۲۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۹
کد خبر: 83131855
T T
۰ نفر
گسترش شهرها مغاير با روح سياست هاي بازآفريني است

قم - ايرنا - معاون هماهنگي امور عمراني استانداري قم با بيان اينكه الحاق مناطق جديد و گسترش شهرها مغاير با روح سياست هاي بازآفرين شهري است گفت: در سال هاي گذشته به اندازه كل مساحت بافت فرسوده در قم، مناطق جديد به اين شهر افزوده شده است.

به گزارش ايرنا، محسن بهشتي روز چهارشنبه در «هشتمين كنفرانس بين المللي توسعه پايدار، عمران و بازآفريني شهري و دومين كنفرانس تخصصي مهندسي پل» در سالن همايش هاي بين المللي شهرداري قم افزود: اگر به جاي توسعه بي رويه شهر قم، بافت هاي فرسوده را احيا مي كرديم امروز با بخش زيادي از مشكلات شهري مواجه نبوديم.
در استان قم، يك هزار و 435 هكتار فرسوده و 315 هكتار بافت تاريخي وجود دارد؛ از مجموع 12 هزار و 932 هكتار از اراضي كل شهر، 30 درصد آن معادل چهار هزار و 133 هكتار كه 715 هزار جمعيت دارد، نيازمند بازآفريني شهري است.
وي با اشاره به ضرورت بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده گفت: بازآفريني فضاهاي شهري حلقه واسطه بهسازي بافت هاي فرسوده و توسعه شهري است كه بايد بر اساس برنامه ريزي و هويت بخشي به بافت هاي اصيل و تاريخ شهري، اين كار انجام شود.
بهشتي، بازآفريني بافت هاي فرسوده را از جمله برنامه هاي اصلي دولت دانست و تاكيد كرد: در قم فعاليت هاي خوبي در ستاد بازآفريني صورت گرفته، ولي تا رسيدن به نقطه مطلوب همچنان فاصله زيادي داريم.
وي با بيان اينكه بازآفريني شهري داراي اهداف گسترده اي است، ادامه داد: توسعه مسكن اگر چه تمام اهداف بازآفريني نيست ولي به دليل اينكه مشكل مسكن از جمله چالش هاي كنوني كشور است، بايد در بازآفريني بافت هاي فرسوده به اين موضوع نيز توجه ويژه اي شود.
معاون استاندار قم با تاكيد بر ضرورت بازنگري سياست هاي متضاد توسعه شهري گفت: در وزارت راه و شهرسازي، شركتي براي بازآفريني بافت هاي فرسوده و در مجاورت آن سازماني براي ايجاد شهرهاي جديد وجود دارد و اين در حالي است كه ايجاد شهرهاي جديد به شدت مغاير با سياست هاي بازآفريني بافت هاي فرسوده است.
وي با بيان اينكه توسعه شهري در جهان به سرعت در حال توسعه است گفت: در توسعه پايدار شهري كه در سال هاي اخير به عنوان يك الگو براي توسعه در تمام شهرها مورد توجه جدي قرار گرفته است متاسفانه با آسيب به بخش هاي ديگر از جمله محيط زيست مواجه بوده است.
اين كنفرانس بين المللي كه با حضور چهره هاي علمي و اجرايي كشورهاي مختلف از امروز چهارشنبه 21 آذر ماه آغاز شده است با برگزاري كارگاه ها و نشست هاي علمي و تخصصي، روز پنجشنبه 22 آذرماه به كار خود پايان مي دهد.
در اين كنفرانس، علاوه بر پخش كليپ هايي از كنفرانس هاي پيشين و همچنين كليپي با موضوع معرفي ميراث فرهنگي تاريخي قم، كارگاه هاي تخصصي با موضوع «جامعه، مديريت و گردشگري شهر مذهبي با محوريت خيابان ارم قم» و «كارگروه تخصصي پل» برگزار مي شود.
ارائه مقاله، سخنراني علمي، افتتاح نمايشگاه عكس و آثار دانشجويان و بازديد علمي از بافت تاريخي شهر قم با حضور مهمانان ويژه، از بخش هاي جانبي اين كنفرانس به شمار مي آيد.
7404/ 1175