به گزارش شنبه شب ایرنا ، شبكه تلویزیونی فرانس 24 امروز افزود: با وجود عقب نشینی دولت فرانسه از تصمیم خود درباره افزایش مالیات سوخت، تظاهرات و اعتراض ها در این كشور هچنان ادامه دارد.
دولت فرانسه برای یافتن مخاطبی قابل اعتماد از بین معترضان با مشكل مواجه شده است.
'ویرژینی ارز' كارشناس مسائل سیاسی در این باره گفت كه علت اصلی اعتراض های فرانسه، عمیق تر شدن شكاف طبقاتی میان مردم است. البته باید گفت كه معترضان به سیاست های اقتصادی دولت دو دسته هستند، گروهی می خواهند خرابكاری كنند و گروهی دیگر كه خواهان نشان دادن خشم خود هستند. بی شك برخی از معترضان با خرابكاری هایی كه در هفته گذشته شاهد آن بودیم، موافق نیستند. باید دید كه آیا فرانسوی ها از این جنبش حمایت می كنند یا خیر؟ بر اساس آخرین نظرسنجی ها، 80درصد از مردم فرانسه از این جنبش حمایت كردند و این حمایت روز به روز در حال افزایش است.
وی ادامه داد: مردم فرانسه، از بازیگران سینما گرفته تا شخصیت های مطرح از جمله فرانسوا اولاند رئیس جمهوری پیشین از معترضان حمایت كردند. اولاند به دیدار معترضان رفت و از آنها خواست به اعتراض خود ادامه دهند. البته این حركت خوشایند مكرون نبود و علت این ناراحتی را می توان حدس زد. باید دید كه آیا ممكن است نظر فرانسوی ها در مورد معترضان تغییر كند یا خیر. چنین تغییری به قطع یقین خواسته دولت است. دولت پاریس می خواهد هیچ كس از این جنبش كه به تندروی و خشونت دچار شده حمایت نكند. تظاهركنندگان بدون حمایت مردم قطعا نخواهند توانست مدت زیادی به اعتراض های خود ادامه دهند.
این كارشناس سیاسی به طرح شعارهایی تند همچون كناره گیری امانوئل مكرون از مقام ریاست جمهوری اشاره كرد و گفت: استعفای مكرون، انحلال سنا و مجلس ملی از خواسته هایی بود كه تظاهركنندگان در شعارهای خود مطرح كردند. وقتی كسی عصبانی بوده ممكن است هر حرفی بزند. در كل حذف مالیات های وضع شده اصلی ترین خواسته معترضان به شمار می رود. مخالفت با مكرون نیز یكی دیگر از دلایل شكل گیری این جنبش می باشد. اوضاع پیچیده ای بوده، ما می بینیم كه اعتراض ها در شهرها آرام برگزار و خرابكاری چندانی وجود ندارد. اما در پاریس كه مركز حكومت است، معترضان این شهر را هدف قرار داده اند.
این كارشناس فرانسوی ادامه داد: مساله اینجاست كه هیچ كس، نه معترضان و نه اعضای دولت بر اوضاع مسلط نیستند. دولت بر اوضاع مسلط نیست چون در بین معترضان مخاطبی ندارد. چنین اتفاقی بی سابقه است. در اعتراض های سندیكایی همواره نماینده و میانجی حضور داشته اند. اما اكنون هیچ نماینده و میانجی نیست و همه چیز مبهم است. دولت هم در چنین شرایطی تصمیم گرفته عقب نشینی نكند و منتظر بماند.
به عقیده ارز، اما آن چه وجود دارد این است كه شكاف طبقاتی در فرانسه نیز مثل هر كجای دیگر به شدت افزایش یافته است.مخالفان این شكاف طبقاتی در فرانسه اعتراض خود را بیان كرده اند. طبقه متوسط فرانسه موقعیت خود را از دست داده و این طور احساس می شود كه این قشر از جامعه اصلی ترین بازندگان هستند. در چنین شرایطی دولت می بایست برای این مشكل پاسخی ارائه كند.
به گزارش ایرنا، تظاهرات ضد دولتی جلیقه زردها در فرانسه از صبح روز شنبه بار دیگر با درگیری پلیس و معترضان آغاز شد.
صدها معترض در اطراف طاق پیروزی پاریس تجمع كرده و خودروهای ضد شورش پلیس نیز پیرامون این میدان دیده می شوند.
این اعتراض ها از ساعت 9 صبح به وقت پاریس آغاز شد.
اعتراض ها كه به بهانه افزایش مالیات سوخت توسط دولت فرانسه آغاز شد، بسیاری از افراد را از اطراف پاریس و شهرهای دیگر به پایتخت فرانسه كشیده است.
اعتراض های ضددولتی 17نوامبر (26 آبان) نسبت به افزایش مالیات سوخت آغاز شد كه تاكنون چهار كشته برجای گذاشته است. جنبشی كه به«جلیقه زردها» معروف شده است توانست دولت را وادار به عقب نشینی كند.قرار بود دولت در سال آینده میلادی مالیات سوخت را افزایش دهد. در پی اعتراض ها این طرح لغو شد كه یك تغییر موضع بزرگ در دولت مكرون به شمار می رود.این تغییر موضع چهار میلیارد یورو هزینه برای دولت مكرون به دنبال خواهد داشت.
پلیس در آستانه تظاهرات امروز حدود 89 هزار نفر از نیروهای خود را در شهرهای مختلف فرانسه مستقر كرد كه 8هزار نفر آنها در پاریس مستقر هستند.9 مركز مهم توریستی پاریس از جمله برج ایفل و موزه لوور تعطیل خواهد بود و در خیابان های اصلی نیز اغلب فروشگاهها بسته هستند.
از ابتدای تظاهرات جلیقه زردها، یك هزار و 648 نفر زخمی، یك هزار و 387 نفر بازداشت و یك هزار و 600 نفر دیگر نیز برای بازجویی احضار شده اند. تظاهرات سه هفته پیش 282 هزار نفر را به خیابان ها كشاند و در تظاهرات هفته گذشته 136 هزار نفر شركت كردند.
شبد**اروپام**9041**1010
تهران - ایرنا - كارشناس فرانسوی معتقد است كه عمیق تر شدن ­شكاف طبقاتی و زیان طبقه متوسط دلیل اصلی شكل گیری تظاهرات و اعتراض های جاری در فرانسه بوده و دولت پاریس هیچ چاره ای ندارد جز اینكه برای این مشكل تا دیر نشده پاسخی ارائه دهد.