۴ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۱۷
کد خبر: 83146488
T T
۰ نفر
پيست توچال؛ رضايت نسبي از تغييرات فني گلايه از هزينه‌ها

تهران- ايرنا- رقابت هاي هفته نخست ليگ اسكي (اسنوبرد) باشگاه هاي كشور بهانه اي شد تا در كنار بازتاب نتايج اين رقابت ها، گزارش كاملي از ميزان تغييرات و همچنين سطح كيفي پيست توچال پس از استانداري‌سازي آن داشته باشيم.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، هر چند كه دماي منفي 12 درجه در ارتفاعات توچال موجب شكل گيري سرماي استخوان سوزي در روزهاي وسط هفته شد اما برگزاري رقابت هفته نخست اسنوبرد و بازديد علاقمندان به اسكي، گرماي خاصي به پيست توچال بخشيده بود.
در بين بازديد كنندگان، نسل هاي مختلفي حضور داشتند كه سطح رضايتمندي آنان از ايمني اين مجموعه بالا اما در مواردي نسبت به پهنا، طول و هزينه هاي مالي رسيدن به پيست گلايه داشتند.
«احمد» مردي مسن اما فعال در پيست به خبرنگار ايرنا گفت: نمي توانيم از لحاظ كيفي و ايمني پيست را با 10 سال گذشته مقايسه كنيم زيرا تغييرات ايجاد شده در اين مجموعه و راه اندازي چند پيست اسكي به موازات هم، مجموعه توچال را به يكي از بهترين پيست هاي آسيا تبديل كرده است.
او كه عنوان مي كرد در 40 سال گذشته كوهنوردي و اسكي از مهمترين برنامه هاي اوقات فراغتش بوده، اظهار داشت: از لحاظ فني و ايمني نمي شود منكر پيشرفت اسكي در ايران بود اما نسبت به گذشته طبقه اجتماعي و اقتصادي بازديدكنندگان از پيست كاملا متفاوت است. در گذشته تنها اقشار بالاي جامعه در پيست حضور نمي يافتند بلكه در كنار دكتر، مهندس و فرزندان افراد طبقات بالا؛ قشر متوسط و پايين جامعه نيز حضور داشتند اما شرايط كنوني وضعيت اقتصادي موجب شده تا تنها افرادي خاص بتوانند از اين مجموعه بازديد كنند.
گلايه از هزينه هاي بالاي رشته اسكي براي علاقمندان تنها به يك نفر منتهي نشد بلكه دختران و پسران جواني كه در پيست مشغول اسكي بودند از هزينه ها به شدت گلايه داشتند. در ميان گلايه ها آنچه بيش از همه مورد توجه بود، هزينه هاي رسيدن به ايستگاه هفتم و پيست اسكي بود. آنان مدعي بودند مسوولان پيست تمام درآمدهاي خود را از تله كابين و تل سيژ تامين مي كنند.
شايد گلايه علاقمندان به اسكي به خاطر پول هايي بود كه در مسير براي رسيدن به ايستگاه هفتم پرداخت مي شد، اما آنچه در واقعيت وجود داشت پيست اسكي توچال در هفته نخست رقابت هاي اسنوبرد خالي از تبليغات يا اسپانسر خاصي بود.
نشاط حاكم بر پيست اسكي توچال با نزديك شدن به ساعت هاي مياني بر سرماي استخوان سوز غلبه كرد و با رسيدن دوباره به نقطه آغاز پيست توچال، جوانان و نوجواناني حضور داشتند كه در مدرسه اسكي به فراگيري مهارت هاي اوليه اين رشته مشغول بودند. مدرسه كه «مرتضي نظر» يكي از مربيان، آن را از ضرورت هاي پيست ها دانست و ميزان استقبال از آن را از طرف جوانان و نوجوانان بي نظير توصيف كرد.
هر چند كه برخي از مهارت آموزان از شهريه بالاي اين رشته گلايه داشتند اما مربي اين مدرسه گفت كه رشته اسكي پايين ترين شهريه در بين ديگر رشته ورزشي را به خود اختصاص داده است.
او با بيان اينكه شهريه اين رشته ساعتي 45 تا 55 هزار تومان است گفت: اگر كارآموز بخواهد روزانه آموزش ببيند شهريه وي 45 هزار تومان محاسبه خواهد شد كه به ازاي هر ساعت در روز محاسبه مي شود. اين شهريه براي رشته اسكي و آموزش آن نمي تواند مبلغ بالايي باشد.
وي با بيان اينكه ميزان استقبال تمامي رده هاي سني از اين مدرسه بالا است، گفت: علاقه به رشته اسكي به ويژه در بين جوانان در حال گسترش است و بدون شك در آينده از اسكي ايران بيشتر خواهيم شنيد.
سرما ادامه داشت اما علاقمندان همچنان به حركات نمايشي مشغول بودند. در جمع برخي از دختران و پسران حضور يافتم و در زمينه شرايط پيست سئوال كردم. برخي از آنان با اشاره به امنيت اجتماعي آن، گفتند: ما نه تنها براي استفاده از اين ظرفيت ها بايد شهروندان را به رشته اسكي تشويق كنيم بلكه زمينه اي را فراهم سازيم تا اين پيست به يكي از مناطقي تبديل شود كه سالانه هزاران نفر توريست ورزشي را به ايران بكشاند.
پيست اسكي توچال در استان تهران يكي از مهمترين پيست هاي اسكي ايران است كه در سال 1358 خورشيدي افتتاح شد. قله اين پيست در ارتفاع ۳۸۵۰ متري از سطح دريا قرار دارد.
در مسير رسيدن به اين پيست سه خط اصلي تل كابين و سه خط تل‌سييژ و يك خط تله اسكي قرار دارد. تل كابين هاي اين مجموعه با 7 هزار و 500 متر يكي از طولاني ترين تل كابين هاي پيوسته دنيا است.
پيست اسكي توچال 28 آبان ماه سال جاري پس از رفع ايرادهاي فني و ايمني با حضور «محمدرضا پرهيزگار» مديرعامل مجموعه توچال و «سيدعبدي افتخاري»رييس فدراسيون اسكي به صورت رسمي براي فصل جديد رقابت هاي اسكي بازگشايي شد.
ورزشي ** 2052**1597
۰ نفر