۹ دی ۱۳۹۷، ۹:۴۰
کد خبر: 83151978
T T
۰ نفر

چشم امید زندانیان جرایم غیرعمد به خیران

۹ دی ۱۳۹۷، ۹:۴۰
کد خبر: 83151978
چشم امید زندانیان جرایم غیرعمد به خیران

تبریز- ایرنا- قضا و قدر و گرداب حوادث پیش بینی نشده اتفاقاتی هستند كه احتمال وقوع آن برای هر فردی در زندگیش وجود دارد اما در این شرایط، چشم امید مصیبت دیدگان به خیران و موسسات خیریه است.

به گزارش ایرنا، سال گذشته خیران و ستاد دیه كشور با كمك‌های نقدی خود زمینه آزادی 10 هزار و 679 زندانی جرایم غیرعمد را فراهم كردند كه از این تعداد 368 زندانی جرائم غیرعمد با 328 میلیارد ریال از زندان‌های آذربایجان شرقی آزاد شدند؛ از مجموع زندانیان آزاد شده 10349 نفر مرد و 330 نفر زن بودند.
زندانیان جرایم غیرعمد از جمله افرادی هستند كه به علت ناتوانی در پرداخت دیه حوادث تصادفات رانندگی منجر به فوت یا جرح، ناتوانی در پرداخت مهریه و نفقه، چك های برگشتی غیركلاهبرداری، حوادث كارگاهی، ناخواسته گرفتار میله های زندان شده اند و خانواده های آنها بدون سرپرست و درآمد شده اند؛ تلخی افتادن به زندان بر سر حوادث غیرمنتظره زمانی ددوچندان می شود كه زندانی زن باشد.
هر چند آذربایجان شرقی در زمینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد از طریق كمك های مالی خیران، در رتبه های نخست كشور است و در مدت سپری شده از سال جاری 210 زندانی جرایم غیرعمد با 310 میلیارد ریال به آغوش جامعه و خانواه باز گشته اند، اما هنوز نیز نزدیك به 600 زندانی از این نوع در زندان های استان چشم انتظار مشاركت های خیرخواهانه مردمی برای رهایی از پشت میله ها هستند.
خیر جوان تبریزی به خبرنگار ایرنا گفت: كمك و دستگیری از نیازمندان به مال بركت می دهد؛ برخی هستند كه ناخواسته دچار مشكلاتی می شوند.
(ج.م) كه نخواست نامش در خبر برده شود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این گرفتاری عامل ایجاد مشكلات و بحران های عاطفی و مالی در خانواده زندانی می شود؛ در این شرایط اگر خیران و نهادهایی مثل ستاد دیه و انجمن حمایت از زندانیان وارد گود نشوند، به طور قطع مشكلات و آسیب های اجتماعی جدیدی ایجاد می شود كه كل جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: مردم، خیران، موسسات خیریه و نهادهای متولی باید همواره برای كمك به زندانیان جرایم غیرعمد حساس باشند تا ضمن بر طرف كردن مشكلات این افراد مستحق، مانع ایجاد مشكلات و آسیب های جدید اجتماعی شوند.
مدیرعامل ستاد دیه آذربایجان شرقی نیز با بیان اینكه امسال حدود 210 نفر از زندانیان جرایم غیرعمد توسط خیران از زندان‌های استان آزاد شدند، گفت: كل مبلغ بدهی این زندانیان 310 میلیارد ریال بوده كه 150 میلیارد ریال آن از راه دادخواست اعسار به تقسیط بوده است.
رسول تقی پور با بیان اینكه ستاد دیه متولی آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد است، اظهار داشت: اكنون حدود 575 نفر زندانی جرائم غیرعمد در زندان‌های استان وجود دارد كه از این تعداد هشت نفر زن و 567 نفر مرد است و كل مبلغ بدهی این تعداد، 480 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی افزود: زندانیان حوادث كارگاهی اعم از صنعتی و ساختمانی، حوادث شبه عمد، تصادفات رانندگی در مجموع 19 نفر، معادل سه درصد از زندانیان غیرعمد آذربایجان شرقی است.
