۲ دی ۱۳۹۷، ۱۹:۳۰
کد خبر: 83144827
T T
۰ نفر
كشاورزان اصفهان تشكيل ستاد احياي زاينده رود را خواستار شدند

اصفهان- ايرنا - شماري از كشاورزان شرق اصفهان روز يكشنبه با اجتماع درمهديه روستاي 'وجاره'از توابع بخش مركزي اين شهرستان تشكيل هرچه سريعتر ستاد احياي زاينده رود را خواستار شدند.

به گزارش ايرنا، اين كشاورزان با دعوت از اعضاي هيات مديره نظام صنفي كشاورزان شهرستان اصفهان ارائه گزارشي از آخرين بررسي ها و تصميم ها براي وضعيت كشاورزان منطقه را از آنها در خواست داشتند.
عضو هيات مديره نظام صنفي كشاورزان شهرستان اصفهان در حاشيه اين گردهمايي در گفت و گو با ايرنا افزود: اين كشاورزان از عملكرد نمايندگان اصفهان در تقديم استعفاي خود به مجلس و تاثيرات آن بر توجه رييس جمهوري، رييس مجلس و ديگر سران و مسوولان كشور تقدير كردند.
عبدالحسين ميرميران افزود: كشاورزان و اعضاي هيات نظام صنفي كشاورزان ابراز اميدواري كردند كه اين اقدام نمايندگان به تشكيل هرچه سريعتر ستاد احياي زاينده رود منجر شود.
وي به خواسته هاي كشاورزان در اين گردهمايي اشاره كرد و گفت: آنها خواستار سرعت بخشي و اعلام زمان بازگشايي آب براي زمين هاي كشاورزي اين منطقه شدند.
عضو هيات مديره نظام صنفي كشاورزان اصفهان ادامه داد : آنها همچنين تحقق وعده معاون وزير نيرو را خواستار شدند كه در ماه هاي گذشته به اصفهان سفر كرد و به كشاورزان وعده دادند كه حقابه آخرين سال آبي (96،97) كه 351 ميليون متر مكعب برآورد شده بود را به كشاورزان پرداخت كنند.
در پايان اين گردهمايي كشاورزان شرق اصفهان با قرائت بيانيه اي مبني بر مطالبات و خواسته هاي خود خطاب به نظام صنفي كشاورزان و دولت اعلام كردند كه اگر تا 10 روز آينده پاسخي روشن و صريحي دريافت نكنند، خودشان اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
كشاورزان و باغداران شرق و غرب استان اصفهان در چند سال اخير و امسال در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسيدگي به وضعيت حقابه و حل مشكلات معيشتي خود را خواهان شدند.
حوضه زاينده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختياري تشكيل شده كه 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعيت زير پوشش اين حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و 2 درصد از جمعيت زير پوشش آن در استان چهار محال و بختياري قرار دارد.
زاينده رود 360 كيلومتر طول دارد كه 280 كيلومتر آن آب ندارد و تالاب گاوخوني هم در نبود آب در سالهاي آينده به تاكيد كارشناسان يكي از چالشهاي زيست محيطي كشور و فلات مركزي ايران تبديل مي شود.
اين رود بزرگترين رودخانه منطقه مركزي ايران است كه از كوه‌هاي زاگرس مركزي بويژه زرد كوه بختياري سرچشمه گرفته و در كوير مركزي ايران به سمت شرق پيش مي‌ رود و به تالاب گاوخوني در شرق اصفهان مي ‌ريزد.
اين رودخانه كه علاوه بر جاذبه تفريحي و فرهنگي، همواره نقشي موثر در كشاورزي و اقتصاد منطقه بويژه شرق اصفهان و هستي تالاب گاوخوني داشته است كه به علت تغييرات اقليمي، خشكسالي هاي متوالي، تراكم جمعيت و افزايش برداشت بي رويه به يك رود خانه فصلي تبديل و در محل پايين دست در فصول گرم بويژه تابستان با خشكي مواجه شده است.
6994/6026/