به گزارش روز شنبه ایرنا، جشنواره بین المللی غذا، آداب و رسوم و صنایع دستی كشورهای جهان همه ساله به همت دانشگاه دفاع ملی پاكستان (NDU) با همكاری سفارتخانه كشورها در محوطه نمایشگاهی این دانشگاه برگزار می شود.
در جشنواره امسال، 24 كشور جهان از جمله «جمهوری اسلامی ایران، چین، لبنان، عربستان سعودی، استرالیا، اندونزی، مصر، اردن، بنگلادش، برزیل، زیمبابوه، آمریكا، انگلستان و امارات متحده عربی » حضور داشتند.
ایالت های پاكستان و «تركمنستان، تركیه، سریلانكا، فلسطین، عمان، نپال، نیجریه، مالزی، میانمار و لیبی» از دیگر كشورهای شركت كننده در این جشنواره بین المللی بودند.
این نمایشگاه با حضور دریالاسالار «زین ذوالفقار» سرپرست دانشگاه دفاع ملی پاكستان و همسرش افتتاح شد و آنان پس از بازدید از غرفه ایران و جذابیت های هنری و فرهنگی ایرانی، از تلاش های سرهنگ «علی شفیعی» دانشجوی ایرانی این دانشگاه برای راه اندازی غرفه ایران تقدیر كرد.
در این نمایشگاه كه با حمایت های سفارت جمهوری اسلامی ایران و كمك رایزنی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد راه اندازی شد، خوراك های ایرانی نظیر «كشك و بادمجان، دلمه، كباب ایرانی، زرشك پلو با مرغ، شله زرد، سالاد فصل ایرانی و انواع خورش های ایرانی» به بازدیدكنندگان نمایشگاه عرضه شد.
این نمایشگاه همچنین برخی از صنایع دستی ایران نظیر «حصیربافی، فرش ایرانی، ترمه بافی و میناكاری» به بازدیدكنندگان نمایشگاه عرضه شد و بازدیدكنندگان نیز با جاذبه های گردشگری و تاریخی كشورمان در شهرهای «مشهد، كرمان، اصفهان، تهران، تبریز، كاشان، اهواز و شیراز» آشنا شدند.
حضور زنان ایران در این نمایشگاه بین المللی با لباس محلی اقوام ایران نظیر لباس محلی گیلان و لباس محلی زنان استان فارس، از جلوه های زیبای این جشنواره بود كه مورد توجه بازدید كنندگان قرار گرفت.
غرفه ایران، یكی از شلوغ ترین غرفه های این جشنواره بود و حاضران در جشنواره با ملیت های مختلف، با بازدید از غرفه ایران و چشیدن طعم غذاهای پرآوازه ایرانی، فرهنگ و آداب و رسوم مردم ایران را ستودند.
دانشجویانی از ده ها كشور مختلف جهان از جمله یك دانشجوی ایرانی، در دانشگاه دفاع ملی پاكستان در مقطع تحصیلی عالی مشغول تحصیلند و هریك از این كشورها، غرفه های كشور خود را در این جشنواره دایر كردند.
به گزارش ایرنا، علاقه وصف ناپذیر بازدیدكنندگان از غرفه ایران در خصوص آشنایی آنان با فرهنگ غذایی مردم ایران زمین، برداشتن گام های موثرتر دست اندركاران بخش فرهنك و هنر كشورمان برای معرفی این بخش از فرهنگ ایرانی به مردم دیگر كشورهای جهان را ضروری كرده است.
بازدیدكنندگانی كه از غرفه ایران در این نمایشگاه ها دیدن می كردند، پس از چشیدن طعم خوراك ایرانی، از متولیان نمایشگاه در خصوص شیوه پخت این غذاها، سوال می كردند كه این مهم، بیانگر علاقه آنان به فرهنگ ایرانی است.
گردشگران ورودی به هر كشور نیز، از این قاعده پیروی كرده و دوست دارند هنگام سفر، از تنوع غذایی برخوردار باشند و یكی از جاذبه های سفر برای گردشگران، آشنایی با غذاهای مختلف كشورهای مقصد و چشیدن طعم غذاهای آن كشور است.
پیش از این نیز در چهارم آبانماه امسال، فرهنگ، جاذبه های گردشگری، صنایع دستی و غذای مردم ایران در جشنواره بین المللی فرهنگ و غذای ملت های جهان در اسلام آباد پایتخت پاكستان به بازدیدكنندگان معرفی شد.
آساق**6125**16638*
اسلام آباد - ایرنا - غرفه جمهوری اسلامی ایران در جشنواره بین المللی غذا و صنایع دستی دانشگاه دفاع ملی پاكستان (NDU) كه به همت تنها دانشجوی ایرانی این دانشگاه برگزار شد، مورد استقبال جمع زیادی از پاكستانی ها قرار گرفت.