به گزارش ایرنا از رادیو بین المللی چین 'لیو یونگ فو' روز شنبه در پكن در جمع خبرنگاران تاكید كرد پیشبینی میشود تا سال 2020 همه جمعیت فقیر كنونی روستایی چین از فقر نجات پیدا كنند و دیگر شاهد یك شهرستان فقیرنشین در كشور نباشیم كه نشان از معجزه روش فقرزدایی چین است.
او با اشاره به اینكه امسال برابر با چهلمین سالگرد اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز است تاكید كرد ظرف 40 سال گذشته نرخ فقر در روستاهای چین از 97.5 درصد پیوسته كاهش یافته و پیشبینی میشود تا پایان سال 2018 این شاخص به كمتر از 2 درصد برسد.
رییس دفتر كمك به فقر شورای دولتی چین علت اصلی موفقیت چین در فقرزدایی را انتخاب راهی منطبق با وضعیت چین اعلام كرد.
او ویژگی اصلی این مسیر را رهبری حزب كمونیست چین و نقش دولت در آن عنوان كرد و افزود: جمعیت چین عظیم و تعداد فقیران آن خیلی زیاد است، بدون اقدامات نظاممند و گسترده، این مساله حل نمیشود.
'لیو' دومین ویژگی را پایبندی بر آبادانی منطقه و نیروی انسانی عنوان كرد و افزود: راه اندازی نظام ارزیابی چند جانبه دقیق و سختگیرانه از دیگر دلایل موفقیت چین در اجرای این طرح بزرگ است.
به گفته وی برای تضمین كارایی آبادانی و فقرزدایی، چین همواره بر سیستم نظارت و ارزیابی دقیق پایبند بوده و تا حد امكان از 'فقرزدایی جعلی' جلوگیری و امور فقرزدایی را با دقت عملی میكند.
رئیس دفتر كمك به فقر شورای دولتی چین تاكید كرد كسانی كه میخواهند با سو استفاده از امكانات در اختیار گذاشته شده، روزگار را به بطالت بگذارند، موفق نمیشوند.
وی ادامه داد: چین یك سیستم اطلاعات فقرزدایی سراسری دارد كه نشان میدهد چه كسی متعلق به جمعیت فقیر است، علت فقر او چیست و چه اقدامی برای كمك وی انجام شده است.
لیو با بیان اینكه از سال 2013 تا كنون هر سال 10 میلیون نفر از فقر و تهیدستی رهایی یافته اند تصریح كرد اكنون امور عمده كمك به فقیران در مناطق بسیار فقیر مانند منطقه خودمختار تبت، مناطق تبتی نشین چهار استان 'چین های'، 'یون نن'، 'شی چوان' و 'گانسو'، ناحیه جنوبی منطقه خودمختار 'ایغور شین جیانگ' و ایالت 'لیانگ شن' استان 'شی چوان'، ایالت 'نوجیانگ' استان 'یون نن' و شهرستان 'لین شیای' استان گانسو كه شرایط طبیعی آنها سخت و پایه اقتصادی آن ضعیف است، انجام می شود.
به گفته وی علاوه بر این، عملیات فقرزدایی همچنین در همه شهرستان هایی كه نسبت فقر آن از 18 درصد بیشتر است و همه دهكدههایی كه نسبت فقر آن از 20 درصد بالاتر باشد در حال اجراست.
لیو گفت: در مجموع 334 شهرستان بسیار فقیر هدف عمده فقرزدایی چین در دو سال آینده خواهند بود.
او با بیان اینكه در حال حاضر حدود 30 میلیون نفر از جمعیت چین در فقر به سر میبرند تاكید كرد چین اقدامات متفاوتی در قبال جمعیت فقیر اتخاذ خواهد كرد كسانی كه توان كار دارند به توسعه صنایع یا كسب و كار در مناطق خارجی تشویق میشوند در قبال جمعیت فقیر بدون توان كار نیز به طور عمده تامین اجتماعی، حداقل شرایط زندگی را ارائه می دهد.
رئیس دفتر كمك به فقر شورای دولتی چین با اشاره به اینكه برای تحقق هدف فقرزدایی تا سال 2020 هنوز دو سال مانده است افزود: افزایش درامد سرانه جمعیت فقیر به چهار هزار یوان، نداشتن نگرانی در مورد خوراك و پوشاك، برخورداری از آموزش همگانی، خدمات درمانی پایه و مسكن امن از جمله شاخص های مبارزه با فقر است و اگر چنین مسائلی به عنوان خط قرمز حل نشود، هدف رهایی از فقرزدایی مطلق محقق نمی شود.
لیو عنوان كرد چین همواره با روی باز تجربیات كشورهای خارجی در زمینه فقرزدایی را یاد گرفته است و به طور فعال با آفریقا، آمریكای لاتین، آسه آن و كشورهای یك كمربند- یك جاده در زمینه فقرزدایی همكاری داشته تا در زدودن فقر از چهره جهان سهمی داشته باشد.
**آساق**1904**
پكن- ایرنا- رئیس دفتر كمك به فقر شورای دولتی چین اعلام كرد این كشور در 40 سال گذشته به دنبال اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز، بیش از 700 میلیون نفر از جمعیت فقیر روستایی را از فقر و تهیدستی نجات داده است.