۱۹ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 83129249
T T
۰ نفر
موزه شهدا الكترونيكي مي شود

تهران- ايرنا- مديركل اسناد و انتشارات بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: طبق برنامه هاي طراحي شده براي موزه شهدا قرار است موزه شهدا الكترونيكي شود تا فضايي قابل استفاده براي قشر جوان با طراحي جديد ايجاد شود.

رحيم نريماني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: با الكترونيكي شدن فضاي موزه شهدا، همه مردم مي توانند همانند كافي نت از اين گنجينه ارزشمند خاطرات شهدا و ايثارگران استفاده كنند.
وي اظهار داشت: اكنون هرگونه خاطره، نامه، وصيت نامه، سند و دست نوشته شهدا و تمام جانبازن 70 درصد و آزادگان در قالب سامانه جامع اسناد ايثارگران جمع آوري شده است؛ اين آثار به صورت آفلاين و اينترانت است و به زودي تحت وب و فضاي سايبر رونمايي مي شود تا براي عموم قابل استفاده باشد.
ساختمان اصلي موزه شهدا در سال 1375 بنا شد. در موزه شهدا، آثار شهداي جنگ مانند عكس، وصيت ‌نامه، دفترچه خاطرات، مدارك تحصيلي، سجاده، قرآن، تسبيح، قلم‌ كاري، عينك مطالعه، نوار سخنراني، مقالات، كتاب ‌ها و آثار هنري 700 تن از شهدا موجود است.
وي تصريح كرد: يكي از برنامه هاي تحولي بنياد شهيد در چهلمين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي اين است كه همه داشته هاي اين بنياد به عنوان سند، مخزن و گنجينه هاي ارزشمند از وصيت نامه هاي شهدا و جانبازان تحت فضاي اينترنتي براي همه مردم در دسترس باشد.
نريماني ادامه داد: آرمان هاي واقعي و انگيزه هاي شهدا براي حضور در جبهه و شهادت طلبي همه در قالب اين وصيت نامه ها گنجانده شده چون در لحظات آرماني و قرب الهي نوشته شده است و مي تواند يك گنجينه معنوي و ارزشمند براي استفاده جوانان نسل سوم و چهارم باشد.
وي با بيان اينكه اكنون 9 ميليون فايل از اسناد شهدا و ايثارگران جمع آوري شده است، اظهار داشت: اين اسناد به صورت مكتوب به صورت ديجيتالي اسكن شده است و تحت وب رونمايي مي شود.
مديركل اسناد و انتشارات بنياد شهيد تصريح كرد: اگر در قالب وب و فضاي سايبري ارائه شود، دسترسي همه به اين اسناد امكانپذير است، به اين صورت كه با جستجوي نام شهيد، مي توانند هر اطلاعاتي كه درباره اين شهيد به صورت سند جمع آوري شده است، به دست آورند.
وي با بيان اينكه همه شهدايي كه وصيت نامه، دلنوشته يا هر سندي كه داشته اند، اسناد آنها جمع آوري شده است، افزود: موزه شهدا تاكنون در حوزه اداره كل اسناد و انتشارات بنياد شهيد نبوده است اما در تحولات جديد قرار است اين موزه هم زيرنظر اين مركز باشد تا بتوانيم نسبت به جمع آوري تمام اسناد اقدام كنيم.
نريماني نام اين مركز را مركز الكترونيك خدمات فرهنگي عنوان كرد و گفت: اكنون 9 ميليون سند شهدا در مركز انتشارات بنياد شهيد به صورت مكتوب موجود است كه اميدواريم در آينده اي نزديك در اين مركز الكترونيك در دسترس عموم قرار گيرد.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به جامعه اطلاعاتي كه ايجاد شده است مردم دوست دارند از فضاي الكترونيكي استفاده كنند به همين دليل به زودي در فضاي اينترنتي ارائه مي شود.
در دوران جنگ تحميلي هشت ساله عراق عليه ايران، 43 هزار و 173 نفر آزاده شدند. مردم ايران در جنگ تحميلي و دوران دفاع مقدس و ديگر حوادث تروريستي، 225 هزار و 570 شهيد را تقديم انقلاب كرده اند.
شمار كل جانبازان كشور به 574 هزار و 101 نفر مي رسد. 336 هزار و 282 نفر (59 درصد) جانبازان زير 25 درصد و 237 هزار و 819 نفر (41 درصد) بيش از اين ميزان جانبازي دارند.
اجتمام* 7268*1834