به گزارش ایرنا، دولت آمریكا تلاش های خود را برای صلح با گروه طالبان امسال پس از تعیین «زلمای خلیل زاد» دیپلمات سابقه دار و افغانی الاصل آمریكایی عضو حزب جمهوری خواه تشدید كرده است و از شهریورماه گذشته تاكنون سومین سفر منطقه ای را در این راستا انجام داده است.
وی تاكنون با شماری زیادی از كشورهای منطقه و رهبران افغانستان، طالبان و كشورهای روسیه و آسیای میانه سفر و دیدار كرده است تا همه را متقاعد كند كه به تأمین صلح در افغانستان كه منطبق با دیدگاه آمریكا باشد، همراه خود كند.
هم زمان با این تلاش های دیپلماتیك كه با حمایت دولت افغانستان همراه است نظامیان آمریكایی عملیات هدف گیری رهبران جنگی آنها را بیشتر كرده اند.
طی یك ماه گذشته نیروی ویژه ارتش و امنیت ملی افغانستان عملیات های هوایی و شبانه خود را برای هدف گیری رهبران میانه طالبان در صحنه های نبرد تشدید كرده است.
در یازدهم آذر ماه امسال نهادهای امنیتی افغانستان از كشته شدن ملا«عبدالرحیم» معروف به «عبدالمنان» استاندار خودخوانده این گروه برای استان «هلمند» خبر دادند و طالبان هم كشته شدن این فرمانده خود را تائید كردند.
در سیزدهم آذر ماه خبر كشته شدن ملا«عبدالقیوم» مشهور به «روحانی» استاندر دیگر طالبان برای استان «غور» منتشر شد كه در حمله نیروهای ویژه در استان «هلمند» كشته شد.
با فاصله چهار روز دیگر «نصرت رحیمی» معاون سخنگوی وزارت كشور افغانستان اعلام كرد كه مولوی «پیرآغا» از فرماندهان ارشد طالبان و استاندار خودخوانده این گروه برای استان «پكتیكا» در یك حمله هوایی كشته شد.
هرچند طالبان در اول كشته شدن پیرآغا را رد كردند اما با گذشت سه روز تائید شد كه وی در یك حمله هوایی جان باخته است.
دیروز (جمعه) مقامات محلی در استان زابل در جنوب افغانستان اعلام كردند كه مسئول اعدام های گروه طالبان به نام مولوی «هارون» در حمله هوایی نظامیان خارجی كشته شده است.
در ادامه این هدف گیری ها امروز شنبه لشكر «290 شاهین» در شمال افغانستان با انتشار اطلاعیه ای نوشت كه «قاری رسول» فرماندار خودخوانده طالبان برای شهرستان «فیض آباد» استان «جوزجان» در یك حمله هوایی كشته شد.
خبرگزاری رویترز هم بتازگی به نقل از مقامهای امنیتی افغانستان نوشته است كه فرماندهان جنگی طالبان را كه مانع گفت وگوی صلح در این كشور هستند، هدف قرار می دهند.
این منبع افزوده است كه فرماندهان میانی طالبان در سنگرهای جنگ در افغانستان مانع گفت وگوی صلح هستند و به همین دلیل نظامیان آمریكا و افغان تصمیم گرفته اند آنها را از بین ببرند و این مانع را برطرف كنند.
«دیوید باتلر»سخنگوی نظامیان آمریكایی در افغانستان هم با تائید هدف قرار دادن فرماندهان جنگی طالبان در سنگرهای نبرد گفته است كه انتظار ندارند كه مرگ این رهبران تعیین كننده باشد.
وی افزوده است كه متأسفانه این جنگ تا زمانی ادامه خواهد داشت كه طالبان تصمیم بگیرند به آن پایان دهند.
هرچند طالبان هم در چند ماه اخیر گفت وگو با مقامات آمریكایی در باره توافق صلح را تائید كرده و همزمان با سفر زلمی خلیل زاد در سوم دسامبر ماه جاری در پاكستان با هیأت مذاكرده كننده طالبان در پاكستان هم گفت وگو كرده است اما پیشرفتی قابل ملاحظه ای در عمل بوجود نیامده است.
«عمران خان» نخست وزیر پاكستان هم روز گذشته در ایالت خیبرپشتونخواه» در پاكستان گفت كه روز دوشنبه آینده گفت وگوی مستقیم آمریكا و طالبان در پاكستان انجام خواهد شد.
وی افزوده است كه آمریكا اكنون ماننده گذشته از پاكستان نمی خواهد كه طالبان را هدف قرار دهند بلكه خواستار راه حل سیاسی مسئله افغانستان هستند.
اینكه در بحبوحه گفت وگوی صلح نهادهای امنیتی افغانستان و با هماهنگی نظامیان آمریكا تصمیم گرفته اند رهبران میانی و خط نبرد طالبان را بیشتر هدف قرار دهند روشن نیست كه این كار به سود گفت وگوی صلح تمام خواهد شد و یا برعكس به روند صلح آسیب خواهد رساند زمان پاسخگوی آن خواهد بود.
آساق**291**1663**
كابل - ایرنا - ارتش آمریكا تصمیم گرفته است ، همزمان با تشدید گفت و گوهای صلح، فرماندهان میانی طالبان را كه مانع تحقق صلح اعلام شده اند در سنگرهایشان بیشتر از پیش هدف قرار دهد و در همین راستا تاكنون چند فرمانده و استاندار خود خوانده آنها را در یك ماه گذشته كشته است.