«علي اصغر زارعي» روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: 215 هكتار از اراضي كشاورزي استان مركزي در سال جاري به كشت زعفران رفت كه به صورت متوسط از هر هكتار اين اراضي سه و هفت دهم كيلوگرم زعفران برداشت شد.
وي ادامه داد: كشت زعفران در تمامي شهرستان هاي استان مركزي انجام مي شود و خمين از نظر سطح زير كشت رتبه نخست را در كشت اين محصول به خود اختصاص داده است.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: كشت زعفران در اين استان براي 645 نفر به صورت مستقيم اشتغالزايي شده است.
زارعي خاطر نشان كرد: كشت زعفران در استان مركزي علاوه بر در آمدزايي در برداشت گل هر 5 سال يكبار پياز اين گياه نيز براي كشاورزان درآمد اقتصادي به همراه دارد.
وي ادامه داد: با توجه به نياز كم گياه زعفران به آب، امكان كشت در مناطق سردسير و خاك هاي سبك كشت اين گياه يكي از برنامه هاي اولويت دار وزارت جهاد كشاورزي در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي مورد نظر رهبر معظم انقلاب بوده و براي توسعه كشت اين محصول تسهيلات در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: گياه زعفران در طول دوران كشت تنها سه تا چهار آبياري نياز دارد و براي مناطق خشك و كم آب مناسب است.
زارعي، نبود صنايع تكميلي و تبديلي زعفران را از مشكلات توليد اين محصول در استان مركزي عنوان كرد و افزود: بسته بندي و فرآوري اين گياه به صورت خانگي انجام مي شود كه ايجاد صنايع تبديلي اين محصول در استان نقش مهمي در افزايش درآمد زايي براي توليدكنندگان به همراه دارد.
استان مركزي به عنوان دومين قطب صنايع مادر تخصصي، چهارمين قطب صنعت كشور محسوب مي شود و در زمينه تنوع توليدات صنعتي رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
اين استان با وجود صنعتي بودن در زمره 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزي است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در اين حوزه فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجود دارد كه يك و 2 دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
اين استان رتبه چهارم توليد بچه ماهي قزل آلا، رتبه اول در تنوع توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم توليد گل ها شاخه بريده، رتبه سوم در توليد گل و گياهان زينتي، رتبه دوم سطح زير كشت و توليد انار كشور، رتبه ششم توليد پسته، مقام هشتم توليد گل محمدي، مقام نهم در توليد انگور، رتبه سوم در توليد لوبيا و رتبه پنجم در توليد جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ايستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گياهان زينتي محلات، ايستگاه ملي تحقيقات لوبياي خمين، وجود شعبه ششم تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي، وجود ايستگاه تحقيقات ماهيان زينتي و مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي نيز از ظرفيت هاي علمي و تحقيقاتي استان مركزي است.
1955/6013/
اراك - ايرنا - مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: 640 كيلوگرم زعفران امسال از اراضي زير كشت اين محصول در استان برداشت شد.