به گزارش ايرنا به نقل از نيويورك تايمز ، سوابق داخلي و مصاحبه ها حاكي است كه از سالها پيش فيسبوك به برخي از بزرگترين شركت هاي تكنولوژي جهان دسترسي بيشتري به داده هاي شخصي نسبت به ميزان اعلام شده داده بود و در حقيقت اين شركاي تجاري خود را از مقررات متداول مربوط به حريم شخصي معاف كرده بود.
اين ترتيبات خاص در صدها صفحه از اسناد فيسبوك كه نيويورك تايمز به آنها دست يافته، تشريح شده است. اين سوابق كه در سال 2017 ميلادي توسط سيستم داخلي پيگيري مشاركت هاي شركت مزبور تهيه شده اند، كامل ترين تصوير را درباره رويه هاي به اشتراك گذاري داده ها توسط اين شبكه اجتماعي ارائه مي دهد.
اين سوابق همچنين نشان مي دهند كه چگونه داده هاي شخصي به قيمتي ترين كالا در عصر ديجيتال تبديل شده اند كه برخي از بزرگترين شركت ها در منطقه 'سيليكون ولي' قطب فناوري جهان و فراتر از آن بطور گسترده اين كالا را تجارت مي كنند.
اين تبادل قرار بود به نفع همه باشد. فيسبوك با رشد زياد كاربران بيشتري پيدا كرد و درآمد تبليغاتي آن افزايش يافت. شركت هاي شريك نيز موفق شدند كالاهاي خود را جذاب تر كنند. فيسبوك قدرت فوق العاده اي بر اطلاعات شخصي 2.2 ميليارد كاربر خود يافت و كنترل بر اين اطلاعات را با شفافيت كم و نظارت ناچيز بيروني در دست گرفت. فيسبوك به موتور جستجوي 'بينگ' شركت مايكروسافت اجازه داد كه تقريبا نام تمام كاربران فيسبوك را بدون رضايت آنها ببيند و به شركت هاي 'نتفليكس' و 'اسپاتيفاي' اين قدرت را داد كه پيام هاي خصوصي كاربران را بخوانند. فيسبوك به شركت هاي آمازون و ياهو نيز اطلاعاتي فروخته است.
فيسبوك پيش از اين نيز درگير رسوايي هايي در زمينه افشاي اطلاعات خصوصي بوده است. در ماه مارس افشا شد كه يك شركت مشاوره سياسي به نام 'كمبريج آناليتيكا' از داده هاي فيسبوك براي ساختن ابزارهايي براي كمك به مبارزات انتخابات 2016 دونالد ترامپ سوء استفاده كرد.
فيسبوك با اذعان به نقض اعتماد كاربران تاكيد كرد كه محافظت هاي گسترده تري در زمينه حفظ حريم خصوصي به كار بسته است و 'مارك زوكربرگ' مدير اين شركت در ماه آوريل به قانونگذاران آمريكايي اطمينان داد كه مردم كنترل كامل بر آنچه در فيسبوك به اشتراك مي گذارند را در دست دارند.
اما اسناد جديد و مصاحبه با حدود 50 تن از كاركنان سابق فيسبوك و شريكان آن افشا مي كند كه فيسبوك به شركت هاي خاصي اجازه داد كه برخلاف اين محافظت ها به داده ها دسترسي داشته باشند.
قراردادهاي مذكور در اين اسناد نشان مي دهد كه در مجموع بيش از 150 شركت كه بيشتر آنها در بخش فناوري شامل خرده فروشان آنلاين و همچنين خودروسازها و سازمان هاي رسانه اي از اين مساله سود برده اند. يك سخنگوي فيسبوگ گفته اين شركت هيچ مدركي از سوء استفاده توسط شركايش پيدا نكرده است. برخي از بزرگترين شركاي فيسبوك شامل آمازون، ياهو و مايكروسافت نيز گفته اند كه از اين اطلاعات بطور صحيحي استفاده كرده اند اما از بحث دقيق درباره اين تبادل اطلاعات خودداري كردند.
اروپام**1078**2040
تهران - ايرنا - روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز گزارش داد كه شركت 'فيسبوك' با وجود ادعاي اجراي مقررات براي حفاظت از حريم شخصي مردم ، اطلاعات و داده هاي مربوط به كاربران را در اختيار شركاي تجاري خود قرار داده است.