به گزارش ایرنا به نقل از شبكه خبری اسكای نیوز عربی، «عبداللطیف الزیانی» دبیركل شورای همكاری خلیج فارس بیانیه پایانی این نشست را قرائت كرد.
این نشست در حالی به كار خود پایان داد كه هیات های برخی كشورهای عضو سطح مشاركت خود را در آن كاهش دادند و سران قطر و عمان به عنوان 2 عضو این شورا از مجموع 6 عضو آن غایبان اصلی این نشست بودند.
در این بیانیه بر اتحاد میان اعضای شورای همكاری و بر اهمیت تكمیل پروژه ها و طرح هایی كه سه سال پیش در ریاض به تصویب این شورا رسید، تاكید شده است.
دبیركل شورای همكاری خلیج فارس گفت: چالش های جدید پیش روی منطقه، مستلزم توسعه همكاری بیشتر میان كشورهای شورای همكاری است.
وی افزود: برای حفظ و ثبات منطقه و مبارزه با گروهك های تروریستی، باید امور امنیتی شورای همكاری را تكامل بخشید و مانع از اندیشه های تندروانه شد.
اظهارات دبیركل شورای همكاری خلیج فارس درحالی مطرح می شود كه قطر به خاطر آن چه حمایت از اندیشه های تندروانه عنوان شده است، از سوی سه عضو دیگر این شورا تحریم شد و تمامی روابط این كشورها تاكنون قطع است.
الزیانی تصریح كرد: مبارزه با اندیشه تندرو با درپیش گرفتن رویه میانه روی و اعتدالی، تسامح، چندجانبه گرایی و حقوق بشر، پایبندی به حاكمیت قانون، فراگیری اصول دادگرانه امكان پذیر است كه اصول آن از دین مبین اسلام گرفته شده است.
اظهارات دبیركل شورای همكاری خلیج فارس در حالی مطرح می شود كه سازمان های حقوق بشری نسبت به وخامت شرایط مردم و زنان در عربستان و امارات ابراز نگرانی كردند.
دبیركل شورای همكاری خلیج فارس اعلام كرد: ما با شركای بین المللی خود برای نابودی تروریسم و خشكاندن ریشه آن تلاش می كنیم و با اقدامات برخی گروه های شبه نظامی و تروریستی برای نابودی منابع كشورهای منطقه تلاش می كنند، مقابله خواهیم كرد.
الزیانی خاطرنشان شد: سران شورا بر اهمیت فوق العاده ی سیاست خارجی یكپارچه و فعالانه شورا به دور از تنش های منطقه ای و بین المللی تاكید دارند.
گفته های الزیانی درحالی مطرح می شود كه از 15 خرداد 96 تاكنون، تنشی میان قطر و سه كشور دیگر شورای همكاری و در درون این شورا جریان دارد كه تاكنون تلاش های منطقه ای و بین المللی برای حل آن بی نتیجه مانده است.
الزیانی همچنین برخلاف رفتار برخی كشورهای این شورا مانند امارات كه آشكارا درحال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند، گفت: سران این شورا بر حمایت خود از آرمان فلسطین و اتحاد گروه های فلسطینی تاكید دارند و دست خود را با هدف برقراری صلح، ثبات، امنیت و رفاه اقتصادی، به سوی شهروندان یمنی و دیگر كشورهای عربی دراز می كنند.
دبیركل شورای همكاری خلیج فارس این سخنان را در حالی بیان می كند كه چشمان خود را به روی حوادث جاری در یمن بسته است، كشوری كه عربستان و امارات به بهانه های واهی جنگ علیه آن را به راه انداخته اند و در جریان آن تمامی زیرساخت های این كشور نابود و ده ها هزار یمنی كشته و زخمی شده اند.
در این بیانیه همچنین امارات به عنوان رئیس چهلمین نشست شورای همكاری خلیج فارس تعیین شد.
با وجود دعوت «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان از امیر قطر برای شركت در این نشست، «تمیم بن حمد آل ثانی» در این نشست شركت نكرد و نماینده قطری ها در این اجلاس «سلطان المریخی» وزیر مشاور در امور خارجه این كشور بود.
سلطان «قابوس بن سعید» شاه عمان نیز در این نشست شركت نكرد و «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخستوزیر در امور شورای وزیران، به عنوان نماینده سلطان قابوس در این اجلاس حضور یافت.
در این نشست «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین و «صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر كویت و شیخ «محمد بن راشد» نخست وزیر امارات و حاكم دبی حضور داشتند.
تشكیل دو جبهه عربستان، امارات و بحرین از یك سو و عمان، قطر و كویت از سوی دیگر شورای همكاری خلیج فارس را كه با دو چالش 'جنگ یمن' و'بحران دوحه روبه رو می باشد به آستانه فروپاشی كشانده است.
آخرین نشست شورای همكاری خلیج فارس 14 آذر ماه سال گذشته كه قرار بود، به مدت دو روز در كویت برگزار شود، با غیبت سران عربستان سعودی، بحرین، امارات و عمان در همان روز اول به پایان رسید.
این نخستین نشست سالانه سران كشورهای عرب عضو شورای همكاری پس از بروز اختلاف شدید میان عربستان و همپیمانانش با قطر بود.
عربستان، امارات متحده عربی، بحرین و مصر در ژوئن 2017 (15 خرداد 96) روابط دیپلماتیك خود را با قطر قطع و با متهم كردن این كشور به حمایت از گروههای تروریستی و نزدیكی بیش از اندازه با ایران، تحریمها و محدودیتهای گستردهای را علیه این كشور اعمال كردند.
شبس**9363**1488
تهران - ایرنا - سی و نهمین نشست شورای همكاری خلیج فارس در ریاض شامگاه یكشنبه بدون نتیجه پایان یافت.