۲۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۵۹
کد خبر: 83131775
T T
۰ نفر
231هزار راس دام در زنجان عليه بيماري هاي مشترك واكسينه شدند

زنجان – ايرنا – مديركل دامپزشكي استان زنجان گفت: 231 هزار و 57 راس دام سبك و سنگين از ابتداي سالجاري تاكنون در اين استان توسط 43 كاردان دامپزشكي عليه بيماري هاي مشترك واكسينه شده است.

محمدباقر حاج كاظمي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين تعداد دام واكسينه شده عليه بيماري هاي بروسلوز(تب مالت) و هاري كه مشترك بين انسان و دام به شمار مي رود توسط 35 اكيپ از بخش خصوصي و دولتي در دامداري هاي صنعتي و سنتي انجام شده است.
وي افزود: بيماري بروسلوز يا تب مالت مشترك بين انسان و دام محسوب مي شود كه مصرف شير جوشانده نشده و استفاده از پنير تازه از راه هاي انتقال اين بيماري از دام به انسان است.
مديركل دامپزشكي استان زنجان گفت: در برخي از روستاها مصرف شير خام، خامه و بستني هايي كه به صورت سنتي تهيه مي شود از شيرهاي آلوده است كه اين مساله غيربهداشتي مي تواند در شيوع اين بيماري تاثير چشمگيري داشته باشد.
حاج كاظمي، مهمترين علامت بروسلوز در دام را، سقط جنين در ماه هاي آخر آبستني بيان كرد و يادآورشد: يكي از راه هاي انتقال بيماري بروسلوز از دام به انسان، ارتباط مستقيم دست با ترشحات جنين سقط شده است كه به راحتي از طريق جراحات موجود بر روي پوست، به انسان منتقل شده و مي تواند انسان را به بيماري تب مالت مبتلا كند.
وي خاطرنشان كرد: سالانه اكيپ هاي دولتي و بخش خصوصي براي واكسيناسيون دام هاي سبك و سنگين در سطح دامداري هاي صنعتي و سنتي استان زنجان اقدام به واكسيناسيون براي پيشگيري از شيوع اين بيماري مي كنند.
به گفته مديركل دامپزشكي استان زنجان، از ابتداي سالجاري تاكنون 229 هزار و 684 راس گوسفند و بز، گاو و گوساله و دام هاي نابالغ عليه بروسلوز واكسينه شده اند.
حاج كاظمي افزود: علاوه بر واكسيناسيون، آموزش دامداران و روستاييان و همكاري با دامپزشكان نيز مهمترين راهكار ريشه كني بيماري مشترك بروسلوز است.
وي، بهترين راه جلوگيري از انتقال اين بيماري را معدوم كردن جنين هاي سقط شده، پوشيدن دستكش و چكمه در تماس با دام ها، دفع بهداشتي ترشحات و جنين سقط شده بيان كرد.
مدير كل دامپزشكي استان زنجان از واكسيناسيون يكهزار و 373 قلاده سك عليه بيماري هاري كه مشترك بين انسان و دام است خبرداد و گفت: اين بيماري مخصوص گوشتخواران اهلي و وحشي است كه به طور تصادفي انسان و ساير حيوانات خونگرم پستاندار نيز از طريق گزش حيوانات هار به آن مبتلا مي شوند.
حاج كاظمي تاكيد كرد: بيماري مشترك هاري از طريق پوست سالم قابل سرايت نيست ولي از راه كوچك ترين خراش يا زخم در پوست قابل انتقال است.
وي اظهارداشت: حيوانات خانگي دست آموز بايد عليه بيماري هاري واكسينه شوند و دامداران در صورت مشاهده هرگونه بيماري و يا مريضي مشكوك دام، مورد را با شماره 1512 دامپزشكي اطلاع دهند.
به گزارش ايرنا، دامپزشكي همواره در كنترل و پيشگيري از بيماري هاي دامي و مشترك بين انسان و دام، در تلاش بوده و سالانه واكسيناسيون رايگان را در گاوداري ها و دامداري هاي صنعتي و سنتي به طور رايگان انجام مي دهد.
9505/6085