۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۲۱:۴۸
کد خبر: 83139595
T T
۰ نفر
طرح ارتقا سلامت محصولات كشاورزي در آذربايجانشرقي اجرا مي شود

مراغه - ايرنا - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي از طرح ارتقاي سلامت محصولات كشاورزي در استان خبر داد.

به گزارش ايرنا، ايوب ايرانيفام روز سه شنبه در جلسه توجيهي و آموزشي ارتقاي كيفيت محصولات كشاورزي كه با حضور كارشناسان و مديران جهاد كشاورزي شهرستان هاي سراب، بستان آباد، ميانه و چاراويماق در هشترود برگزار شد اظهار داشت: اين طرح هفت محصول كليدي كشاورزي شامل خيار گلخانه ‌اي و بوته اي، گوجه فرنگي گلخانه ‌اي و بوته اي، سيب زميني، پياز و سيب درختي در برمي گيرد.
وي گفت: سازمان جهاد كشاورزي استان در قالب سياست هاي كارگروه سلامت و امنيت غذايي استان توليد محصول سالم را در دستور كار قرار داده و با همكاري دانشگاه علوم پزشكي توليد و عرضه محصول سالم كه در سبد غذايي خانوار ها اهميت بيشتر دارد را تحت پوشش قرار مي دهد.
ايرانيفام افزود: در حال حاضر تفاهم نامه اي بين وزارت بهداشت و درمان و وزارت جهاد كشاورزي منعقد شده كه 15 محصول را شامل مي شود و طي آن ارتقاء سلامت اين محصولات مورد پايش قرار مي گيرد تا به صورت سالم عرضه شود.
وي گفت: از اين 15 محصول هشت محصول را در اولويت قرار داده اند كه به جز پرتقال هفت محصول در استان آذربايجان شرقي مورد پايش قرار مي گيرد.
ايرانيفام ادامه داد: 6 طرح در اين زمينه داريم كه پنج طرح مربوط به جهاد كشاورزي و يك طرح كه پايش محصولات كشاورزي است مربوط به دانشگاه علوم پزشكي استان است.
وي گفت: پنج طرح سازمان جهاد كشاورزي از پهنه كشاورزي شروع مي شود و با شناسايي بهره برداران كد بهره بردار براي محصولات صادر مي شود و بهره برداران، كارشناسان ذيربط و كلينيك هاي گياه پزشكي و شركت هاي فني و مشاوره اي آموزش مي بينند و هر بهره بردار ارتباط با كلينيك گياه پزشكي محصول را از كاشت تا برداشت رصد مي كند.
ايرانيفام ادامه داد: در اين طرح براي محصول شناسنامه صادر مي شود و براي هر محصول كد 16 رقمي اختصاص مي يابد كه شاخص استاني، شهرستاني، دهستاني، مركز خدمات، كلينيك مورد تحت پوشش و بهره بردار روي محصول برچسب مي شود.