۱۸ آذر ۱۳۹۷، ۸:۴۰
کد خبر: 83127516
T T
۰ نفر

سهم ما ترحم نیست

۱۸ آذر ۱۳۹۷، ۸:۴۰
کد خبر: 83127516
سهم ما ترحم نیست

سنندج - ایرنا - سهم ما ترحم و نگاه ترحم آمیز نیست، حقمان را ادا كنید، این جمله كوتاه اما پرمعنا خواسته تمام افراد معلول و كم توان است كه توسط سینا كریمی كردستانی نماینده انجمن ضایعات نخاعی كردستان به عنوان نماینده جامعه معلولان استان در حضور مسئولان دستگاه های اجرایی بیان كرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان با چند روز تاخیر شامگاه شنبه با حضور مسئولان كشوری، استاندار كردستان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، معلولان و خانواده های آنان در مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج برگزار شد.
تالار 500 نفری مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج جای سوزن انداختن نبود، مدعوین به اندازه ای زیاد بودند كه حتی چیدن صندلی های پلاستیكی در گوشه و كنار سالن هم جوابگوی جمعیت نیست، تعداد زیادی ایستاده نظاره گر برگزاری این مراسم شدند.
این مراسم باشكوه كه به همت اداره بهزیستی سنندج و انجمن ضایعات نخاعی كردستان برنامه ریزی شده بود علاوه بر سخنرانی مسئولان با بخش های جذاب و جالبی از بیان دغدغه های معلولان در قالب شعر تا معرفی مشاوران فرماندار و شهردار سنندج در امور معلولان و اهدای گل به استاندار همراه بود.
در ابتدای مراسم و طبق روال همایش ها و برنامه های مختلف پس از قرائت آیاتی از كلام الله مجید و پخش سرود ملی، نصرالله ابراهیمی مشاور استاندار كردستان در امور معلولان به عنوان نخستین سخنران دعوت شد.

** اجرای قوانین موجود مطالبه اصلی معلولان
مشاور استاندار كردستان در امور معلولان با بیان اینكه قانون جامع حمایت از معلولان در نوع خود بی نظیر است، گفت: اجرای كامل مواد این قانون خواسته و مطالبه اصلی جامعه معلولان استان است.
‌نصرالله ابراهیمی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز خواست در زمینه تامین بودجه لازم برای اجرای این قانون در لایحه بودجه سال آینده تلاش كنند.
وی در ادامه با تقدیر از استاندار كردستان برای انتخاب مشاور معلولان اظهار داشت: این حركت به سایر دستگاه ها نیز تسری پیدا كرده و مشاور فرماندار و شهردار سنندج در امور معلولان نیز انتخاب و معرفی می شوند.
مشاور استاندار كردستان در امور معلولان ابراز امیدواری كرد مسئولان دستگاه های اجرایی استان به قشر كم‌توان جامعه بیشتر توجه كرده و با استفاده از توانمندی این قشر زمینه توسعه بیش از پیش كشور و استان را فراهم كنند.
دومین نفری كه برای سخنرانی بر روی سن دعوت شد باز هم از جامعه معلولان بود، این بار سینا كریمی كردستانی مدیرعامل انجمن ضایعات كردستان، او قطعه ای ادبی خواند با این مضمون كه بیایید چند دقیقه با چشم های بسته راه بروید، بیایید گوش هایتان را برای چند ثانیه با دست بگیرید و یا با دست های بسته كاری را انجام دهید اگر با این توصیفات احساسی در قلب تان حس كردید به احترام این احساس بایستید، با اتمام این جمله تمام حضار برای چند ثانیه ایستادند و او را تشویق كردند.

