به گزارش ایرنا، دفتر نخست وزیر عراق، چهارشنبه شب در بیانیه ای جزییاتی از سفر سرزده ترامپ به عراق و بازدید از پایگاه نظامی عین الاسد در استان الانبار در شمال عراق را تشریح كرد.
در این بیانیه از جمله به اختلاف نظر میان عبدالمهدی و ترامپ در خصوص چگونگی دیدار با یكدیگر اشاره شد كه نهایتا سبب شد تنها به گفتگوی تلفنی اكتفا كنند.
به نوشته بیانیه، لازم بود از ترامپ استقبال رسمی صورت گیرد و دیداری نیز میان وی و نخست وزیر انجام شود اما اختلاف نظر بر سر برنامه دیدار سبب شد به تماس تلفنی اكتفا شود.
همزمان برخی منابع عراقی از جمله 'نعیم العبودی' یك نماینده پارلمان عراق فاش كردند كه ترامپ از مقامات عراقی و مشخصا روسای سه گانه یعنی نخست وزیر، رئیس جمهوری و رئیس پارلمان این كشور خواسته بود برای دیدار با وی به پایگاه عین الاسد بیایند اما آنها از این امر امتناع كردند.
هرچند برخی رقبا و منتقدان عبدالمهدی از نحوه سفر و سخنان مداخله جویانه ترامپ در جریان سفر دو ساعته به عراق، برای زیر سوال بردن نخست وزیر جدید این كشور استفاده كردند اما بسیاری نیز ضمن انتقاد از سفر ترامپ، نحوه تعامل عبدالمهدی با ترامپ را ستوده و آن را به عنوان یك رفتار مقتدرانه و ملی مورد حمایت قرار داده اند.
دبیركل جنبش عصائب اهل الحق در توییتی ضمن تجلیل از این اقدام عبدالمهدی آورده است، به رغم نخوت و حماقت ترامپ كه نشان داد ماهیت واقعی حضور نظامی آمریكا در عراق چیست، باید از مواضع عادل عبدالمهدی نخست وزیر كه از رفتن به استقبال ترامپ خودداری كرد قدردانی كنیم.
قیس الخزعلی افزود: ما همبستگی خود را با نخست وزیر و همچنین با پارلمان ملی عراق برای برگزاری نشست فوق العاده و اتخاذ یك تصمیم ملی و شجاعانه اعلام می كنیم.
وی در این توییت از هشتگ 'تصمیم ما عراقی (مستقل) است' استفاده كرده است.
'ایاد السماوی' از تحلیلگران برجسته سیاسی عراق در یادداشتی تفصیلی با انتقاد از سیاست های آمریكا و حضور نظامی این كشور در عراق گفته است كه در مسائل مربوط به سفر ترامپ به عراق، نه از عبدالمهدی، بلكه باید از حیدرالعبادی نخست وزیر سابق انتقاد كرد.
وی افزود: این العبادی بود كه بدون اجازه پارلمان، پایگاه عین الاسد را در اختیار آمریكایی ها گذاشت و سربازان آمریكایی كه نوری مالكی (نخست وزیر اسبق) سال 2011 از عراق بیرون كرده بود را دوباره سال 2014 به عراق آورد.
السماوی در عین حال وجود هر گونه پایگاه نظامی آمریكا در خاك عراق را نقض حاكمیت این كشور دانست و گفت كه باید پارلمان عراق برای اخراج همه نیروهای آمریكایی تصمیم مقتضی بگیرد.
این تحلیلگر برجسته عراقی، اقدام نخست وزیر عراق در نپذیرفتن دیدار با ترامپ را ستود و نوشت: عبدالمهدی در كمال اقتدار، انجام این دیدار تحقیر آمیز و رفتن به پایگاه نظامی برای دیدن ترامپ را رد كرد.
وی این موضع را یك موضع عزتمندانه و بزرگ توصیف كرد و در عین حال از وی خواست كه از واشنگتن خواستار بیرون بردن همه نیروهایش از خاك عراق شود؛ چرا كه دیگر اصلاً نیازی به حضور آنها (به دلیل شكست داعش كه بهانه حضور آمریكا بوده است) وجود ندارد؛ چون این نیروهای مسلح شجاع و الحشد الشعبی عراق هستند كه تأمین كننده امنیت و حافظ تمامیت ارضی عراق هستند.
این تحلیلگر عراقی نوشت: از احزاب سیاسی و شخصیت ها انتظار می رود كه از این موضع مقتدرانه نخست وزیر حمایت كنند.
خاورم*10**380**
بغداد- ایرنا- موضع مقتدرانه 'عادل عبدالمهدی' نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح عراق در برابر 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا در خودداری از رفتن به دیدارش، مورد ستایش شخصیت های عراقی قرار گرفت.