فرشته دستپاك شامگاه سه شنبه و در حاشيه بازديد از يازدهمين نمايشگاه فرش قزوين در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سال گذشته ميزان صادرات فرش دستبافت كشور 428 ميليون دلار به كشورهاي آمريكا، آلمان، كانادا، ژاپن و چين بود كه با توجه به تحريم هاي پس از برجام از سوي آمريكا، بايد تدابير لازم براي جايگيزيني صادرات 32 درصدي اين كالا به ساير كشورها صورت پذيرد.
وي ادامه داد: براي رفع اين مشكل در حال حاضر به دنبال موضوع تهاتر هستيم تا بتوانيم از كشورهايي كه كالا وارد مي كنيم، فرش دستبافت خود را در قبال آن صادر كنيم.
دستپاك خاطرنشان كرد: خوشبختانه اخيرا با يكي از شركت هاي واردكنند واگن چيني وارد مذاكره شده ايم تا بتوانيم سالانه تا 500 ميليون يورو در قبال واردات، فرش خود را به آن كشور كه متاسفانه طي سال هاي گذشته از ظرفيت هاي آن غافل بوده ايم، صادر كنيم.
وي در خصوص بيمه بافندگان فرش كشور، گفت: در سال 92 تعداد بيمه گران حوزه فرش دستباف كشور بالغ بر 600 هزار نفر بود كه متاسفانه به دليل برخي مشكلات از جمله بازديد ماموران بيمه در زمان اداري به كارگاه هاي توليدي كه با توجه به اينكه فعاليت در اين حوزه زمان نمي شناسد، باعث شد تا نيمي از بيمه شدگان از ليست حذف شوند.
اين مسئول خاطرنشان كرد: اميدواريم با تمهيدات صورت گرفته در بودجه سال آينده بتوانيم 600 هزار بافنده فرش دستبافت كشور را تحت پوشش درآوريم.
دستپاك در پايان با اشاره به اينكه هيچ آمار رسمي در فعالان عرصه فرش دستبافت در كشور وجود ندارد، اظهار داشت: براساس آمارهاي غيررسمي، صنعت فرش دستبافت كشور جمعيتي بالغ بر 2 ميليون و 500 هزار نفر است.
يازدهمين نمايشگاه فرش دستبافت قزوين عصر سه شنبه با حضور رييس مركز فرش ايران و استاندار قزوين در نمايشگاه بين المللي اين شهر افتتاح شد.
8054
قزوين - ايرنا - رييس مركز فرش ايران گفت: هم اكنون فرش 29 منطقه از كشور ثبت جهاني شده و 54 اثر نيز به ثبت ملي رسيده است.