سيد مهدي طباطبايي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اطلاع نداشتن مردم و علاقه مندان به ظرفيت هاي سواركاري قم مانع از توسعه اين رشته ورزشي در استان شده است.
وي با بيان اينكه در سال هاي گذشته نسبت به توسعه زيرساخت هاي مورد نياز اين رشته در قم به شدت بي توجهي شده است گفت: نه تنها هيچ باشگاه استاندارد و به روز سواركاري تا سال 95 در قم وجود نداشت بلكه اين استان از داشتن هر گونه مربي، داور و كلانتر زمين مسابقات محروم بود.
وي تمركز به آموزش و معرفي اين رشته ورزشي را اولويت مهم توسعه سواركاري در اين استان برشمرد و تاكيد كرد: برگزاري دوره هاي دواري درجه سه، كلانتري زمين مسابقات، ارتقاي درجه طراح مسير مسابقات و ثبت نام دوره مربي گري درجه سه از جمله اقدام هاي صورت گرفته براي توسعه اين ورزش اسلامي در قم است.
طباطبايي ادامه داد: با تكميل كلاس هاي آموزشي، 2 داور و 18 مربي درجه سه به مجموعه رشته سواركاري در اين استان افزوده مي شود.
وي با اشاره به برگزاري دوره كلانتري زمين مسابقات سواركاري گفت: وظيفه كلانتر نظارت بر مسابقه و اارئه گزارش عملكرد ورزشكاران به سرداور مسابقات است كه تا كنون سه تن براي دريافت كلانتري درجه سه در اين دوره ثبت نام كرده اند.
وي استقبال بانوان قمي از اين رشته ورزشي را بسيار كم دانست و گفت: بخش سواركاري بانوان در اين استان ضعيف مي باشد و تنها در رده نونهالان يك ورزشكار در رشته پرش با اسب در سطح مسابقات فعال است.
طباطبايي، شركت در مسابقات پرش اسب را نيازمند مهارت و آموزش فراوان دانست و گفت: هم اكنون چهار سواركار نيز در بخش بانوان در باشگاه هاي اين استان مشغول به فعاليت بوده كه در حال طي كردن آموزش ها و مهارت هاي لازم براي حضور در مسابقات هستند.
رئيس هيات سواركاري قم، ادامه داد: سرمايه گذاري بر آموزش و استعداديابي از ديگر اولويت هاي اين هيات ورزشي است كه در اين راستا در تابستان امسال بيش از 90 تن در كلاس هاي آموزشي و مهارتي ابتدايي شركت كردند.
وي با بيان اينكه بيش از 150 راس اسب مسابقه حرفه اي و حدود 450 راس اسب بومي در سطح اين استان وجود دارد افزود: در مسابقات زيبايي كه خاستگاه آن استان هاي اصفهان، كرمانشاه و خراسان شمالي است، شركت كنندگان قمي حضور فعال داشته و در اين مسابقات تا كنون موفق به كسب مقام هاي كشوري نيز شده اند.
رئيس هيات سواركاري قم با اشاره به ورود بخش خصوصي براي ساخت نخستين پيست استاندارد و به روز سواركاري در اين استان گفت: كلنگ ساخت اين باشگاه سواركاري آبان ماه امسال توسط استاندار سابق قم به زمين زده شد و اكنون بيش از 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي اعتبار مورد نياز براي ساخت اين مجموعه ورزشي را 110 ميليارد ريال توسط بخش خصوصي اعلام كرد و افزود: اين مجموعه ورزشي كه در زميني به وسعت 2 هكتار در نزديكي روستاي طايقان قم در حال ساخت است پيش بيني مي شود تا بهار سال آينده به بهره برداري برسد.
رئيس هيات سواركاري قم ادامه داد: با بهره برداري از اين مجموعه سواركاري شاخص هاي حرفه اي اين رشته ورزشي در اين استان جهش خواهد يافت.
هم اكنون 30 سواركار حرفه اي در هفت باشگاه سواركاري در اين استان به صورت تخصصي فعاليت مي كنند ضمن اينكه حدود 40 سواركار مبتدي نيز براي شركت در مسابقات مختلف سواركاري و پرش نيز در حال طي كردن آموزش هاي مهارتي هستند.
7404/ 1175
قم - ايرنا - رئيس هيات سواركاري قم گفت: ورزش سواركاري در اين استان ناشناخته است و بسياري از مردم و علاقه مندان به اين رشته از فعاليت و ظرفيت هاي آن در قم اطلاعي ندارند.