يونس رسولي روز پنجشنبه در حاشيه برگزاري اين آيين سنتي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين جشنواره در قالب بازي هاي بومي محلي مناطق موكريان، نمايش صنايع دستي و ارايه غذاهاي سنتي با حضور بيش از 400 نفر در روستاي «دارلك» از توابع بخش مركزي مهاباد برگزار شد.
وي ادامه داد: در اين جشنواره بازي هاي بومي محلي از جمله طناب كشي، جورابين و هفت سنگ به صورت مسابقه و در فضايي شاد و دوستانه برگزار شد.
وي اضافه كرد: در اين جشنواره همچنين وسايل و ادوات كار قديمي كه اغلب گذشتگان در كارهاي كشاورزي و پخت و پز از آن استفاده مي كردند و صنايع دستي كه مادران به صورت بافتني براي فرزندان خود آماده مي كردند، به نمايش گذاشته شده بود.
وي اظهار داشت: اجراي رقص محلي و سرود و آهنگ هاي سنتي از جمله لايه لايه و بيت و حيران از ديگر برنامه هاي اين جشنواره بود.
رييس هيات ورزش روستايي و بازي هاي بومي محلي مهاباد هدف از برگزاري اين جشنواره را ايجاد شور و نشاط در ميان جوانان روستايي و خانواده هاي آنها عنوان كرد و افزود: برگزاري بازي هاي بومي و محلي، صنايع دستي و غذاهاي بومي نقش مهمي در احياي اين ارزش ها و انتقال آن به نسل هاي آينده داشته و از به فراموشي سپرده شدن آنها جلوگيري مي كند.
به گزارش ايرنا، بيش از 50 نوع بازي سنتي در مناطق مختلف آذربايجان غربي وجود دارد كه به مرور زمان و تغيير شيوههاي زندگي، نسل امروز با بسياري از آنها بيگانه است.
كشتي آشيرما، خروس خروس، جورابين، كلاه پران، قييش قييش، لي لي يا چولنگ، قاچ توت، خوزين، مش داش يا بئش داش، تولاما، جولاتوتما، درمانچي بابا (توفارقان) و پيشك قاشدي از جمله مهمترين اين بازي هاي بومي و محلي آذربايجان غربي است.
مهاباد با 237 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي قرار دارد.
9903/6185/2093
مهاباد- ايرنا- رييس هيات ورزش روستايي و بازي هاي بومي محلي مهاباد گفت: دومين جشنواره برنامه ها و بازي هاي محلي «دايك» با هدف بزرگداشت مقام مادر در اين شهرستان برگزار شد.