به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، عبدالهادی فقهی زاده عصر سه شنبه در نشست رسانه ای نخستین دوره دوسالانه كتاب برگزیده نهج البلاغه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح روند برگزاری و جزئیات این رویداد فرهنگی، دینی و معنوی، افزود: كتاب نهج البلاغه از نظر محققان حوزه و علوم دینی كتابی استثنایی و كتاب معتبر حدیثی است.
به گفته وی ما به نهج البلاغه به عنوان یك اثر حدیثی معتبر و تخصصی می نگریم كه در درجه بالای اعتبار قرار دارد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه با اشاره به دیگر ویژگیها و خصوصیات نهج البلاغه ،یادآورشد: تنوع موضوعی در آن فوق العاده فراوان و بسیار حائز اهمیت است كه بدین جهت به ارزشهای این كتاب می افزاید.
فقهی زاده گفت: نهجالبلاغه گزیدهای از خطبهها، نامهها و سخنان كوتاه علی بن ابیطالب (ع) است كه توسط سید رضی در قرن چهارم هجری قمری براساس ذوق ادبی شخصی اش از نامهها و خطبههای امام علی(ع) فراهم آورد.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: از جمله شاخصههای این كتاب، ترجمههای متعدد و فراوان آن است.
وی با اشاره به جایگاه شخصیتی و ابعاد وجودی مولای متقیان امام علی (ع) ، گفت: آن حضرت نزد اهل سنت دارای مقام بالای علمی و نزد شیعیان نیز به از جایگاه ویژه ای برخوردار است چراكه امام علی (ع) مقام ولایت عظما را عهده دار و تنها فردی است كه مصادیق مشترك میان آیات و روایات را به خود اختصاص داد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به جزئیات برگزاری نخستین جایزه جهانی كتاب برگزیده نهج البلاغه، شناسایی آثار و نویسندگان برتر و معرفی شایسته آنها به جامعه علمی، تشویق و حمایت از نویسندگان كتب برتر و دیگر مترجمان، مصححان و پژوهشگران، ترویج سبك زندگی علوی در فرهنگ عمومی با معرفی آثار برگزیده و قابل استفاده در حوزه نهجالبلاغه و ترویج فرهنگ كتابخوانی به ویژه كتابهای مرتبط با نهجالبلاغه و امیرالمومنین(ع) در میان عموم مردم و جریانسازی فرهنگی با ایجاد شبكه نخبگان پژوهشگر درعرصه آموزههای علوی بهویژه معارف نهجالبلاغه از مهمترین اهداف این رویداد معنوی و جهانی برشمرد.
** نهج البلاغه آئینه حكومت علوی است
در ادامه این نشست رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه نیز با اشاره به ابعاد وجودی و شخصیتی امام علی (ع)، اظهارداشت: آن حضرت شخصیتی است كه عدالت حكومتی و افق های روشن آن را برای بشریت ترسیم كرد كه امروز بعد از گذشت چندصد سال هنوز هم از آموزه های آن به عنوان مطالب جدید استفاده و مراجعه می كنند.
آیت الله «سید جمال الدین دین پرور» درادامه به دنباله دار و جهت دار بودن حركتها در غرب اشاره كرد و گفت: با برگزاری نخستین جایزه جهانی كتاب برگزیده نهج البلاغه به دنبال آن هستیم كه حركتی بیطرفانه و برداشتی صحیح از نهج البلاغه تبیین و معرفی كنیم.
به گفته وی پرداختن علمی و صحیح به سیره مولای متقیان امام علی (ع) یك نیاز ضروری و مهم برای بشریت محسوب می شود كه باید با جدیت هرچه تمام تر دنبال و پیگیری شود.
** دنیا تشنه آموزه های علوی است
رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در ادامه سخنان خود به نگارش كتابهای مختلف در گوشه و كنار جهان اشاره و تاكید كرد: باید بتوانیم ما نیز در معرفی و تبیین كتابهایی مانند نهج البلاغه كه پس از قرآن دومین كتابی است كه در اسلام از جایگاه بالایی برخوردارشده است از این رو پس از هزار سال مورد استناد علما و بزرگان دین بوده و از برتری ویژه ای نیز برخوردار می باشد.
آیت الله دین پرور خاطرنشان كرد: پس از قرنها از گذشت انتشاراین كتاب، در سازمان ملل نهج البلاغه و عهدنامه مالك اشتر مطرح و از آن صحبت به میان می آید كه این نشانگر اهمیت این كتاب را بیان می كند.
رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با اشاره به اینكه امروز دنیا و بشریت احساس نیاز فراوانی به نهج البلاغه می كند، تاكید كرد: امروز وظیفه ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بتوانیم آموزه های ارزشمند و مطالب ارزنده و تاثیر گذار این كتاب را به دینا معرفی و تبیین كنیم كه برگزاری این جایزه یكی از این ابزارهای می تواند به شمار آید.
درابتدای این نشست از پوستر این دوره جشنواره با سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی رونمایی شد.
به گزارش ایرنا، نخستین جایزه جهانی كتاب برگزیده نهج البلاغه به كتابهایی اختصاص دارد كه پیرامون شخصیت امام علی (ع) به نگارش درآمدهاند.
برگزاری این جایزه نوعی ترویج فرهنگ كتابخوانی محسوب می شود چراكه نهجالبلاغه كتابی وحدت آفرین و از جامعیت ویژهای برخوردار است و نكات مدیریتی و راهبردی درون آن به چشم میخورد. تاكنون200 اثر به دیبرخانه این جایزه رسیده و پیشبینی می شود شمارآثار ارسالی به یكهزاراثر برسد.
فراخوان این رویداد معنوی و فرهنگی تا پایان آذر ماه طبق اعلام اولی تعیین شده اما بنا به گفته دست اندركاران آن احتمال تمدید دارد.
مراسم اختتامیه این جایزه هشتم اسفند ماه سال جاری با حضور مسئولان فرهنگیو هنری و كشوری در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
فراهنگ** 1355** 9053
معاون قرآن وزیر فرهنگ:
تقویت گفتمان علوی ازاهداف جایزه جهانی نهج البلاغه است
۲۰ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۱۸
کد خبر:
83131013
تهران- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جایگاه رفیع نهج البلاغه بعد از قرآن در نظام نامه اسلام اشاره كرد و گفت: تقویت گفتمان علوی در جهان اسلام از اهداف جایزه بین الملی نهج البلاغه است.