۸ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۳۰
کد خبر: 83150913
T T
۰ نفر
سایه سنگین سیاست های تجاری ترامپ بر سر آسیای 2019

تهران - ایرنا - به اعتقاد تحلیلگران بین الملل ، سیاست های تجاری 'دونالد ترامپ' در سال 2019 نیز در صدر نگرانی های كشورهای آسیایی قرار خواهد داشت.

پایگاه خبری 'نیكی' ژاپن نوشت، گرچه اقتصاد آسیا در سال 2019 با روندی آهسته تر در قیاس با 2018، مسیر رشد را طی خواهد كرد اما، سایه سیاست های حمایت از تولید داخل ناشی از ایده 'اول آمریكا' روز به روز سنگین تر می شود و تنش های تجاری، چین و ژاپن، به عنوان دو اقتصاد بزرگ آسیا، و سایر كشورهای منطقه را در معرض خطر كاهش شدیدتر رشد اقتصادی قرار می دهد.
بعید است فرصت سه ماهه ای كه آمریكا و چین در بوینس آیرس برای توقف جنگ تجاری با آن موافقت كردند، به پیشرفت قابل ملاحظه ای در روابط تجاری دو كشور و كاهش تعرفه های گمركی بر كالاهای چینی منتهی شود.
طبق برآورد سازمان همكاری و توسعه اقتصادی، این مناقشه تجاری با آمریكا، باعث كاهش 1.4 درصدی تولید ناخالص داخلی چین در سال 2019 می شود.
پیش بینی سازمان همكاری و توسعه اقتصادی همچنین حاكی از افزایش قیمت كالا برای مصرف كنندگان آمریكایی همزمان با افزایش تعرفه های گمركی و افزایش 2 درصدی ارزش دلار در سال 2019 است.
این امر به نوبه خود باعث افزایش قیمت ها در چین و سایر اقتصادهای نوظهور در آسیا و عوارض ناشی از تورم می شود. سرمایه های مالی روانه آمریكا می شود و این خود به بی ثباتی در بازارهای مالی اقتصادهای نوظهور منتهی می شود.
چنانچه جنگ تجاری آمریكا و چین موجب كاهش بیشتر رشد اقتصاد چین شود، بلاتكلیفی مالی در داخل شروع می شود. در صورت وقوع این اتفاق، تاثیر جنگ تجاری واشنگتن و پكن بر اقتصاد چین بیشتر می شود. در خوش بینانه ترین حالت، با شكست بن بست تجاری بین دو كشور، تولید ناخالص داخلی چین در سال 2019 به 6.4 درصد می رسد.
البته، ژاپن نیز از تاثیرات و تبعات جنگ تجاری چین و آمریكا در امان نمی ماند. طبق پیش بینی سازمان همكاری و توسعه اقتصادی، با تشدید جنگ تجاری چین و آمریكا، نرخ تجارت جهانی حدود 2 درصد و تولید ناخالص داخلی ژاپن 0.6 درصد كاهش می یابد. شكست در حل مناقشه آمریكا و ژاپن اوضاع را بدتر و اقتصاد ژاپن را دچار قبض می كند.
آساق**1088 **1663**