به گزارش روز شنبه ايرنا از پژوهشگاه فناوري هاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي - ابن سينا، دكتر زهره داوودي مقدم، اظهار داشت: حدود 60 درصد از علل سقط مكرر نيز ناشناخته بوده كه با توجه به موقعيت بيمار و علت سقط و برنامه هاي درماني متفاوت هستند.
وي افزود: تشخيص، درمان و مراقبت همه علل سقط مكرر يكسان نيست و بسته نوع علت و بيماري، برنامه هاي درماني و مراقبتي متفاوت است.
داوودي مقدم با بيان اينكه اغلب داروها در دوران بارداري قابل استفاده هستند، گفت: توصيه عمومي اين است كه به طور مثال، به محض سرما خوردن دارو مورد نياز نيست، بسياري از اين مشكلات در طي دوران بارداري از طريق استراحت و تغذيه مناسب برطرف ميشود.
وي گفت: در صورتي كه بيماري عارضه اي براي زنان باردار به دنبال داشت، از طريق مشورت با متخصصين مربوطه و ذكر اينكه باردار هستند، مي توانند داروهاي بيخطر و مناسب را دريافت كنند.
دكتر منيره اخلاق نجات، جراح و متخصص زنان، زايمان و ناباروري و عضو تيم تخصصي مركز درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا، مراقبت هاي دوران بارداري را به صورت جامع، ارائه مراقبتهاي پزشكي، ارزيابي خطرات و حمايت هاي رواني مادر دانست و گفت: در بهترين حالت مراقبت هاي دوران بارداري بايد پيش از بارداري شروع شود و در طي بارداري، به هنگام زايمان و حتي در بين بارداري ها نيز ادامه يابد.
وي افزود: بيشترين دريافت خدمات بهداشتي در كشور ما، مراقبت هاي بارداري است كه سبب شده است، عوارض و ميزان مرگ و مير در كشور كاهش يابد. همه زنان باردار به اين مراقبتها نياز دارند اما افرادي كه در طي بارداري در معرض ريسك و خطر بيشتري هستند و با استفاده از روش هاي كمك باروري، باردار شده اند، به هر سه مراقبت؛ يعني مشكلات طي بارداري، ارزيابي خطرات جنيني و مراقبت ها و حمايت هاي رواني بيشتر نيازمند هستند.
اخلاق نجات درباره ضرر انجام برخي روش هاي تشخيصي و درماني همچون سونوگرافي در طي دوران بارداري،گفت: در حقيقت انجام هيچ كاري به صورت مطلق بي خطر و بي ضرر نيست اما نياز است كه انجام برخي كارها در مقطع خاصي صورت گيرد بنابراين بايد انجام اقدامي كه براي بيمار ارجحيت دارد، با دقت و توجه ويژه اي در نظر گرفته شود.
اخلاق نجات، بهترين مكمل را براي مادران باردار، تغذيه درست و سالم دانست و گفت: تغذيه سالمي كه از تازگي و تنوع برخوردار باشد و شامل تمامي دسته ها و گروه هاي مواد غذايي ، به ويژه انواع سبزيجات و ميوه ها باشد، مي توانند ويتامين هاي مورد نياز يك مادر را به صورت كامل تامين كنند، البته برخي از مكملها همچون آهن حتما بايد مصرف شود چون الزاما از طريق تغذيه تامين نمي شوند و يا به علت مصرف پايين لبنيات در كشور ما بهتر است كه مادر از مكمل كلسيم نيز استفاده كند.
علمي * 1201 *1440
تهران- ايرنا - عضو تيم تخصصي مركز درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا گفت: علل سقط مكرر در زنان شامل علل كروموزومي، ايمونولوژيك، محيطي، علل ساختماني رحمي و هورموني است كه مجموعه اي از علل شناخته شده اند كه 40 درصد از علل سقط مكرر را تشكيل مي دهند.