رحيم عبدالكريمي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه با متخلفان شكار به صورت جدي برخورد مي شود، افزود: اين مناطق شامل شرق، شمال، جنوب و قسمتي از غرب بوكان بوده و اين امر براي نخستين بار در اين شهرستان براي صيانت از گونه هاي مختلف جانوري اتفاق افتاده است و ميتواند موجب رضايت دوستداران محيط زيست و حيات وحش شود.
وي با بيان اينكه در بوكان گونههاي نادري مانند ميش مرغ، قوچ و ميش ارمني و عقاب طلايي زيست مي كنند و داراي پراكنش زيستگاهي زيادي هستند، اظهار داشت: به لحاظ قانوني، پناهگاه مخصوص حيات وحش در مناطقي همچون «دشت سوتاو» و «دشت سه كانيان» وجود دارد اما به دليل پراكنش گونههاي ذكر شده در خارج از اين 2 منطقه، صدور پروانه شكار ميتوانست صدمه هاي جبران ناپذيري براي اينگونه ها به دنبال داشته باشد.
وي افزود: پرنده نادر ميش مرغ بيشتر دوره زمستان گذراني خود را خارج از زيستگاههاي شكار ممنوع طي ميكند و از طرف ديگر قوچ و ميش ارمني نيز كه گونه حفاظت شده است و به لحاظ زيستگاهي امنيت قابل توجهاي ندارد، مي توانست به خطر بيافتد.
رييس اداره حفاظت محيط زيست بوكان اضافه كرد: از اين رو با گسترش اراضي شكار ممنوع در اين شهرستان مي توان اين گونه هاي جانوري را از خطر شكار شدن توسط افراد متخلف حفاظت و صيانت كرد.
به گزارش ايرنا، ميش مرغ به عنوان يك گونه نادر و در حال انقراض در سطح كشور، تنها در بوكان زيست مي كند و در آخرين سرشماري از اين گونه 15 قطعه سرشماري شد.
سازمان حفاظت محيط زيست توسط سامانه ارتباط مردمي 1540 آماده دريافت شكايت ها و گزارش هاي زيست محيطي مردم از طريق تلفن ثابت و همراه به صورت شبانه روزي و بدون نياز حضور مردمي در ادارات سراسر كشور است.
7510/6185/3072
مهاباد - ايرنا - رييس اداره حفاظت محيط زيست بوكان گفت: امسال با وجود صدور پروانه شكار ممنوع از طرف سازمان حفاظت محيط زيست، 70 درصد اراضي اين شهرستان كه بالغ بر 180هزار هكتار را شامل مي شود، شكار ممنوع اعلام شده است.