۴ دی ۱۳۹۷، ۲۱:۵۲
کد خبر: 83147607
T T
۰ نفر
فرماندار نهبندان: از خسارت تشي به بنه زارها جلوگيري شود

بيرجند - ايرنا - فرماندار نهبندان گفت: با اجراي روش هاي مقابله اي مختلف از خسارت جانور تشي به بنه زارهاي شهرستان جلوگيري شود.

به گزارش ايرنا ماشاءاله كريمان خراساني روز سه شنبه در نشست كارگروه مديريت پسماند و مخاطرات زيست محيطي شهرستان نهبندان افزود: تشي در چند سال گذشته به 23 هزار هكتار از جنگل هاي بنه اين شهرستان خسارت زده كه 25 تا 30 درصد اين جنگل ها به طور كامل خشك شده است.
وي بيان كرد: در صورت اختصاص نيافتن اعتبار ملي، به زودي ميزان خسارت اين جانوار به 2 تا سه برابر افزايش خواهد يافت و متاسفانه تشي باعث نابودي و خشك شدن درختان بنه 400 تا 800 ساله در نهبندان شده است.
فرماندار نهبندان گفت: بهترين راهكار مقابله با تشي ايجاد مانع فيزيكي در اطراف درختان بنه است ولي تاكنون اعتباري براي اين منظور به ادارات متولي شهرستان اختصاص نيافته است.
وي با تاكيد بر اينكه شهرداري هاي نهبندان و شوسف نسبت به جمع آوري زباله هاي قابل بازيافت اقدام كنند افزود: يك نفر متقاضي براي جمع آوري زباله هاي قابل بازيافت شهر شوسف اعلام آمادگي كرده كه شهرداري با اين متقاضي همكاري كند.
كريماني خراساني اظهار داشت: امروز ساماندهي زباله و بازيافت پسماندها اولويت و ضرورتي براي مديريت شهري است كه باعث حفظ مسائل زيست محيطي و بهداشتي نيز مي شود.
همچنين در اين كارگروه مصوب شد منابع طبيعي شهرستان نهبندان در يك منطقه به صورت آزمايشي با استفاده از روش هاي تركيبي از جمله سنگ چيني و فنس كشي براي كاهش خسارت تشي اقدام كند و فرماندار شهرستان قول تامين اعتبار اين طرح را داد.
هجوم تشي به درختان بنه از سال 1394 در خراسان جنوبي بحراني شده و در اين مدت اين جانور به 30 هزار هكتار از جنگل هاي بنه استان خسارت زده كه بيشترين خسارت ها از شهرستان هاي نهبندان و درميان گزارش شده است.
حصاركشي درختان يكي از راهكارهاي كاهش خسارت تشي است كه تاكنون براي اجراي اين راهكار اعتباري اختصاص نيافته است، همچنين تعديل جمعيت تشي از ديگر راهكار هاي مقابله اي است كه سال گذشته مجوز شكار تشي براي افراد محلي و اقليت هاي مذهبي در نهبندان صادر شد ولي از اين طرح استقبال نشده است.
خارهاي بلند روي بدن تشي او را از ساير پستانداران متمايز مي‌ كند و نبايد آن را با جوجه تيغي اشتباه گرفت.
اين جانوار در بيشتر زيستگاه‌ ها اعم از جنگلي، كوهستاني، استپي و بياباني زندگي مي‌ كند، گاهي نيز پيرامون باغ‌ ها و زمين ‌هاي كشاورزي ساكن مي ‌شود.
شهرستان نهبندان با 26 هزار كيلومترمربع مساحت از شمال و غرب به شهرستان بيرجند، از جنوب به استان هاي سيستان و بلوچستان و كرمان و از شرق به افغانستان و شهر زابل محدود مي شود.
7556*3028