به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از خبرگزاري «روسيا اليوم»، «خالد الجار الله» گفت: در روزهاي اخير وزير نفت كويت با همتاي سعودي خود ديداري داشته تا در خصوص اختلاف نظرهاي موجود بر سر دو چاه نفت مشترك «الخفجي» و «الوفره» در منطقه بي طرف گفت و گو كند.
وي افزود: اختلاف نظر ميان ما و طرف سعودي همچنان باقي است و قرار است در روزهاي آينده ديدارهاي ديگري براي تبادل نظرهاي بيشتر برگزار شود.
كويت و عربستان در سه سال گذشته توليد نفت خود از دو حلقه چاه الخفجي و الوفره در منطقه بي طرف را به دليل اختلاف نظر در مورد نحوه اداره آنها متوقف كردند كه اين تصميم منجر به كاهش 500 هزار بشكه اي نفت در بازارهاي جهاني شد.
«محمد بن سلمان» وليعهد سعودي 30 سپتامبر (8 مهر) براي گفت و گو در مورد ميادين مشترك نفتي در سفري كه تنها چند ساعت به طول انجاميد، به كويت سفر كرد، سفري كه با حاشيه هايي همراه بود، حاشيه هايي كه در نهايت امير كويت را وادار به صدور دستور قطع مذاكرات و درخواست از وليعهد سعودي براي ترك خاك اين كشور كرد.
بن سلمان قصد داشت با اعمال فشار بر كويت، سهم رياض از اين دو چاه مشترك را افزايش دهد.
چاه هاي مشترك الحفره و الخفجي با ظرفيت توليد 500 تا 600 هزار بشكه در روز، در منطقه بي طرف ميان كويت و عربستان قرار دارند.
از ميدان نفتي الخفجي روزانه بين 280 تا 300 هزار بشكه نفت خام و از ميدان نفتي الوفره هم 220 هزار بشكه نفت سنگين عربي توليد مي شد.
فعاليت هاي ميدان نفتي الخفجي در اكتبر 2014 (مهر93) به بهانه هاي محيط زيستي و استخراج نفت از ميدان نفتي الحفره در مه 2015 (ارديبهشت 94) به دليل اختلاف بر سر نحوه اداره آن از سوي طرف هاي سعودي و كويت متوقف شد.
كويت معتقد است، عربستان قصد دارد مديريت ميادين مشترك نفتي را خود برعهده داشته باشد.
خاورم*9469**1651
تهران - ايرنا - معاون وزير خارجه كويت گفت: اختلافات قديمي، ميان ما و عربستان بر سر ميادين مشترك نفتي و نحوه مديريت آنها همچنان ادامه دارد و افزايش نيز يافته است .