۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۲۱:۱۲
کد خبر: 83138177
T T
۰ نفر
جشنواره «مياندوآب شهر دوچرخه ايران» به كار خود پايان داد

مهاباد - ايرنا - جشنواره فرهنگي هنري «مياندوآب شهر دوچرخه ايران» با معرفي آثار برتر و تجليل از نفرات برگزيده عصر روز دوشنبه در اين شهرستان به كار خود پايان داد.

به گزارش ايرنا، دبير اجرايي اين جشنواره در آيين اختتاميه اين جشنواره كه در مجتمع فرهنگي و هنري اين شهرستان برگزار شد، گفت: در مجموع يكهزار و 38 اثر در چهار رشته هنري از جمله عكاسي، نقاشي، گرافيك و پوستر با موضوع دوچرخه به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شده بود.
اكبر موحد اظهار داشت: در بخش عكاسي 452 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شده بود كه از اين تعداد 22 اثر از 16 نفر توسط هيات داوران شايسته تقدير شناخته شد؛ در بخش نقاشي نيز 500 اثر به دبيرخانه جشنواره و 34 اثر از اين تعداد به بخش نمايشگاه جشنواره راه يافت.
وي اظهار داشت: در بخش گرافيك و طراحي پوستر در مجموع هشت اثر به جشنواره ارسال شده بود كه از اين تعداد هم پنج اثر متعلق به سه هنرمند به بخش نمايشگاه جشنواره راه پيدا كرد.
موحد گفت: در بخش تصويرسازي نيز 80 اثر به جشنواره ارسال شده بود كه از اين تعداد هم 16 اثر به نمايشگاه جشنواره راه يافت‌.
وي با بيان اينكه در بخش فيلم اثري به اين جشنواره ارسال نشده بود، گفت: 15 مدرسه از مقطع متوسطه دوره اول شامل 9 مدرسه دخترانه و 6 مدرسه پسرانه و همچنين 10 نفر از فرهنگيان با ارسال آثار خود در اين جشنواره مشاركت داشتند.
موحد گفت: در بخش آزاد نيز 11 نفر از بانوان با 60 اثر و 6 نفر از آقايان با 16 اثر در اين جشنواره مشاركت داشتند.
وي ادامه داد: دبيرخانه اين جشنواره 10 روز قبل از برگزاري همايش بزرگ تركيبي دوچرخه سواري و پياده روي در اداره آموزش و پرورش اين شهرستان آغاز بكار كرده بود.
موحد افزود: از 9 آبان ماه فراخوان آن از طريق اتوماسيون اداره آموزش و پرورش و به صورت كتبي به مدارس دوره اول و دوم متوسطه و هنرستان ها و همچنين از طريق رسانه ها اطلاع رساني شد و كار ارسال آثار تا 30 آبان ماه تداوم داشت.
مدير آموزش و پرورش مياندوآب نيز در اين آيين گفت: جشنواره مياندوآب شهر دوچرخه ايران با هدف نشان دادن نقش اين وسيله نقليه در زندگي امروزي و ثبت مياندوآب به عنوان شهر دوچرخه ايران برگزار شد.
جلال پورميرزا افزود: آموزش و پرورش به عنوان نهاد متولي و فرهنگ ساز در كشور با اين اقدام خود در جهت ترويج فرهنگ دوچرخه سواري در جامعه و نهادينه كردن آن در بين دانش آموزان اقدام هاي موثري را انجام داد.
وي ادامه داد: حضور جدي و بيشتر دانش آموزان با نگاه تخصصي و هنري در اين جشنواره نويدبخش نهادينه كردن اين حركت فرهنگي و سلامت محور در اين شهرستان است.
به گزارش ايرنا، مياندوآب از گذشته هاي دور به علت استفاده بسياري از مردم از دوچرخه به شهر دوچرخه ايران شهرت يافته و ثبت اين شهر با همين عنوان از چند سال قبل در دستور كار مسوولان قرار گرفته است.
استفاده از دوچرخه در مياندوآب در ميان تمام سنين مردم رواج داشته و هم اكنون نيز جزو اصلي ترين وسيله هاي تردد در اين شهر به شمار مي رود و به جرات مي توان گفت دوچرخه سواري در زندگي و فرهنگ مردم مياندوآب نفوذ كرده است.
علاوه بر برگزاري همايش هاي مختلف دوچرخه سواري در سال هاي گذشته، در روزهاي سه شنبه هر هفته نيز همايش دوچرخه سواري با عنوان سه شنبه هاي بدون خودرو در اين شهر برگزار مي شود كه از استقبال بسيار خوب مردم برخوردار است. 
بر اساس اسناد موجود بزرگترين كارخانه توليد دوچرخه در خاورميانه نيز در مياندوآب بوده است كه با توليد دوچرخه و سه چرخه كار و دوچرخه ويژه عروس و داماد راه اندازي شده بود كه بعدها به علت آتش سوزي تعطيل شد.
مياندوآب با بيش از 277 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع است. 
9871/6185/3072