به گزارش ایرنا سیدمحمد موسوی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از خطوط ریلی خوزستان با بیان اینكه این طرح شامل 35 كیلومتر اتصال شبكه ریلی عراق به مرز شلمچه است، افزود: شبكه ریلی این كشور از بصره به خرمشهر و آبادان و بعد از آن به بندر امام خمینی(ره) می رسد كه در آینده ای نزدیك اجرایی می شود.
مدیركل خط و سازه های فنی راه آهن كشور با بیان اینكه برای اجرای این طرح یك پل تاشو بر روی اروند رود نصب می شود، گفت: به منظور كمتر شدن برخورد خودروها و عابران پیاده با قطار سازه های ویژه ای برای این امر نصب می شود.
موسوی به تصمیم گیری های لازم برای بهسازی برخی خطوط در شبكه ریلی استان خوزستان اشاره كرد و افزود: در سال آینده بازسازی خطوط ایستگاهی در 2 منطقه بندر امام خمینی(ره) و سربندر اجرایی خواهد شد كه پیش بینی و برآورد لازم در این خصوص انجام شده است.
وی با اشاره به اینكه بازدید امروز نیز به همین منظور از اندیمشك به اهواز و پس از آن تا بندر امام خمینی انجام شد با بیان اینكه راه آهن جنوب به یكی از مناطق ویژه در حوزه حمل و نقل بار برای راه آهن جمهوری اسلامی تبدیل شده است، افزود: ویژگی خطوط راه آهن در این منطقه باعث شده تا چند تقاطع همسطح در محدوده خوزستان پیش بینی شود.
این مقام مسئول در راه آهن جمهوری اسلامی ایران مهمترین برنامه راه آهن را توسعه ریلی دانست و گفت: علاوه بر دوخطه كردن مسیرهای ریلی در منطقه جنوب، اتصال شبكه ریلی عراق به ایران در حال پیگیری است.
وی درخصوص تاثیر تحریم ها بر روند اجرایی طرح های ریلی كشور گفت: به طور قطع تحریم تاثیراتی در روند اجرای طرح های ریلی كشور داشته اما با تمهیداتی كه اتخاذ شده تلاش گردیده تا تاثیر این تحریم ها به كمترین میزان خود برسد.
مدیركل خط وسازه های فنی راه آهن كشور افزود: استفاده از توان مهندسی داخلی در ساخت تجهیزاتی مانند ریل، سوزن و دیگر ادوات خاص وارداتی باعث شد تا این تاثیرات در بخش خط و سازه های فنی حداقلی باشد.
گفتنی است هزینه اتصال پل ریلی بر روی اروند 2 هزار و 220 میلیارد ریال برآورد شده و در این صورت دسترسی ریلی ایران از طریق شبكه ریلی عراق به سوریه میسر می شود.
9931/3022/6068
اهواز- ایرنا - مدیركل خط و سازه های فنی راه آهن كشور با اشاره به ساخت راه آهن شلمچه - بصره گفت: برای ایجاد این اتصال ایران بر روی اروند رود پل ریلی بازشو می سازد.