۲ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۰۶
کد خبر: 83144518
T T
۰ نفر
ایران رتبه نخست تولید علم را در منطقه دارد

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی می گوید: ایران رتبه اول تولید علم در منطقه را داشته و 10 سال زودتر از زمان تعیین شده در برنامه چشم انداز توسعه بدان دست یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، رضا ملك زاده در نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی اظهار داشت: كشورمان همچنین در تولید مقالات علمی رتبه 15 را دارا و هر كشوری جهت رشد و توسعه در گام نخست نیازمند تولید مقالات علمی-پژوهشی است.
وی افزود: كشور در سال های اخیر علاوه بر رشد كمی مقالات پژوهشی، به لحاظ استنادات (كه یكی از شاخص های سنجش توسعه پژوهش است) نیز، رشد چشمگیری داشته است.
وی گفت: 29 دانشگاه كشور در رتبه بندی موسسه تایمز قرار دارد و این در حالی است كه در گذشته تنها یك دانشگاه در این رتبه بندی قرار داشت.
ملك زاده همچنین با بیان این كه وضعیت سلامت در ایران از بسیاری كشورهای متوسط جهان بالاتر است، ادامه داد: 3500 شركت دانش بنیان در كشور وجود دارد كه 1100 مورد آن در حوزه سلامت فعالیت می‌كنند.
وی گفت : علاوه براین در بسیاری از شاخص ها نظیر امید به زندگی و مرگ و میر كودكان ایران به سطح مطلوبی رسیده است. به عنوان مثال امید به زندگی در بدو تولد در زنان 80 و در مردان 76 سال است.
ملك زاده عنوان كرد: با سرمایه گذاری بیشتر روی نخبگان می توان به رشد و توسعه بیشتری در عرصه های بین المللی دست یافت. دانشگاه شهید بهشتی این پتانسیل را دارد كه با برنامه ریزی جامع در این عرصه توسعه بیشتری یابد. در حال حاضر داروسازی این دانشگاه رتبه پنجم را به خود اختصاص داده است و این شاخص باید ارتقا پیدا كند.
به گفته معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت 30 درصد تولیدات علمی كشور به دانشگاه های علوم پزشكی اختصاص دارد و این در شرایطی است كه تنها 10 درصد هیات علمی كشور را در اختیار دارند.
وی در باره بودجه های دانشگاهی یادآور شد: 0.3 درصد بودجه صرف تحقیقات پژوهشی می‌شود كه این رقم بسیار ناچیز بوده و باید افزایش یابد و دانشگاه در این زمینه باید از كمك خیرین نیز بهره مند شود.

**9489**1601**
۰ نفر