۲۲ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۱۹
کد خبر: 83133521
T T
۰ نفر

مرز سیرانبند بانه تا یك ماه دیگر گشایش می یابد

۲۲ آذر ۱۳۹۷، ۱۷:۱۹
کد خبر: 83133521
مرز سیرانبند بانه تا یك ماه دیگر گشایش می یابد

سنندج - ایرنا - استاندار كردستان گفت: رسمی شدن مرز سیرانبند بانه و گشایش این مرز یكی از توافقات با مسئولان استان سلیمانیه عراق در سفر اخیر به این استان بود كه تا یك ماه آینده عملی می شود.

به گزارش ایرنا، بهمن مراد نیا عصر پنجشنبه در نشست خبری تشریح دستاوردهای سفر مسئولان استان كردستان به استان سلیمانیه اقلیم كردستان عراق اظهار داشت: سعی می شود موانعی كه از جانب دولت مركزی عراق در مورد این مرز وجود دارد با همكاری مسئولان اقلیم برطرف شود.
وی با بیان اینكه گشایش مرز سیرانبند بانه از مهمترین محورهای مطرح شده در این سفر بود، اضافه كرد: با توجه به اینكه برخی مشكلات این مهم در حال رفع شدن است مقرر شد هفته آینده 2 نفر از مسئولان اقلیم از این مرز بازدید كنند تا هماهنگی ها نهایی شود و این بازارچه با رفع مشكلات ظرف یك ماه آینده گشایش یابد.
مرادنیا با اشاره به تفاهم نامه هایی كه در سفر به سلیمانیه منعقد شده است، اضافه كرد: در این تفاهم نامه ها چند موضوع مد نظر است كه از جمله آن مشكلات مرز باشماق، استانداردها و قرنطینه كالاها است.
وی با بیان اینكه به دنبال رفع مشكلات و توسعه بازارچه های مرزی از جمله بازارچه سیف سقز هستیم، افزود: از سوی ایران و دولت عراق محدودیت های در این رابطه وجود داشت كه آنها متقاعد شدند از طریق دولت مركزی مشكلات موجود را پیگیری كنند.
استاندار كردستان یادآور شد: این سفر از مدت ها قبل به دعوت هه‌ وال ابوبكر استاندار سلیمانیه برنامه ریزی شده بود و مقرر شد هیاتی متشكل از فعالان بخش خصوصی و مسئولان اقتصادی و اجرایی استان كردستان به اقلیم سفر كنند.
وی تاكید كرد: در این سفر شش كمیته در خصوص حل مشكلات موجود از جمله مرز رسمی باشماق و مسایل مربوط به سرمایه گذاری از سمت سرمایه گذاران اقلیم در ایران و ایران در اقلیم و مسایل مربوط به تیم های ورزشی و دانشگاهی تشكیل شد.
استاندار كردستان افزود: در روز دوم سفر اعضای هیات اقتصادی كردستان از كارخانه سیمان، پالایشگاه و كارخانه فولاد سلیمانیه بازدید كردند.
وی با اشاره به اینكه ایجاد زیرساخت ها یكی دیگر از موضوعات مطرح شده در این سفر بود، اظهار داشت: برای رفع این مشكلات مسیر مرز باشماق از سوی اقلیم چهاربانده تعریف شده و ما نیز مسیر را آماده می كنیم كه در نتیجه آن فاصله زمانی سلیمانیه تا سنندج به دو ساعت و نیم می رسد.
مرادنیا افزود: تحكیم ارتباطات بینابین دو استان كه قدمتی دیرینه دارد از دیگر اهداف این سفر بود لذا سعی می شود این روابط با تاكید بر سرمایه گذاری های مشترك در هر 2 طرف احیا شود.
وی گفت: استان كردستان در این خصوص آماده است تا در حوزه های تامین زیرساخت های منطقه اقلیم از جمله آب، برق و گاز مشكلات را برطرف كند تا سرمایه گذاران ایرانی بتوانند در اقلیم كردستان سرمایه گذاری كنند.