تقی پور تعداد بدهكاران مالی در زندان‌های آذربایجان شرقی را 427 نفر اعلام كرد و گفت: 74 درصد از زندانیان جرایم غیرعمد شامل بدهكاران مالی است و بدهكاران مهریه نیز 111 نفرند كه 19 درصد از مجموع زندانیان جرایم غیرعمد را تشكیل می دهند.
وی افزود: بدهكاران نفقه نیز 14 نفر، معادل 2 درصد از زندانیان جرایم غیرعمد آذربایجان شرقی اند.
مدیر ستاد دیه استان افزود: از ابتدای امسال حدود هفت نفر از زندانیان حوادث كارگاهی اعم از صنعتی و ساختمانی، شبه عمد و تصادفات و 128 نفر از بدهكاران مالی، 59 نفر از بدهكاران مهریه و 13 نفر از بدهكاران نفقه آزاد شده اند.
تقی پور با بیان اینكه خانواده‌های شهدا، پرچمدار آزادی زندانیان جرایم غیرعمد هستند، اظهار كرد: هیات‌های مذهبی استان نیز بخشی از هزینه احسان خود را صرف آزاد سازی زندانیان جرایم غیرعمد كردند.
تقی پور به مشاركت گسترده مردم در شهر تبریز برای آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد اشاره كرد و گفت: گروه دانشجویی «نگاه خدا» نیز با تامین 30 میلیون ریال، توانستند زمینه آزادی یك نفر از زندانیان جرایم غیرعمد را فراهم كنند.
وی گفت: از شهریور ماه سال 1394 تا سال 1396، 2 هزار و 50 نفر از تعداد زندانیان استان كاهش یافته است كه بخش اعظم این تعداد مربوط به زندانیان جرایم غیرعمد است.
رییس كل دادگستری آذربایجان شرقی نیز امدادرسانی به دیگران را جزو شعائر الهی دانست و با قدردانی از زحمات همه خیران استان، با بیان اینكه صدها نفر از زندانیان جرایم غیرعمد توسط ستاد دیه با یاری و حمایت مادی و معنوی خیران به آغوش خانواده‌های خود باز می‌گردند، گفت: استفاده از مجازات‌های جایگزین یكی از برنامه‌های اولویت‌دار دستگاه قضایی است؛ استان ما سال گذشته در صدور احكام مجازات‌های جایگزین حبس، رتبه‌ اول كشوری را به دست آورد و امیدوارم این روند همچنان ادامه یابد.
حجت الاسلام حكمتعلی مظفری با بیان اینكه تشكیلات قضایی در خصوص زندانیان محكومیت مالی، غفلت نمی كند، افزود: به محض اینكه محكومان مالی وارد زندان می‌شوند، برای آن‌ها پرونده‌ حمایتی تشكیل و تحقیقاتی توسط ضابطین قوه قضایی و محققان ستاد دیه انجام می‌شود و كسانی كه مستحق كمك هستند، درباره‌ آنها تصمیم گیری می‌شود.
حجت الاسلام مظفری افزود: اخیرا بخشنامه‌ای توسط رییس قوه‌ قضاییه صادر شد كه راه گشای مشكلات ناشی از نوسانات موجود در بازار سكه و ارز شد؛ به طوری‌كه اگر این اتفاق رخ نمی‌داد بی شك زندانیان مهریه چندین برابر می‌شدند، زیرا قیمت سكه‌ای كه در سال 1394 نزدیك یك میلیون بود، اكنون قیمتش چند برابر شده است.
به گزارش ایرنا، مهر ماه امسال به دنبال گرانی قیمت سكه و ناتوانی زندانیان مهریه در دادن درخواست تعدیل اقساط اعسار، رییس قوه قضاییه بخشنامه ای ابلاغ كرد تا به دادخواست تعدیل اقساط كسانی كه مدعی هستند با افزایش قیمت سكه توان پرداخت قسط را ندارند، خارج از نوبت و به صورت فوق العاده رسیدگی شود و پرونده آنها تعیین تكلیف شود تا روانه زندان نشوند.
گزارش از: پیمان پاكزاد
3093/518