دكتر غلامرضا اصغری، روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از یك شركت تولیدكننده مكمل های غذایی و ورزشی در شیراز به خبرنگار ایرنا گفت: روند تولید، بسته بندی و كارایی محصولات و مكمل های ورزشی تولید داخل تحت نظارت و پایش است از این رو با اطمینان بیشتر می توان نسبت به مصرف آن مبادرت ورزید در حالی كه مكمل های قاچاق هیچ نظارتی و در نتیجه تضمینی برای مصرف ندارد.
وی همچنین با اشاره به تحریم های اقتصادی و ایجاد محدودیت برای نقل و انتقالات بانكی ابراز داشت: این رویكرد می تواند زمینه ایجاد قاچاق بیشتر را فراهم كند و لازم است جامعه درباره آن هوشیارتر عمل كند، تحریم ها دسترسی بیماران به دارو را با مشكل مواجه می كند و در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی ممكن است بازار سیاه و قاچاق دارو و تجهیزات پزشكی و مكمل های ورزشی رونق بیشتری بگیرد و به سلامت مردم به طور مستقیم آسیب برساند.
رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت بر لزوم تسهیل تولیدات داخلی به عنوان بهترین روش برای مبارزه با قاچاق كالا و مقابله با تحریم ها تاكید كرد و گفت: شركت های داخلی تولیدكننده دارو و ملزومات پزشكی و مكمل های ورزشی كه به طور رسمی و بر اساس قوانین و موازین فعالیت می كنند نباید در مشكلات بروكراسی اداری بیفتند؛ حمایت ها از نگهداشتن خط تولید این محصولات باید به صورت كامل انجام شود.
اصغری با یادآوری اینكه نیمی از داروهای مكمل ورزشی موجود در بازار قاچاق است افزود: مصرف محصولات قاچاق بسیار نگران كننده است. ورزشكاران باید محصولات مورد نیازخود را از داروخانه ها تامین كنند، هرگونه عرضه و فروش داروهای مكمل در باشگاه های ورزشی ممنوع است.
رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، چهارشنبه به شیراز سفر كرد و با حضور در یك شركت تولیدكننده مكمل های غذایی و ورزشی، از نزدیك با فعالیت های این شركت در شیراز، آشنا شد.
معاون وزیر بهداشت همچنین در بازدید از این واحد تولیدی گفت: لازم است با نظارت و پیگیری سازمان غذا و دارو، و با تضمین سلامت تولیدات داخلی از آسیب به سلامت جوانان پیشگیری شود.
وی ابراز امیدواری كرد نیاز داخلی در این زمینه با كمك محصولات تولید ملی و با كنترل قاچاق تامین شود.
بر اساس آمارهای موجود هم اكنون بیش از 350 باشگاه ورزشی در فارس فعالیت دارد كه مكمل های موردنیاز برای ورزشكاران در این باشگاه ها زیر نظر پزشك و مربی دارای مجوز، با رعایت استانداردهای حرفه ای تهیه می شود.
شركت تولیدی مكمل های ورزشی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز فعال است و در هر نوبت كاری با 30 نفر نیرو، قابلیت اشتغال 120 نیرو را دارد و محصولات تولیدی را به كشورهای چین، هند، عراق، روسیه و افغانستان صادر می كند.
6113 /1876
رئیس سازمان غذا و دارو:
برخورد با قاچاق مكمل های ورزشی فرآیندی قاطع است
۲۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۵
کد خبر:
83131884
شیراز - ایرنا - رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بر لزوم برخورد قاطع با قاچاق محصولات و مكمل های ورزشی تاكید كرد و بیان داشت: این موضوع یك فرآیند همیشگی، قاطع و بدون اغماض است.