** روادید هیات های ورزشی و دانشگاهی حذف می شود
استاندار كردستان یادآور شد: با توجه به اینكه در راستای تفاهم نامه های منعقد شده قبلی بین ایران و اقلیم كردستان عراق سالانه هیات های ورزشی و دانشگاهی به این دو استان سفر می كنند مقرر شد برای تسهیل این ارتباطات روادید از سوی هر دو طرف حذف شود.
وی با اشاره به اینكه در این سفر با رئیس جمهور عراق و معاون نخست وزیر اقلیم كردستان عراق تلفنی گفت و گو كردیم، گفت: در نتیجه این ارتباط آنها متعهد شدند اجرایی شدن تفاهم نامه ها را از طریق دولت مركزی پیگیری كنند.
استاندار كردستان اظهار داشت: با توجه به اینكه تكنسین ها، كارشناسان و مهندسان ایرانی با محدودیت سه ماهه در اقلیم كردستان عراق مشغول كار هستند مقرر شد بدون محدودیت در اقلیم كار كنند تا بتوانند تمام حق و حقوق خود را از كارفرمایان اقلیم بگیرند.
وی اضافه كرد: ایجاد شهرك های صنعتی مشترك در شهرهای مرزی بانه، سقز و مریوان از دیگر موارد مطرح شده در این سفر بود كه قرار شد استانداری كردستان این موضوع را از وزارتخانه های متبوع پیگیری كرده تا با ایجاد آن سرمایه گذاران هر ۲ طرف از این امكانات استفاده كنند تا علاوه بر توسعه اقتصادی به بحث هایی مانند كولبری نیز پایان داده شود.

** عدم حضور برخی تولیدكنندگان در این سفر ما را ناامید نمی كند
مرادنیا با اشاره به اینكه برخی از تولید كنندگان به صورت مستقل پیشقدم شده و در كردستان عراق بازاریابی كرده بودند، اظهار داشت: عدم حضور تعدادی از تولیدكنندگان استان در این سفر ما را نا امید نمی كند و ما كار خود را انجام می دهیم.
استاندار كردستان با بیان اینكه شناخت شرایط و وضعیت اقتصادی كردستان عراق و بررسی آن یكی از نتایج سفر بود، تاكید كرد: مسئولان استان سلیمانیه به ارتقای ارتباطات دو طرف خوش بین بوده و تمایل به ادامه همكاری ها دارند.
وی در پاسخ به سئوال یكی از خبرنگاران در مورد صحبت هایی كه در فضای مجازی در مورد هزینه های این سفر مطرح شده است، گفت: تمام هزینه های سفر بر عهده میزبان بود و مسئولان سلیمانیه عراق آن را متقبل شدند.
مرادنیا با بیان اینكه یا باید تاثیرگذار یا تاثیرپذیر باشیم، یادآور شد: وقتی به یك استان توسعه یافته می رویم این ذهنیت را در ما ایجاد می كند كه چگونه آنها به این نقطه رسیده اند و این مشوقی برای تلاش بیشتر در ما می شود.
وی با اشاره به اینكه نباید فریب فضای مسمومی را خورد كه این سفر را زیر سئوال می برد، افزود: من به عنوان یك مدیر اگر پیگیر شوم می توانم در توسعه استان خود موثر باشم.

** مسایل اجتماعی مانع راه اندازی پروژه فولاد است
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از موانع داخلی توسعه كردستان گفت: چند ماه از كلنگ زنی پروژه فولاد می گذرد ولی به دلایل مسایل اجتماعی هنوز نتوانسته ایم عملیات اجرایی را آغاز كنیم.
استاندار كردستان تلاش برخی از مردم منطقه برای اینكه این پروژه در مناطق محل سكونت آنها راه اندازی شود را از جمله این مسایل دانست.
وی با اشاره به تحولات در اقلیم كردستان عراق اظهار داشت: آنها گذشته خود را در دوران رژیم بعث فراموش نكرده اند و امروز به دنبال این هستند روی پای خود بایستند.
مرادنیا یادآور شد: آنها بخش خصوصی خوبی دارند اما ما نگاه خوبی به بخش خصوصی و سرمایه گذار نداریم و بیشتر مواقع در اذهان مورد اتهام است.
وی با بیان اینكه شاید ترس از اتهام موجب دوری برخی از سرمایه گذاران می شود، اضافه كرد: وقتی نمی توانیم این دید خود را تغییر دهیم و برخی نیز بدنبال این هستند كه كردستان توسعه نیابد، نمی توانیم به پیشرفت مطلوب برسیم.
مرادنیا گفت: اگر این نگرش ها در مورد سرمایه گذار و سرمایه گذاری در استان را تغییر ندهیم نمی توانیم چشم انتظار توسعه باشیم چون هر مسئول و یا فعال اقتصادی نیز تا حدی می تواند با این شرایط بجنگد.
به گزارش ایرنا، استاندار كردستان در برنامه ای 2 روزه استاندار به همراه هیاتی تجاری و اقتصادی متشكل از مدیران اقتصادی، تعدادی از تولید كنندگان و صادر كنندگان به استان سلیمانیه اقلیم كردستان عراق سفر كرد.
این سفر به منظور ارتقای سطح همكاری های فی مابین در زمینه های تجاری و بازرگانی و بهره مندی بیشتر دو طرف از ظرفیت های مرز باشماق و سیرانبند انجام می شود.
6108/3034