به گزارش ایرنا، علیمراد اكبری روز یكشنبه در دوره آموزشی مدیریت پایدار خاك كه در معاونت آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی در كرج برگزار شد، افزود: الگو و رفتار مردم ایران همواره مبتنی بر استفاده پایدار از منابع طبیعی و اهمیت جدی به 2 عنصر آب و خاك بوده است.
وی اظهار داشت: روند افزایش جمعیت در دهه های اخیر و تغییر الگوی مصرف، توسعه شهرنشینی، آثار ناشی از تغییر اقلیم و كم آبی، فرسایش خاك و امنیت غذایی نیازمند به كارگیری سیاست های جدید و ابزارها و روش های جدید تفكر است.
اكبری با تاكید بر اینكه این تفكرات باید بر مبنای مشاركت های وسیع تر در سطح منطقه و بین الملل باشد، اظهار داشت: در نخستین گام تصمیم بر حضور در نشست های مجمع جهانی خاك گرفتیم تا با تسلط و اطلاعات بیشتری به موضوع خاك كشور پرداخته شود.
وی با بیان اینكه با حضور در این جلسات تصمیم بر راه اندازی دفتر خاك در وزارت جهاد كشاورزی گرفته شد، گفت: امروز با اطمینان می توان ادعا كرد كه رشد قابل ملاحظه ای از اهمیت خاك و جایگاه آن در اذهان عمومی مشاهده شده و ارتباط خوبی را با ذی نفعان و لایه های اجتماعی برقرار كرده ایم.
معاون وزیر جهاد كشاورزی افزود: هنوز در آغاز یك راه طولانی برای رسیدن به اهداف و وضعیت مناسب در پایداری منابع خاك كشور قرار داریم.
وی با بیان اینكه اكنون كارشناسان در حال بررسی وضعیت توانمندی های موجود در زمینه كربن آلی خاك هستند، اظهار داشت: خاك در كشور یك بحث بسیار جدی است و مساله خاك كمتر از آب نیست زیرا برنامه ریزی برای آب كشور بدون توجه به خاك معنی و مفهوم ندارد.
وی گفت: متاسفانه در موضوع خاك كشور غفلت شده و به همین دلیل در برنامه ششم توسعه برنامه خاك با كمك نمایندگان مجلس و دولت بنا گذاشته شده و دولت مكلف شده كه سالانه حدود 500 هزار هكتار از اراضی كشور را در بحث بهبود وضعیت خاك حاصلخیزی و كربن آلی خاك كشور كار كند.
اكبری ادامه داد: به همین منظور نیاز است با مجموعه بین المللی و مجامع علمی داخلی، دانشگاه ها، متخصصین و دانشمندان بخش خاك در سطح منطقه ای و بین المللی ارتباط برقرار كنیم بنابراین ارتباط نزدیكی با فائو پیدا كردیم و در جلسات مجمع جهانی خاك (GSP) در سال گذشته و سال قبل از آن شركت كردیم.
وی با اشاره به برگزاری چند كارگاه آموزشی برای ارتقای سطح دانش همكاران و استفاده از تجربیات جهانی برای حفاظت، حاصلخیزی و جلوگیری از فرسایش خاك در كشور، گفت: حفاظت كمی و كیفی خاك در كشور جزو اركان اصلی برنامه ریزی وزارت جهاد كشاورزی است.
دوره آموزشی مدیریت پایدار خاك با حضور نمایندگان سازمان فائو (سازمان خواروبار كشاورزی جهان) در ایران و كارشناسان 12 زیرمجموعه تحقیقاتی كشاورزی به مدت 2 روز دركرج ادامه دارد.
6156/ 6155
معاون وزیر جهاد كشاورزی:
اهمیت حفاظت از خاك مورد توجه مردم قرار گر فته است
۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۴
کد خبر:
83136176
كرج- ایرنا- معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور آب و خاك با اشاره به فرهنگ غنی ایرانیان، گفت : هر چند درگذشته از موضوع حفاظت خاك غفلت شده اما اكنون اهمیت این موضوع مورد توجه لایه های اجتماعی قرار گرفته است.