۲ دی ۱۳۹۷، ۸:۲۹
کد خبر: 83143845
T T
۰ نفر
همراهی صدا و سیما با هنر تئاتر یك ضرورت است

تهران- ایرنا- عضو هیات موسس انجمن هنرهای نمایشی ایران با بیان آنكه هر قدر ارتباط رسانه‌ها با تئاتر بیشتر و محكم‌تر باشد، توسعه هنر نمایش با سرعت بیشتری اتفاق خواهد افتاد، گفت: بر همین اساس است كه همراهی صدا و سیما با تئاتر امری ضروری است.

محمدعلی خبری روز یكشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با بیان آنكه رسانه‌ها می‌توانند به عنوان یار كمكی، بازوی اجرایی و چشم بینای هنرمندان در جامعه فعال باشند، گفت: در این میان رسانه جریان ساز، پویا و اثرگذاری مانند صدا و سیما می‌تواند در تمامی فعالیت‌های هنری از جمله تئاتر، چه از حیث كمك و یاری به هنرمندان این عرصه و چه در مسیر معرفی و فراگیری هر چه بیشتر این هنر میان عموم افراد جامعه موثر باشد.
نویسنده كتاب «تئاتر و مخاطب» با تاكید بر این مساله كه تاثیر دیگر صدا و سیما در حوزه تئاتر، تبدیل كردن این هنر به یكی از اصلی‌ترین اشكال هنری در كشور ما به شمار می‌رود، یادآور شد: در این مساله شكی وجود ندارد كه در رقابت میان حوزه سینما و تئاتر، چه در زمینه اقتصاد هنر و چه در زمینه جذب مخاطب، هنر سینما از تئاتر بسیار جلوتر است.
وی ادامه داد: اما درست در نقطه مقابل، آثار تئاتری بیشترین تأثیرگذاری را بر ذهن، روح و روان مخاطبان خود دارند در حالی كه هنر سینما به ویژه طی یك دهه اخیر تنها تمركز خود را بر مقوله سرگرمی و توجه نكردن به اندیشه محوری مخاطبان استوار كرده است.
سرپرست دانشكده هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دیگر رسالت بزرگ صدا و سیما، معطوف كردن ذهن مخاطبان خود بر هنری مانند تئاتر است. این جلب توجه عموم مخاطبان به تئاتر نه تنها می‌تواند به فراگیری این هنر در جامعه كمك كند، كه از سوی دیگر می‌تواند به اقبال هرچه بیشتر مخاطبان به آثار تئاتری و حضورشان در تماشاخانه ها و در نهایت رشد اقتصادی این هنر نیز كمك شایانی رساند.
كارگردان نمایش «اشباح» خاطرنشان كرد: شكی وجود ندارد كه با چرخش هرچه بیشتر و قدرتمندتر موتور اقتصاد هنر تئاتر، شاهد ارتقای كیفی، جریان بخشی و اثرگذاری بیشتر این هنر میان عموم مردم خواهیم بود و این مگر در سایه همراهی و دوشادوشی صدا و سیما با هنر تئاتر محقق نخواهد شد.
خبری سومین راهكار عملیاتی ارتقا و تاثیرگذاری صدا و سیما در حوزه تئاتر را جلب توجه مدیران فرهنگی و هنری به اهمیت و قدرت این رسانه دانست و تصریح كرد: شكی نیست كه امروز همراهی عموم مردم با رسانه‌ای مانند رادیو بسیار بیشتر از مسئولان و متولیان امر فرهنگ و هنر است.
وی ادامه داد: اگر صدا و سیما بتواند به همان میزان كه در اقبال عموم مخاطبان به این رسانه موفق بوده، همراهی دست اندركاران امر برنامه‌ریزی حوزه تئاتر را نیز با خود همراه كند، آن زمان است كه می‌تواند در خلال برنامه های مختلف نه تنها بازتاب دهنده مطالبه عموم مردم از هنرمندان و مسئولان باشد كه تمركز و توجه مسئولان را بر مشكلات موجود در مسیر ارتقای هنر تئاتر در كشور بیشتر معطوف كند. به همین واسطه می‌توانیم شاهد تلاش هر چه بیشتر متولیان و مدیران فرهنگ و هنر كشور در مسیر ارتقای حوزه تئاتر در جامعه باشیم.
این مدرس دانشگاه با تاكید بر آنكه یكی دیگر از مهمترین قدرت های رسانه ای مانند صدا و سیما، ایجاد انگیزه میان هنرمندان تئاتر است گفت: در گذشته شاهد تولید نمایش ها توسط هنرمندان تئاتر تنها با هدف حضور در جشنواره های مختلف تئاتری از جمله جشنواره تئاتر فجر بودیم؛ اما امروز به لطف همراهی صدا و سیما و برنامه های مختلفی كه این رسانه در حوزه تئاتر دارد، دیگر كمتر هنرمندی را می توان پیدا كرد كه تنها به خاطر دیده شدن اثرش در جشنواره ای مانند تئاتر فجر دست به تولید اثر بزند.
كارگردان نمایش «مده آ» اظهار داشت: هنرمندان امروز می دانند كه به محض تولید و اجرای اثر نمایشی شان، می توانند همراهی صدا و سیما به عنوان دوست، یار و پشتیبان آنها با تولید برنامه های تئاتری را با خود داشته باشد، تا به واسطه این دست از برنامه ها نه تنها بتوانند به معرفی نمایش خود بپردازند، كه دیدگاه ها، نگرش ها و دغدغه های شان را در مسیر ارتقای فرهنگ و هنر كشور به عموم مخاطبان، حتی افرادی كه ممكن است بنا به حضور در استان و شهرستانی دیگر توانایی دیدن اثر آنها را نداشته باشند، منتقل كنند.
فراهنگ**9266** 9053
۰ نفر