به گزارش روز پنج شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در دهه 1960 میلادی محققان دریافتند تحریك الكتریكی زخم می تواند منجر به ترمیم سریع تر زخم ها شود. اما تجهیزات مورد نیاز برای انجام این كار حجیم بوده و معمولا مستلزم بستری شدن بیمار در بیمارستان هستند.
اكنون محققان یك بانداژ انعطاف پذیر با قابلیت توان الكتریكی مورد نیاز را ساختند كه قادر است حركات پوست را به یك میدان الكتریكی درمانی تبدیل كند. برای این منظور محققان یك نانوژنراتور پوشیدنی از جنس صفحات پلی تترافلوئورواتیلن (PTEF)، پلی اتیلن ترفتالات (PET) و فویل مس ساختند. این نانوژنراتور حركات پوست را كه در جریان فعالیت روزمره و حتی تنفس ایجاد می شوند، به پالس های الكتریكی كوچك تبدیل می كند. سپس این جریان الكتریكی به دو الكترود كه در دو طرف زخم پوستی قرار گرفته اند، هدایت می شود و یك میدان الكتریكی ایجاد می كند .
محققان این بانداژ را روی موش ها آزمایش كردند و توانستند زخم های پوستی را در طول 3 روز به طور كامل ترمیم كنند. در حالی كه ترمیم چنین زخم هایی با استفاده از بانداژهای عادی فاقد میدان الكتریكی حداقل 12 روز زمان لازم دارد.
به گفته محققان تسریع فرآیند ترمیم زخم ها حاصل انتقال، تولید مثل و تفكیك سریع تر نوعی سلول بافت همبند موسوم به فیبروبلاست در اثر میدان الكتریكی است.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
**9259**1601**
براساس گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی :
تسریع ترمیم زخم با بانداژ الكتریكی ممكن شد
۲۹ آذر ۱۳۹۷، ۱۵:۲۰
کد خبر:
83141690
تهران - ایرنا- محققان یك بانداژ الكتریكی ساختند كه در اطراف زخم های پوستی مزمن از جمله زخم های پای دیابتی، زخم های وریدی و زخم های حاصل از جراحی ، میدانی الكتریكی ایجاد می كند و زمان مورد نیاز برای ترمیم این زخم ها را به میزان قابل توجهی كاهش می دهد.