به گزارش ايرنا سرمايه گذاران در شهرك هاي صنعتي، بر اساس قانون نمي توانند از تسهيلات مشاغل روستايي و عشايري بهره مند شوند اما اين ممنوعيت براي سرمايه گذاران در نواحي صنعتي وجود ندارد.
همين امر موجب شده برخي از سرمايه گذاران كه قرار بود در شهرك هاي صنعتي خراسان شمالي سرمايه گذاري كنند اكنون سرمايه خود را به سوي نواحي صنعتي اين استان سوق دهند.
سرمايه گذاران مي گويند حساب «دو دو تا، چهار تا» است و در شرايطي كه وام با نرخ پايين به توليدكنندگان در شهرك هاي صنعتي داده نمي شود، سوق دادن سرمايه به نواحي صنعتي، امري طبيعي بوده و بعضا ممكن است سرمايه گذاري با 20 درصد پيشرفت هم از ادامه كار در شهرك منصرف شده و سرمايه اش را به نواحي صنعتي ببرد.
مديركل جذب و حمايت سرمايه گذاري استانداري خراسان شمالي به خبرنگار ايرنا گفت: بر اساس قانون، صنايع و واحدهاي توليدي مستقر در شهرك هاي صنعتي، برخلاف طرح هاي نواحي صنعتي، نمي توانند از تسهيلات مشاغل خانگي استفاده كنند.
سيدعلي ميركريمي اظهار داشت: صنعتگراني كه متقاضي سرمايه گذاري در شهرك هاي صنعتي بودند و يا اجراي طرح آنان در مراحل ابتدايي است، ترجيح مي دهند طرح خود را در يكي از نواحي صنعتي اجرا كرده و از مزاياي تسهيلات كم بهره مشاغل روستايي و عشايري بهره مند شوند.
وي افزود: اكنون واحدهاي مستقر در شهرك هاي صنعتي مي توانند از تسهيلات منابع مختلف با نرخ 18 درصد استفاده كنند كه اين رقم براي اين توليدكنندگان به صرفه نيست.
وي گفت: از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي انتظار مي رود تلاش كنند تا براي تسهيلات پرداختي به واحدهاي صنعتي مستقر در شهرك هاي صنعتي اين استان محروم، يارانه منظور شود و بخشي از مشكلات مالي اين توليدكنندگان رفع شود.
مديركل جذب و حمايت سرمايه گذاري استانداري خراسان شمالي اظهار داشت: واحدهاي صنعتي نيازمند تسهيلاتي با بهره هاي كمتر هستند.
رئيس اداره طرح ها و برنامه ريزي سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي هم گفت: سرمايه گذار به دنبال صرفه اقتصادي كار است و به همين لحاظ، با توجه به پايين بودن نرخ تسهيلات مشاغل روستايي، به دنبال جذب اين منابع بوده و سرمايه خود را براي اجراي طرح خود به ناحيه صنعتي سوق مي دهد.
سيدهادي حسيني اظهار داشت: در اين شرايط، سرمايه گذاران برخي از صنايع مستقر در شهرك هاي صنعتي، كه پيشرفت كمي داشته و يا در مراحل اوليه اجراي طرح هستند، انتقال طرح به ناحيه صنعتي را به صرفه تر ديده و از سرمايه گذاري و ادامه كار در شهرك صنعتي منصرف مي شوند.
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي خراسان شمالي هم گفت: اختصاص تسهيلات مشاغل روستايي و عشايري به سرمايه گذاران در نواحي صنعتي، سبب اقبال به اين نواحي شده است.
سياوش وحدت اظهار داشت: سود پايين تسهيلات مشاغل روستايي و عشايري سبب شده تا برخي از سرمايه گذاران در شهرستان هاي استان طرح هاي خود را از شهرك به ناحيه صنعتي ببرند.
وي اضافه كرد: البته شمار اين طرح ها كم بوده است اما با شرايط كنوني، در مجموع تمايل به سرمايه گذاري در ناحيه هاي صنعتي بيشتر از شهرك هاي صنعتي شده است.
وي افزود: اكنون 54 سرمايه گذار براي اجراي طرح خود در نواحي صنعتي استان قرارداد منعقد كرده و 20 هكتار زمين دريافت كرده اند كه 40 درصد از اين قراردادها مربوط به امسال است.
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي خراسان شمالي گفت: سال 95 تنها 2 قرارداد سرمايه گذاري با 2 هزار مترمربع زمين، سال 96 پنج قرارداد با 2.5 هكتار زمين و امسال 20 قرارداد با 7.5 هكتار زمين براي سرمايه گذاري در نواحي صنعتي استان منعقد شده است.
خراسان شمالي داراي 9 شهرك و پنج ناحيه صنعتي است و تاكنون بيش از 240 واحد توليدي در شهرك هاي صنعتي استان به بهره برداري رسيده كه براي آن بيش از 2 هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري شده است.
7185/5132
بجنورد- ايرنا- پايين بودن نرخ تسهيلات مشاغل روستايي و عشايري، متقاضيان سرمايه گذاري در شهرك هاي صنعتي خراسان شمالي را به سوي نواحي صنعتي سوق داده است.