** ترحم نمی حواهیم، جواب مهربانی مسئولان را می دهیم
مدیرعامل انجمن ضایعات نخاعی كردستان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: یكی از اهداف نامگذاری سوم دسامبر به عنوان روز جهانی معلولان، ارتقای سطح زندگی این قشر مطابق با استانداردهای جهانی به گونه ای كه از حداقل رفاه و فرصت های برابر همانند سایر شهروندان برخوردار باشند، است.
كریمی كردستانی افزود: هر چند سازمان های بین المللی به شعار دسترسی معلولان به فرصت های برابر تاكید دارند و به دولت ها ابلاغ می كنند اما معلولان همچنان شهروندان درجه 2 بوده و قادر به فعالیت همانند افراد سالم نیستند.
وی با بیان اینكه این قشر با تمام توان خواستار احقاق حق و حقوق خود در جامعه هستند، تاكید كرد: تكرار و بیان مشكلات دردی از جامعه ما دوا نمی كند چون این قشر می خواهند با حفظ كرامت انسانی و ایجاد فرصت های برابر مطالبات و خواسته هایشان به سر منزل مقصود برسد.
مدیرعامل انجمن ضایعات نخاعی كردستان یادآور شد: از مسئولان انتظار می رود اهتمام لازم را در زمینه مناسب سازی محیطی و تامین حداقل نیازهای فرهنگی و اجتماعی این قشر و بهبود شرایط بهداشتی برای جامعه معلولان انجام دهند.
وی با تقدیر از استاندار كردستان برای انتخاب مشاور معلولان و تسری آن به سایر دستگاه ها گفت: حال كه از خود معلولان مشاوری در مسیر رفع مشكلات این قشر در استانداری انتخاب شده قول می دهیم همه توان خود را برای جوابدهی به این مهربانی به كار بگیریم.
كریمی با بیان اینكه معلولان الگویی برای اراده هستند، اظهار داشت: سهم ما نگاه ترحم آمیز نیست و بارها گفته ایم و باز هم می گوییم ما ترحم نمی خواهیم حقمان را ادا كنید باشد كه شهرمان شهری برای همه باشد.
مدیركل توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی كشور، استاندار كردستان و نمایندگان مردم سنندج، كامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند كه هر كدام به نوعی قول تلاش برای رفع مشكلات این قشر را دادند.
در ادامه این مراسم و پس از اجرای چند برنامه فرهنگی و هنری از جمله اجرای موسیقی و همچنین نمایش گروه خه م روین با موضوع مشكلات معلولان نوبت به كانی رسید، دختری 6 ساله تا در قالب شعری با زبان كُردی به توصیف زندگی نابینایان بپردازد و اشك حضار را در آورد.
پس از كانی، آمانج مردانی به روی سن آمد او هم به بیان مشكلات این قشر از جامعه در قالب قطعه شعری با زبان كُردی پرداخت و در قالب همان شعر از مسئولان خواست به معلولان و كم اندامان جامعه بیشتر توجه كنند.
و این بار نوبت به تجلیل از معلولان موفق و تشكل های فعال معلولان رسید و طبق خواست معمولان، مسئولان به روی سن آمدند تا لوح های تقدیر را تقدیم آنان كنند.
اما این تجلیل همانند خود مراسم با تجلیل و تقدیرهای دیگر متفاوت بود چون این بار هر كدام از افرادی كه برای تقدیر دعوت می شدند اگر بالا آمدن و روی سن قرار گرفتن برایشان سخت بود، مسئولان پایین آمده و لوح ها را تقدیم شان می كردند.

** حركت خوب استاندار به فرمانداری و شهرداری رسید
پس از انتخاب نصرالله ابراهیمی به عنوان مشاور استاندار كردستان در امور معلولان این بار فرماندار سنندج و شهردار سنندج از میان معلولان استان مشاورانی برای خود انتخاب كردند تا بهتر بتوانند بر مشكلات این قشر اشرافیت داشته و برای رفع آنها تلاش كنند.
در این آیین صدیق زمانی به عنوان مشاور فرماندار و سینا كریمی كردستانی به عنوان مشاور شهردار سنندج در امور معلولان معرفی و حكم های خود را از دست مسئولان دریافت كردند.

** اهدای گل به استاندار
یكی دیگر از بخش های جالب توجه این مراسم اهدای دسته گلی از سوی یكی از كم اندامان استان به بهمن مرادنیا استاندار كردستان بود.
و پایان بخش این برنامه اعطای 200 میلیون ریال وام قرض الحسنه به 10 نفر از حاضران در مراسم (هركدام 20 میلیون ریال) به قید قرعه بود.
در حاشیه این مراسم نیز نمایشگاهی از دست یافته ای معلولان و كم اندامان استان كردستان دایر و در معرض دید مهمانان و شركت كنندگان در این جشن قرار گرفت.
از 12 تا 19 آذر ماه با عنوان هفته معلولان نامگذاری شده است.
7348/9102