طهماسب غلامپور روز شنبه در گفت و گو با ايرنا بيان داشت: جمعيت دامي شتر در هرمزگان حدود 21 هزار نفر است كه در گذشته بيش از 9 هزار 600 نفر آنها هويت گذاري شد و با احتساب اين 10 هزار نفر، همه شترهاي استان هويت دار مي شوند.
وي ادامه داد: اجراي اين طرح با هدف ثبت و احراز مالكيت شتر، تهيه آمار دقيق از جمعيت و پراكنش دام، برنامه ريزي اصلاح نژادي و دسترسي فوري به اطلاعات، رديابي دام از مزرعه تا كشتارگاه، پايش قرنطينه اي و بهداشتي تا پايان امسال ادامه دارد.
وي با انتقاد از احداث جاده ها بدون توجه به زيستگاه شترها مي افزايد : تغيير نحوه پرورش شتر از حالت كوچ كنندگي به پرورش در ايستگاهها، دادن تغذيه كمكي ،ايجاد ايستگاه هاي بيشتر از ديگر راهكارهاي مؤثر براي كاهش تردد اين حيوان در جاده ها است كه نيازمند تخصيص اعتبار مورد نياز است.
وي خاطرنشان كرد: هشت ايستگاه شترداري با ظرفيت هر يك بين 150 شتر از سوي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان ايجاد شده كه خدمات سمپاشي، پلاك كوبي، تامين آب شرب و علوفه در اين ايستگاهها صورت مي گيرد.
براي ايمني هرچه بيشتر مردم بخصوص رانندگان و حفظ سلامت خود شترها يكي از بهترين راه ها براي ساماندهي شترهاي سرگردان پلاك كوبي شترها است، پلاك كوبي شترها ساربان آن ها را مشخص مي كند و در زمان بروز حادثه براي پرداخت خسارت مسوول آن مشخص مي شود.
بر اساس آمارهاي اعلامي سازمان جهاد كشاورزي، از 150 هزار نفر شتر در كشور 21 هزار نفر در استان هرمزگان زندگي مي كنند از همين رو توجه كشورهاي حاشيه خليج فارس به شترهاي ايراني به ويژه شتر «جمازه» و صادرات آن علاقه به پرورش و نگهداري آن را بيشتر كرده است.
شتر به سبب خلقت منحصر به فرد، مستعد زندگي در شرايط سخت است و از همين رو از آن به عنوان قهرمان بيابان نام مي برند، اين حيوان با آن جثه بزرگ و پر ابهت، نياز به آب و غذاي بسيار كمي دارد و در برابر بيماري ها و تغييرهاي دمايي مقاوم است.
در سال هاي 93 تا 96 در 22 فقره حادثه رانندگي و برخورد خودرو با شتر در هرمزگان، 28 نفر كشته و 92 نفر زخمي شدند كه هيچ گاه صاحبان آنها نيز معلوم و مشخص نشد.
شترهايي كه در طول روز چرا كرده و به هنگام غروب بايد با گله راه خانه در پيش گيرند، ساز ناكوك مي زنند و حيران و سرگردان راه خود را در پيش مي گيرند و گاه به هنگام گذر از جاده حق تقدم را رعايت نكرده و ساز تصادف مرگبار را كوك مي كنند.
شترها به طور عموم بي ملاحظه هستند و با توجه به هيكل بزرگ و جثه سنگين خود، به خودروها اعتنايي نكرده و با همان شيوه خودشان به جاده مي زنند كه بيشتر مواقع منجر به برخورد شديد با وسايل نقليه به ويژه پرايد و پژو مي شوند و در نهايت مرگ سرنشينان آنها را رقم مي زنند.
6048
بندرعباس - ايرنا- معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان گفت: با اجراي طرح هويت گذاري از نخستين روزهاي آذر جاري، اطلاعات 10 هزار نفر شتر اين استان در سامانه اصلاح نژاد دام كشور ثبت مي شود.