به گزارش ايرنا، رضا كامياب مقدس روز چهارشنبه در هشتمين كنفرانس ملي زلزله و سازه با بيان اينكه كشور بايد از مديريت بحران به سمت مديريت ريسك سوق داده شود افزود: سازمان نظام مهندسي نقش مهمي در اين زمينه دارد.
وي تصريح كرد: زمان پس از زلزله در مبحث مديريت بحران بايد كارهاي مهمي انجام شود اما در اجرا درست عمل نشده و گاهي يك اشتباه چندين بار تكرار مي شود كه مي طلبد آئين نامه هاي درستي در اين زمينه تدوين شود.
رئيس جهاد دانشگاهي استان كرمان خاطرنشان كرد: استحكام سازه ها و ساختمان ها قبل از وقوع زلزله ها حائز اهميت است و از ظرفيت دانشجويان و محققان استان در اين زمينه بايد استفاده كرد.
كامياب مقدس با بيان اينكه زلزله امر پيچيده و مهمي است افزود: زلزله يك پديده طبيعي است كه انسان به مدد خرد و تفكر خدادادي امكان مقابله بر آن را دارد كه البته به ميزان بسيار زيادي موفق شده تا بر آثار سوء ناشي از زلزله غلبه كند.
وي با اشاره به اينكه زخم هاي ناشي از زلزله هاي قبلي در روح و قلب استان كرمان وجود دارد افزود: زلزله هايي كه چندان شديد نبودند اما دهها شهروندان ايراني را زير خاك دفن كردند.
رئيس جهاد دانشگاهي استان كرمان با اشاره به اينكه زلزله هايي شديدتر از زلزله هاي استان كرمان در دنيا رخ داده اما تلفات آن ها كمتر بوده است تصريح كرد: ايران اسلامي در گذشته داراي سازه هاي بسيار قوي بوده اما امروز در چنين شرايطي قرار داريم.
وي فرهنگ سازي رسانه ها در زمينه اقدامات پيش از زلزله را مهم دانست و گفت: قانون گذار بايد تدابير لازم را در زمان قبل و بعد از زلزله بينديشد.
كامياب مقدس از ارسال 140 مقاله به دبيرخانه اين همايش خبرداد و افزود: از اين تعداد 57 مقاله پذيرفته شده كه در قالب سي دي و كتاب منتشر مي شود و در اختيار محققان قرار مي گيرند.
هشتمين كنفرانس ملي زلزله و سازه در 28 و 29 آذرماه به همت پژوهشكده جهاد دانشگاهي در دانشگاه شهيد باهنر كرمان در حال برگزاري است.
3029/9895
كرمان - ايرنا - رئيس جهاد دانشگاهي استان كرمان با بيان اينكه كشور به طور جدي بايد از مديريت بحران به طرف مديريت ريسك حركت كند گفت:اجراي اين مهم قبل از وقوع زلزله اهميت دارد.