البلداوی تاکید کرد: مصوبه پارلمان عراق در خصوص لغو توافقنامه امنیتی بغداد با ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا الزام آور است و جای هیچ گونه بحث و گفت وگو و یا صرف نظر کردن از آن وجود ندارد. این تصمیم از سوی قوای سه گانه عراق اتخاذ شده است.
وی گفت: «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق به وضوح به اطلاع «متیو تولر» سفیر آمریکا در بغداد رساند که این مصوبه لازم الاجرا است و امکان صرف نظر کردن از آن وجود ندارد و نیروهای آمریکایی باید آماده ترک عراق باشند.
وی افزود: این آمادگی ها آغاز شده و این امر کاملا نمایان است زیرا فرماندهی عملیات ائتلاف بین الملل به ریاست آمریکا در نامه ای به اتاق عملیات مشترک اعلام کرد که روند خارج کردن نیروها تا خروج آخرین سرباز آمریکایی آغاز شده است.
البلداوی خاطر نشان کرد: آمریکا اگر بخواهد تماس ها و روابط خود را با دولت عراق حفظ کند، گزینه های زیادی فراروی خود ندارد.
وی توضیح داد: تصویب قانون خروج نیروهای اشغالگر سیلی محکمی به دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از سوی پارلمان عراق بود. دولت هم اکنون در نظر دارد تا بندهای مصوبه پارلمان را جهت پایان دادن به پرونده و اخراج نیروهای اشغالگر خارجی از سرزمین عراق به اجرا درآورد.
نماینده فراکسیون الصادقون پارلمان عراق در ارتباط با احتمال مخالفت برخی از جریان های داخلی عراق با خروج آمریکا از این کشور تاکید کرد: به وضوح میان فراکسیون های پارلمان عراق در این خصوص اجماع نظر وجود دارد زیرا این موضوع خط قرمز محسوب می شود و نمی توان از آن عبور کرد.
البلداوی اظهار داشت: آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمله به اردوگاه های نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی مرتکب اقدامات تروریستی شدند و بر همین اساس هیچ کس نمی تواند بر سر تمامیت ارضی و حاکمیت ملی و کرامت عراق و خون شهدا سازش کند.
وی ادامه داد: پایان بخشیدن به حضور اشغالگران خارجی در عراق تنها گزینه فرا روی ما است و برای تحقق بخشیدن به این هدف به محافل بین الملل خواهیم رفت و به شورای امنیت و سازمان ملل شکایت خواهیم کرد و از دادگاه بین المللی لاهه خواهیم خواست تا این جنایتکاران را به دلیل ارتکاب اقدامات تروریستی و نقض تمامیت ارضی عراق و هدف قرار دادن رهبران عراق و میهمانان رسمی این کشور محاکمه کند.
البلداوی با اشاره به تلاش های عبدالمهدی جهت تضمین اجرای مصوبه خروج نیروهای بیگانه از عراق توضیح داد: نخست وزیر سعی دارد تا بر قیمومیت آمریکا بر عراق پایان دهد که سعی داشت تا عراق را از جهان و همسایگان پیرامونش منزوی کند.
وی گفت: آمریکا با اقدامات محکوم شده خود و هدف قرار دادن تمامیت ارضی عراق و رهبرانش و میهمانانش و بخش های امنیتی اش یک برگ برنده اساسی جهت سرمایه گذاری در اقتصاد عراق را از دست داد به ویژه با توجه به اینکه در مراحل گذشته بر این کشور مسلط شده و منابع ملی و ثروتش را به یغما برد.
وی افزود: توافقنامه ای که نخست وزیر با چین به امضا رساند، آمریکا را به مرز جنون رساند. این توافقنامه بر مبادله نفت در مقابل بازسازی عراق مبتنی بود. موافقنامه مزبور در واقع یکی از مهم ترین تحولاتی بود که به روند سیاست آمریکا در عراق تغییر بخشید.
نماینده پارلمان عراق بر لزوم مورد بازخواست قرار گرفتن آمریکا به خاطر جنایت روز جمعه گذشته اش تاکید کرد و گفت : ما در جهت بازخواست جنایتکاران آمریکایی در سازمان ملل و شورای امنیت و دادگاه بین المللی لاهه گام برخواهیم داشت.
وی در عین حال از دو وزارتخانه دادگستری و خارجه عراق خواست تا «اقدامات لازم را به منظور محاکمه دولت آمریکا به دلیل ارتکاب جنایات جنگی و به شهادت رساندن مردم عراق و نقض تمامیت ارضی و امنیت این کشور» اتخاذ کنند.
سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸ نفر دیگر بامداد روز جمعه ۱۳ دی ماه جاری در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه از شلیک ده ها موشک بالستیک به سمت پایگاه عین الاسد آمریکا واقع در استان الانبار عراق خبر داد.
این حمله موشکی در پاسخ به حمله تروریستی روز جمعه ۱۳ دی ماه آمریکا به خودرو حامل سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس معاون سازمان بسیج مردمی عراق و شهادت این دو فرمانده مقاومت، انجام گرفت.
انفجارها در پایگاه عین الأسد مهیب گزارش شده است.
عین الاسد در ۱۰۸ کیلومتری غرب «الرمادی» واقع شده است و در سال ۲۰۰۳، تفنگداران آمریکایی این پایگاه را اشغال کردند و تا سال ۲۰۱۱ در آن باقی ماندند.
عین الاسد دومین پایگاه هوایی بزرگ عراق است. در پایان سال ٢٠١٤، به بهانه مبارزه با داعش، بار دیگر این پایگاه تحت اختیار نظامیان آمریکایی حاضر در ائتلاف بینالمللی ضد داعش قرار گرفت.
مایک پنس معاون رییس جمهوری آمریکا ماه گذشته از این پایگاه دیدن کرد و ترامپ نیز دسامبر ۲۰۱۸ از این پایگاه بازدید کرده بود.
خبرنگار المیادین گزارش داد؛ صدای چند انفجار در شهر اربیل اقلیم کردستان عراق نیز شنیده است. ۷
نظر شما