۱ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۲۰
کد خبر: 83143214
T T
۰ نفر
زخم تيغه بولدوزر بر طبيعت بكر روستاي گردشگري برنت سوادكوه

ساري- ايرنا- شايد از بدشانسي صاحب مجوز بود كه در همان روزهاي اول شروع به كار، خرابي بيل مكانيكي براي كشف ماسه كوهي در روستاي بكر و قديمي ' برنت ' سوادكوه مدرك لازم را براي اثبات آلوده سازي محيط زيست به روستاييان داد تا صداي اعتراضشان را بالاتر ببرند.

روستاي با قدمت حدود سه هزار ساله برنت كه در جنوبي ترين بخش شهرستان سوادكوه و در منطقه معروف به خطيركوه واقع است، يكي از روستاهاي مسير گردشگري براي طبيعت دوستان از جمله دوچرخه سواران محسوب مي شود.
اين روستا كه در فصل بهار و تابستان تا حدود يكهزار نفر جمعيت به خود مي بيند، در عين حال داراي آثار تاريخي و چشمه هاي فراوان آب معدني است و قرار گيري در ميان جنگل و كوه نيز زيبايي هاي طبيعي آن را دوچندان كرده است.
با اين وصف، از آبان ماه امسال مردم روستا متوجه شدند كه فردي با اخذ مجوز اكتشاف معدن شن و ماسه بريده كوهي ، قرار است پاي ماشين آلات آلوده ساز معدني را به اين روستا بكر باز كند و به همين دليل از طريق مراجع ذيربط پيگير اين موضوع شدند تا از طبيعت بكر منطقه حفاظت كنند.
ظاهرا تلاش هاي اوليه حاصلي در پي نداشت تا اين كه خرابي بيل مكانيكي نشان هنگام اكتشاف معدني نشان داد كه عمق احتمالي آلوده سازي طبيعت بيشتر از حد تصور اهالي روستاست و به همين دليل هم آنان با تشكيل كمپيني صدا اعتراض خود را بالا برده اند و حتي براي دادخواهي اواخر هفته گذشته با حمايت تشكل هاي زيست محيطي در مسير روستا راهپيمايي كردند.
بر اساس مشاهدات خبرنگار ايرنا، روستاييان با در دست داشتن پلاكاردها و شعار نوشته هايي ' اجازه غارتگري نمي دهيم ' ، ' برنت محل رويش گياهان نادر دارويي مانند گون است' و ' نگذار بميرد توسكا / نگذار بميرد گون / نگذار بميرد خرس ' خواهان لغو مجوز اكتشاف معدني در اين روستا شدند.
رئيس شوراي اسلامي روستاي برنت هم در نامه اي به فرمانداري شهرستان سوادكوه خواستار لغو مجوز اكتشاف معدني در اين روستا به خاطر وضعيت بكر زيست محيطي آن شد.
اهالي روستاي برنت معتقدند كه اين روستا بيش از سه هزار سال قدمت دارد و تاكنون طبيعت آن دست نخورده باقي مانده و اكنون با صدور مجوز اكتشاف معدني در معرض تهديد جدي زيست محيطي قرار گرفته است.
** كار تعطيل است
رئيس اداره صنعت ، معدن و تجارت شهرستان سوادكوه هم در پي اعتراض مردم برنت در تماس تلفني خبرنگار ايرنا با وي گفت: آبان ماه امسال از سوي سازمان صنعت ، معدن و تجارت مجوز اكتشاف براي معدن شن و ماسه به فردي داده شد، اما تاكنون مجوز بهره برداري به وي تعلق نگرفته است .
سعدي عبداللهي با اعلام اين كه در پي اعتراضات اهالي روستاي برنت در حال حاضر كار تعطيل شده است، افزود: طي بازديدي كه با بخشدار از منطقه داشته ايم، درصدد هستيم تا با بررسي هاي به عمل آمده، روال قانوني آن طي شود.
رئيس اداره محيط زيست شهرستان سوادكوه هم به خبرنگار ايرنا گفت: متاسفانه چند سالي است كه ضوابطي به اداره صنعت ، معدن و تجارت ارسال شده كه نسبت به اكتشاف معادن در خارج از مناطق چهارگانه زير پوشش از محيط زيست استعلام گرفته نشود .
مناطق چهار گانه زير پوشش محيط زيست شامل پارك ملي، منابع و آثار طبيعي ملي، پناهگاه حيات وحش و مناطق حفاظت شده است .
ابراهيم فلاحي افزود: اگر ما مي توانستيم همچون گذشته نسبت به استعلام معادن اقدام كنيم به طور طبيعي جلوي صدور مجوز براي بسياري از اكتشافات معدني را به خاطر آسيبي كه به محيط زيست وارد مي كنند، مي گرفتيم.
وي در خصوص مجوز اكتشاف معدن شن و ماسه در روستاي برنت هم گفت: درست است كه براي صدور مجوز از ما استعلامي نمي گيرند، اما ما بر روي معادن نظارت داريم و آنان بايد طبق ضوابط هاي زيست محيطي نسبت به برداشت شن و ماسه اقدام كنند .
رئيس اداره محيط زيست شهرستان سوادكوه با اعلام اينكه طي روز گذشته يگان حفاظت محيط زيست به محل مورد نظر اعزام شد، افزود: درست است كه بيل مكانيكي هنگام اكتشاف با نقص فني مواجه شد، اما كسي كه مجوز اكتشاف دارد بايد طبق مقررات زيست محيطي نسبت به انجام كار اقدام كند.
فلاحي گفت: ما به عنوان متولي محيط زيست اين نوع برداشت ها را قبول نداريم، به خاطر اين كه هم اكنون منطقه خطيركوه ظرفيتي براي ارائه مجوز جديد معدن را ندارد .
وي توضيح داد: به دليل اين كه نظارتي بر برداشت ها انجام نمي شود و به تعبيري خيلي از مناطق با اين برداشت ها زخمي شده است، بنا بر اين منطقه خطيركوه هم توان اكولوژيك و ظرفيت سنگ شكن و ايجاد معدن را ندارد .
رئيس اداره محيط زيست شهرستان سوادكوه با اشاره به اينكه منطقه خطيركوه منطقه اي بادخيز است، هشدار داد: حتي برداشت هاي بي رويه باعث نابوي پوشش گياهي و در نتيجه منجر به طوفان گرد و غبار مي شود كه اگر از اين برداشت ها جلوگيري نشود خطر جدي متوجه منطقه خواهد شد.
7334/1654