به گزارش چهارشنبه ايرنا، محمدرضا پورمحمدي در همايش علمي وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: هيچكس در ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه ترديدي ندارد اما در چگونگي و كم و كيف تحقق اين وحدت ديدگاههاي مختلفي وجود دارد.
وي يادآوري كرد: بسترهاي همكاري بين حوزه و دانشگاه از گذشته وجود داشته، اما از سال پيش با تشكيل «دفتر تحكيم وحدت حوزه و دانشگاه» در دانشگاه تبريز، نظام مند شد و اميد است شاهد فعاليتهاي مدون و منسجم بيشتري در اين رابطه باشيم.
استاندار آذربايجانشرقي با اشاره به سابقهي تاريخي و همچنين سابقه علم و دانش در تبريز، اضافه كرد: تبريز با اين سابقهي تاريخي و علمي و داشتن سابقهي 700 ساله در حوزه دانشگاه، بايد در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه براي جامعه الگو باشد.
وي با اشاره به منويات رهبر معظم انقلاب اسلامي در مورد اهميت وحدت حوزه و دانشگاه، تاكيد كرد: حوزه و دانشگاه هر دو يك رسالت دارند كه همان رسالت انبيا ست؛ تربيت انسان متعالي، متعهد و متخصص رسالت اين دو مجموعه است و از اينرو بايد به هم نزديك باشند.
وي با تاكيد بر ضرورت ارتباط نزديك حوزه و دانشگاه گفت: اين اصل به ويژه در عصري كه بحث سكولاريسم مطرح است، بايد مورد توجه قرار گيرد.
**
رييس دانشگاه تبريز نيز در اين همايش با تاكيد بر اهميت تحقق وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: بايد سير اين روند در 40 سال اخير، آسيبشناسي و گامهاي بزرگتري در اين رابطه برداشته شود، زيرا بايد بيش از اينها در زمينه وحدت حوزه و دانشگاه پيش ميرفتيم.
ميررضا مجيدي افزود: امام راحل بر ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه نه تنها بعد از انقلاب، بلكه قبل از آن نيز در سال ۱۳۲۳ تاكيد كرده بودند كه نشاگر حساسيت ايشان به دانشگاه بود.
وي با بيان اينكه امام راحل حتي در دوران تبعيد نيز با دانشگاه ارتباط داشتند، گفت: ايشان بعد از پيروزي شكوهمند اسلامي نيز بحث وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح كردند.
وي اضافه كرد: در نهضت اسلامي اين تحول بزرگ رخ داد و امروز هيچكدام از دو مجموعه 'حوزه و دانشگاه' خود را از ديگري جدا نميداند، اما ضروري است كه وحدت بين حوزه و دانشگاه بطور كامل محقق شود.
مجيدي همچنين به تشكيل دبيرخانه دائمي وحدت حوزه و دانشگاه استان در آذر سال ۹۶ اشاره كرد و گفت: اين دبيرخانه، در حقيقت كانوني است تا تلاشگران وحدت حوزه و دانشگاه، فعاليتهاي مرتبط را در اين بستر پيش ببرند.
وي با بيان اينكه ايجاد وحدت بين حوزه و دانشگاه از جمله اهداف انقلاب اسلامي ايران بود، گفت: تحقق وحدت در هدف ميان حوزه و دانشگاه، حركت پايهاي علم و دين، ارتقاي تعامل حوزه و دانشگاه، توسعه و گسترش پژوهش در زمينه تبيين ديدگاههاي اسلامي، بسط و گسترش ارتباط و همكاريهاي علمي ميان حوزه و دانشگاه، شناسايي مسايل و موضوعات مطرح در قلمروي علوم انساني و اسلامي از جمله اهداف تشكيل دبيرخانه دائمي وحدت حوزه و دانشگاه در استان است.
همايش علمي يكروزه وحدت حوزه و دانشگاه با هدف بررسي كاركردها و راهكارهاي وحدت حوزه و دانشگاه، با حضور اساتيد حوزه و دانشگاه در تالار رازي دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تبريز برگزار شد.
518
استاندار آذربايجان شرقي:
وحدت حوزه و دانشگاه از دستاوردهاي انقلاب اسلامي است
۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۹:۰۵
کد خبر:
83139768
تبريز - ايرنا - استاندار آذربايجان شرقي با تاكيد بر ضرورت تحقق وحدت بين حوزه و دانشگاه، گفت: طرح ايده وحدت اين دو نهاد و تلاش براي تحقق آن از دستاوردهاي انقلاب اسلامي بوده است.