضربه نخورد بازيكنان از طرف باشگاه ها نيز تحت فشار قرار گرفتند كه سكوت كنند تا محروم نشوند.
با همه اين شرايطي كه وجود داشت تيم ملي بسكتبال ايران راهي پنجره پنجم مسابقات انتخابي جام جهاني شد. يكسري بازيكن جديد وارد تركيب شدند و فرصت پيدا كردند در روزهايي كه بسكتبال با حواشي مختلف دست و پنجه نرم مي كند خودشان را نشان دهند و موفق هم بودند. فدراسيون نيز همين ماجرا را به جوانگرايي ربط داد و سعي كرد از فرصت استفاده كند و نبودن ستاره ها را به بهانه جوان گرايي توجيه كند.
همه بازيكنان درخشيدند اما سه نفر بودند كه كار را تمام كردند؛ ميثم ميرزايي، بهنام يخچالي و محمد جمشيدي. سه بازيكني كه در جلسه با رئيس فدراسيون بودند و در كنار برخي ديگر از بازيكنان، از شرايط گله داشتند. برخي همين بازيكنان را متهم به بي غيرتي كردند و انگ نداشتن عرق ملي به آنها زدند اما اين سه در كنار ديگر نفرات ثابت كردند كه در ميدان مسابقه بيش از هر كسي عرق ملي دارند و حاضرند 40 دقيقه براي ايران بجنگند.
با توجه به افزايش سهميه جهاني آسيا از سه به هفت، جهاني شدن براي بسكتبال ايران ساده تر از هميشه بود. حضور در اين رويداد براي دنياي توپ و تور ايران طبيعي است و اگر غير اين اتفاق مي افتاد همه تعجب مي كردند. با اين حال همين كه تيم ملي با شرايط دشواري كه داشت به سهميه جام جهاني رسيده است جاي خوشحالي داشت. اما اتفاقي كه بعد از اين رويداد افتاد عجيب بود و شيريني جهاني شدن را كم كرد.
همه منتظر بودند تا جشن صعود به جام جهاني گرفته و همه مشكلات با اين اتفاق فراموش شود كه مسعود قاسمي سرپرست تيم ملي اعلام كرد تيم ملي نتيجه اعتماد به جوانان را گرفته است. قاسمي كه مصاحبه هايش درباره دادن ساندويچ 'مك دونالد' به ملي پوشان آغازگر حواشي تيم ملي بود و بسياري از بازيكنان را نارحت كرد و حتي واكنش حدادي را نيز در پي داشت دوباره با اين اظهارنظر انتقادهاي زيادي به وجود آورد.
اين صحبت ها از طرف رامين طباطبايي و مهران شاهين طبع نيز شنيده شد اما سئوال اينجاست كه از كدام جوان گرايي يا اعتماد به جوانان صحبت مي شود؟ تيمي با ميانگين سني 26 سال جوان به حساب نمي آيد. اگر منظور از جوانگرايي بازي كردن چند دقيقه اي نويد رضايي فر است كه او قبلا هم در تيم ملي بوده. اگر منظور وارد شدن چهره هاي جديد به تيم ملي است كه مقصر دير وارد شدن آنها به عرصه ملي، شاهين طبع سرمربي تيم ملي است كه سال ها به عنوان مربي در تيم ملي بوده و در فدراسيون قبلي نيز قدرت داشته اما به جوان ها بها نمي داد.
سئوال ديگر اينجاست كه فدراسيون در شرايطي از جوانگرايي صحبت مي كند كه طباطبايي به محض رسيدن به صندلي رياست فدراسيون بسكتبال با شعار «تيم ملي براي بهترين هاست»، صمد نيكخواه بهرامي را به تيم ملي دعوت كرد. از طرف ديگر شاهين طبع از مهدي كامراني خواست براي حضور در تيم ملي آماده شود اما به يكباره حذفش كرد كه اين مساله نيز واكنش شديد كامراني را در پي داشت كه مصاحبه او در روزهاي گذشته جامعه بسكتبال را تحت تاثير قرار داده است.
كامراني در گفت و گوي خود به شدت از سرمربي تيم ملي انتقاد كرد و گفت؛ «شاهين طبع هركس را كه انتقاد كند حذف مي كند.» او در صحبت هايش به حذف ارسلان كاظمي و خداحافظي اوشين ساهاكيان از تيم ملي تحت تاثير سرمربي تيم ملي نيز اشاره كرده است. با اين شرايط مشخص نيست چرا اين روزها كادر فني تيم ملي و رئيس فدراسيون از جوانگرايي صحبت مي كنند در شرايطي كه خود از ستاره ها خواستند به تيم ملي بازگردند.
اين روزها بسياري از بازيكنان در تيم ملي نيستند. اوشين ساهاكيان خداحافظي كرده، كامراني دعوت نشده، نيكخواه و حدادي دعوت شدند اما به اردو نيامدند و كاظمي نيز در جمع دعوت شده ها حضور نداشت. حالا كه به دليل برخي مسائل ستاره ها وارد تيم ملي نمي شوند كادر فني تغيير موضع داده و بحث جوانگرايي را مطرح مي كند اما از طرف ديگر دبير فدراسيون مي گويد از همه پتانسيل و ظرفيت بسكتبال استفاده مي شود كه اين صحبت نيز دوباره با واكنش حدادي روبه رو شد.
با وجود تمام شرايط دشوار در اين روزهاي بسكتبال، تيم ملي با درخشش بازيكنانش به جام جهاني رسيده است. مهم ترين اتفاق اين بود كه ثابت شد بازيكنان عرق ملي دارند و اتهام زننده ها به ملي پوشان با غيرت كشور خود كساني هستند كه به هيچ وجه منافع ملي را اولويت قرار نمي دهند و قطعا بسكتبال هيچوقت رفتار آنها را فراموش نمي كند.
همه مي دانند ايران در مسابقات انتخابي بين قاره اي شانسي براي المپيكي شدن ندارد و بايد بليت توكيو را در جام جهاني چين دريافت كند و حالا بسكتبال به همه ستاره هايش نياز دارد تا سال آينده با قدرت كامل راهي جام جهاني شود و به عنوان بهترين تيم آسيايي سهميه المپيك توكيو را كسب كنند. پس همه چيز بايد مهيا شود تا ايران در جام جهاني 2019 به سهميه بزرگترين رويداد ورزشي برسد كه از سال 2008 در حسرت آن مانده است.
امروز فدراسيون بسكتبال بايد بعد از يك سال بالاخره به مرحله عملياتي برسد و از شعار «نياز به برنامه ريزي» به سمت «عمل» حركت كند. رئيس فدراسيون بسكتبال كه طبق گفته نعيمه ظفر رئيس سابق كميته آموزش فدراسيون تحت تاثير ديگران تصميم مي گيرد بايد قاطعانه وارد شود و با حل كردن مشكلات و از بين بردن حواشي، تيم ملي را يكدست كند تا در جام جهاني موفق شود.
اهالي بسكتبال نيز اين اميد را دارند كه پنهان كردن مشكلات به بهانه جوان گرايي تمام شود و شعار اوليه فدراسيون مبني بر «تيم ملي جاي بهترين هاست» دوباره عملي شود و بسكتبال ايران با تمام قدرت خود چه درون زمين، چه روي نيمكت و چه در كادر فني براي جام جهاني آماده شود. قطعا پرورش بازيكنان جديد بايد در دستور كار تيم ملي باشد و مي توان با احياي دوباره تيم ملي اميد اين شرايط را به وجود آورد.
ورزشي**ع-ح**9118**1597