GNAF مخفف Geo Coded National Address File به معني «پايگاه نشاني استاندارد مكان محور» است كه امكان بررسي و صحتسنجي يك نشاني فيزيكي به همراه موقعيت و مختصات جغرافيايي آن را در كشور مقدور ميسازد.
به گزارش ايرنا از روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، حسن جوادي صادق با بيان اينكه GNAF پايه بين المللي دارد و يك استاندارد اطلاعات مكاني در حوزه نشاني است، اظهار كرد: ما از سال ها قبل به واسطه قانوني كه بر عهده شركت پست گذاشته شده بود، بانك اطلاعاتي كدپستي Coded National Address را در حوزه شهري و روستايي تكميل كرده بوديم. براي اجراي پروژه GNAF و مكان محور و ژئوكُد كردن اين اطلاعات چندين مطالعه روي حوزه هاي اطلاعات مكاني و تكنولوژي هايي كه روي مكان محور كردن نشاني وجود دارد، انجام شد.
**GNAF پركاربردترين استاندارد مكان محور در دنيا
جوادي با اعلام اينكه چندين استاندارد در دنيا براي مكان محور و ژئوكد كردن وجود دارد، گفت: يكي از محبوبترين و پركاربردترين آنها GNAF است كه در چند كشور پياده سازي شده است و يكي از اين كشورها استراليا بود كه تقريبا از 20 سال پيش بحث GNAF را شروع كرد و در حال حاضر آن را كامل پياده سازي كرده است و از آن بهره برداري مي كند.
مديركل جغرافيايي و اطلاعات مكاني كشور تصريح كرد: ما در بحث پياده سازي GNAF، استراليا را نمونه قرار داديم و مطالعاتي را شروع كرديم تا متوجه شويم كه GNAF چه ويژگي هايي بايد داشته باشد و آنها چه مسيري را طي كرده اند كه به اين پايگاه دست پيدا كنند.
وي افزود: يكسري از بخش ها را الگوبرداري كرديم ولي با توجه به شرايط خاصي كه در كشور ما وجود دارد، بسياري از بخش هاي بايد بومي سازي ميشد، زيرا بسياري از امكاناتي كه استراليا يا كشورهاي اروپايي دارا هستند، نداريم به طور مثال در كشور ما بافت شهري و ساختار معابر كاملا متفاوت از ساير كشورها است.
جوادي صادق با بيان اينكه براي اجراي پروژه GNAF در كشور استانداردسازي نشاني ها را انجام داديم اما استاندارد نبودن نام معابر و پلاك ها در كشور وجود دارد، گفت: از دو سال پيش كه پروژه را شروع كرديم با سازمان نقشه برداري و وزارت كشور براي پيش بردن پروژه و تامين برخي زيرساخت ها به طور مستقيم درگير هستيم.
وي افزود: استراليا وقتي GNAF را شروع كرد درگير هيچكدام از اين مسايل زيرساختي نبود. نقشه ها از ابتدا وجود داشت، معابر و پلاك ساختمان ها تكميل بود و آنها فقط بانك اطلاعاتي را جمع آوري، آن را به نقشه متصل و GNAF را تكميل كرده اند.
**55 ميليون ركورد اطلاعات نشاني در كشور ثبت شده است
مديركل جغرافيايي و اطلاعات مكاني شركت ملي پست با بيان اين كه همين الان حدود 55 ميليون ركورد اطلاعات نشاني ثبت شده داريم كه نشاني هاي مناطق شهري و روستايي كشور است، ادامه داد: اين آمار در حالي ثبت شده است كه هنوز براي 700 نقطه از 1250 نقطه شهري در كشور نقشه نداريم يعني فقط براي 500 نقطه در كشور نقشه پارسل داشته ايم.
جوادي صادق با اشاره به اين كه در اين دو سال گذشته سختي زيادي براي دستيابي به اين نقاط نقشه وجود داشت، گفت: وقتي ما پروژه را شروع كرديم هيچ نقشه اي فراهم نبود و ما بايد به دنبال نقشه هم مي رفتيم.
وي با اعلام اينكه سازمان فضايي براي تهيه تصوير مي تواند به سازمان نقشه برداري كمك كند ولي تبديل تصوير به نقشه پروسه اي طولاني و هزينه بر است، اظهار كرد: براي انجام اينكار كميته نقشه اي را ايجاد كرديم و تمام متوليان نقشه كشور مانند سازمان نقشه برداري، سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، سازمان فضايي، سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح و بنياد مسكن را براي تامين نقشه هاي مورد نياز در اين كميته گرد هم جمع كرديم كه البته با توجه به اينكه اكثر اين سازمان هاي اطلاعات خود را محرمانه تلقي مي كنند و به ما اطلاعات لازم را نمي دادند در آخرين جلسه قرار شد كه تامين نقشه را به خود آنها بسپاريم و فقط با توجه به فرايندي كه ما اعلام كرده ايم خروجي لايه پارسل نقشه را به ما بدهند تا از آن استفاده كنيم.
مدير پروژه GNAF با اعلام اينكه نقشه جزيي از پروسه و چه بسا پاشنه آشيل آن است، گفت: البته دغدغه و مشكل بزرگ ديگري كه ما داريم تكميل نبودن نام معابر و پلاك ساختماني در كشور است. ما الان مركز استاني در كشور داريم كه نام معبر و پلاك ندارد. براي من جالب است كه مردم آن شهر چطور به هم آدرس مي دهند و خدمات مي گيرند.
** همكاري پست با وزارت كشور براي نامگذاري معابر
وي افزود: الان با وزارت كشور به طور جدي در حال پيگيري اين موضوع هستيم و سازمان برنامه را هم وارد اين پروسه كرده ايم تا به عنوان متولي اصلي و تامين كننده اعتبارات پروژه به ما كمك كنند.
جوادي صادق با تاكيد بر اينكه از سازمان برنامه خواسته ايم كه اعتبار پروژه GNAF را در اختيار مجري طرح كه شركت ملي پست است قرار دهد تا بتواند براي پيشبرد پروژه معابر را نامگذاري كند، گفت: در اينصورت پست مي تواند پروسه نامگذاري معابر را مديريت و يا به كمك شهرداري ها معابر را نامگذاري كند.
وي افزود: حتي ما به سازمان برنامه پيشنهاد داده ايم تا اعتبار را به وزارت كشور بدهد تا به شهرداري ها تزريق كند و آنها اين ساماندهي معابر را انجام بدهد كه البته هنوز به نتيجه نرسيديم و اين جزو پرونده هاي باز ما است .
علمي*م.ش*2017
مديركل جغرافيايي و اطلاعات مكاني كشور:
پروژه GNAF پايه دولت الكترونيك است
۳ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۵۷
کد خبر:
83145741
تهران- ايرنا- مديركل جغرافيايي و اطلاعات مكاني شركت ملي پست با بيان اين كه پروژه GNAF پايه دولت الكترونيك است، گفت: هنوز براي 700 نقطه از 1250 نقطه شهري در كشور نقشه نداريم.