به گزارش خبرنگار ايرنا، صيد ماهي در مناطق گميشان و بندر تركمن استان گلستان از قدمت بالايي برخوردار است اما در سال هاي اخير و با اجراي طرح هايي مانند پرورش ماهي در قفس و محيط محصور، پرورش انواع آبزيان هم به مشاغل جديد مردم اين منطقه اضافه شده است.
يكي از اين طرح ها، پرورش ماهي در پِن (محوطه اي محصور شده با تور و متصل به كف دريا) است كه به دليل عمق كم آب درياي خزر در گلستان، شرايط مناسب و ايده آلي براي سرمايه گذاري دارد.
مديريت ذخاير آبزيان، كاهش فشار صيد و برداشت از درياي خزر، تحقق اقتصاد مقاومتي و ايجاد و افزايش فرصت هاي شغلي براي ساكنان حاشيه دريا از جمله اهداف اجراي طرح پرورش ماهي در قفس و پن است.
اداره كل شيلات گلستان طرح پرورش ماهي در سواحل كم عمق درياي خزر اين استان به ويژه در مناطق گُميشان و بندرتركمن را مطالعه و اكنون به مرحله جذب سرمايه گذار رسانده است.
مديركل شيلات گلستان در اين پيوند گفت: سواحل شرقي درياي خزر شرايط مناسبي براي پرورش ماهي در پن دارد و گلستان با بهره برداري از اين ظرفيت مي تواند به يكي از استان هاي پيشرو در توليد انواع آبزيان تبديل شود.
سيد جواد قدس علوي اظهار داشت: در سال هاي اخير چند نمونه از طرح پرورش ماهي در پِن يا در قفس (اسكله شناور)در آب هاي شهرستان بندر تركمن اجرا شد.
وي تاكيد كرد: منابع آب شيرين اندك گلستان و برخورداري از ظرفيت فراوان آب دريا، ضرورت توسعه اجراي اين طرح ها در استان را بيشتر كرده است.
به گفته وي اعتبارات لازم براي اجراي اين طرح ها از محل اعتبارات ملي و با تاييد سازمان شيلات كشور تامين ميشود.
مديركل شيلات گلستان بيان كرد: درهر متر مكعب فضاي قفس 12 كيلوگرم و در هر مترمكعب پن 7 كيلوگرم ماهي توليد مي شود كه بهره برداري كامل از پروانه هاي صادر شده مي تواند توليد انواع ماهي در استان را افزايش دهد و گام بلندي براي صادرات اين محصولات به كشورهاي ديگر باشد.
قدس علوي اظهارداشت: چشم انداز تدوين شده در افق 1404 براي اين طرح توليد هشت هزار تن ماهي و ايجاد زمينه اشتغال براي 2 هزار و 880 نفر است و اين طرح جايگزين مناسب ماهيگيري در دريا و تلاش براي حفظ ذخاير آبي خزر به شمار مي رود.
وي گفت: طبق برنامه پيش بيني شده سازمان شيلات كشور امسال بايد در گلستان 500 تن ماهي توليد شود كه با كمك پرورش دهندگان بخش خصوصي اين تعهد محقق خواهد شد.
به گفته قدس علوي توليد ماهي در افق برنامه ششم توسعه كشور 200 هزار تن و در افق 1404حدود 400 هزار تن است.
رييس مركز تحقيقات ذخاير آبزيان آب هاي داخلي در استان گلستان نيز به خبرنگار ايرنا گفت: اجراي طرح پرورش ماهي در پِن يكي از طرح هاي داراي قابليت توسعه در گلستان است كه اجراي آن مي تواند به افزودن بر فرصت هاي شغلي استان منجر شود.
عباسعلي آقايي اظهار داشت: استان گلستان به دليل قرار گرفتن در منطقه كم عمق عمق درياي خزر، ظرفيت فراواني براي پرورش ماهي در پِن دارد.
وي افزود: ماهيان خاوياري، كفال و كپور در درياي خزر قابليت پرورش در پِن و قفس را دارند.
120 كيلومتر از ساحل درياي خزر در گلستان قرار دارد كه ساكنان حاشيه آن از جمله گُميشان و بندرتركمن به حرفه صيادي اشتغال دارند و از اين طريق تامين معاش مي كنند.
استان گلستان علاوه بر اين در پرورش ماهيان خاوياري، ميگو و ساير ماهيان بومي و دريايي از جمله كپور فعال است كه برنامه ريزي براي پرورش به شيوه پِن و قفس مي تواند زمينه ساز جذب سرمايه گذاري بيشتر و استفاده از ظرفيت هاي درياي خزر براي پرورش بيشتر انواع آبزيان شود.
6204/3091
گرگان - ايرنا - يكي از ظرفيت هاي توسعه آبزي پروري گلستان، پرورش ماهي به شيوه محيط محصور (پِن) است كه به دليل عمق كم آب درياي خزر در نواحي شرقي قابليت زيادي براي اجرا دارد.